Hoe Zet Ik Mijn iPod Terug Naar Fabrieksinstellingen-Nano/ Classic/ Touch

4 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan
iPod

Naarmate uw iPod ouder wordt zoals andere apparaten, kunnen er na verloop van tijd enkele kleine problemen optreden. Zoals je iPod begint te vertragen, langere opstarttijden, automatisch sluit de muziek-app. Dit zijn de weinige signalen die aangeven dat het moet ipod terugzetten naar fabrieksinstellingen of naar het vorige resetpunt.

Ipod herstellen naar fabrieksinstellingen omvat het proces van het wissen van alle gegevens van het apparaat en het verwijderen van de vorige configuratie-instellingen. Als je eenmaal succesvol bent ipod herstellen naar fabrieksinstellingen,u kunt de iPod instellen als een volledig nieuw apparaat. Het enige nadeel van het doen van een ipod resetten fabrieksinstellingen gaat u al uw informatie van de iPod verliezen als u geen back-up maakt. Als u bent vergeten een back-up te maken en uw gegevens bent kwijtgeraakt, kunt u de verloren gegevens herstellen met iPod-gegevensherstel.

Hieronder staan de stappen die betrokken zijn bij iPod terugzetten naar fabrieksinstellingen.

Hoe zet ik mijn iPod terug naar fabrieksinstellingen met Mac (Mojave of eerder) of een PC:

 • Installeer de nieuwste versie van iTunes op uw laptop of pc en open deze.
 • Sluit de iPod op uw computer aan en ontgrendel hem. Voer de toegangscode in als daarom wordt gevraagd.
 • Klik vanuit de iTunes-applicatie op uw computer op het kleine pictogram dat uw iPod vertegenwoordigt in het iTunes-venster in de linkerbovenhoek.
 • Selecteer vervolgens Restore
 • Bevestig het herstelproces: Vervolgens vraagt iTunes je om te bevestigen of je dit echt wilt doen of niet, ga verder en bevestig het proces door op te klikken “Yes
 • iTunes begint de nieuwe software te downloaden en installeert deze
 • Wacht op voortgang:Terwijl iTunes begint met het herstellen van de iPod, wordt een voortgangsbalk weergegeven. Wacht tot het proces is voltooid.
 • Synchroniseer herstelde iPod:Nadat het herstelproces is voltooid, geeft iTunes een venster weer dat aangeeft dat het proces is voltooid.

Hoe zet ik mijn iPod terug naar fabrieksinstellingen met Mac Finder en macOS Catalina:

De nieuwste Mac OS-versies (Catalina en BigSur) zijn geïntegreerde functies waarmee u de iPod rechtstreeks kunt beheren. ITunes hoeft niet te worden geïnstalleerd.

 • Klik in Mac Dock op Finder.
 • Verbind de iPod met de Mac met de kabel.
 • Onder Finder sidebarLocation >Klik op iPod.
 • Selecteer Restore
 • Bevestig het Restore process en het apparaat wist de gegevens en installeert de nieuwste versie van de iPod-software.

Nu krijg je een lege en geformatteerde iPod. Vervolgens kunt u de iPod met uw systeem synchroniseren en uw iTunes-bibliotheek opnieuw downloaden.

Vergeleken met andere methoden,ipod resetten fabrieksinstellingen is de beste methode om los iPod-problemen op en herstel het in zijn vorige glorie.

Het wordt echter ten zeerste aangeraden om vóór u een back-up te maken ipod herstellen naar fabrieksinstellingen. Maak een uitgebreide back-up van alle inhoud van de iPod. Dit zal u helpen uw waardevolle gegevens terug te krijgen als het herstelproces wordt onderbroken en de gegevens verloren gaan.

Als u vergeet een back-up te maken en uw gegevens terug wilt krijgen, kunt u gebruik maken van Remo Recover software.Met behulp van dit uitstekende hulpprogramma kunt u al uw verloren iPod-gegevens, zoals liedjes, video's en afbeeldingen, binnen enkele minuten terughalen. Bovendien voert het iPod Mini-gegevensherstel uit wanneer het is geformatteerd vanwege virusaanvallen.

About the Author: John Harris

With a decade of experience in data recovery, John Harris, Senior Editor at Remo Software, is your go-to specialist. His focus includes partition management, Windows solutions, and data troubleshooting, delivering insightful content that serves both users and search engines. John's expertise shines through in illuminating blog posts, untangling data loss intricacies across diverse storage platforms.…