Hoe kan ik maken mijn Virus Geïnfecteerde Pendrive Bruikbaar?

Veel mensen gebruiken vaak pen-drives om een grote verscheidenheid aan gegevens tussen computers op te slaan en over te zetten. Pen drives biedt vele handige functies zoals een hoge opslagcapaciteit, draagbaar, snelheid etc. Maar aangezien deze apparaten plug-and-play zijn, zijn ze meer vatbaar voor virusinfecties dan andere apparaten. Virussen op de pen drive kunnen de opgeslagen bestanden ernstig beschadigen en nog erger maken dat de drive ontoegankelijk en onbruikbaar is. Een pen met virus geïnfecteerd heeft de volgende symptomen.

 • De bestanden in de pen drive worden weergegeven in vreemde tekens zoals “ΩäCÄφyu.┼” of  “√¬O + úφ. $ ⌡” enzovoort
 • Wanneer u een bestand probeert te verwijderen, verschijnt er een foutmelding met de melding “Toegang geweigerd”
 • Pen drive wordt niet gedetecteerd etc.

Het verwijderen van een virus uit een pen drive is echter niet onmogelijk. Hier leest u hoe u het virus van uw pen drive kunt verwijderen

 1. Scannen uw pen drive: het gebruik van een antivirusprogramma bepaalt, ongeacht of uw pen drive is geïnfecteerd door een virus of een andere malware-infectie, of u vindt malware of virussen verwijderd
 2. Belangrijke bestanden kopiëren: maak een reservekopie van uw belangrijke bestanden en sla deze op een virusvrije schijf op. Kopieer niet de hele map! Omdat er veel verborgen bestanden zijn, kan het virus mogelijk een van die verborgen bestanden zijn, dus het is raadzaam om pen-stationbestanden map per map te kopiëren. Hierna kunt u het apparaat formatteren om het bruikbaar te maken

Formatteringsprocedure:

Openen “Mijn Computer” -> klik met de rechtermuisknop op uw pen drive apparaat-> kies vervolgens “Formaat” optie -> Na selectie verschijnt er een venster met een heleboel andere opties. Vink het selectievakje “Quick Format” aan en klik op de knop “Starten”. Met deze handeling worden alle virussen en andere inhoud van uw pen-drive verwijderd.

In het geval dat u de thumb drive niet kunt formatteren, zelfs niet na het volgen van de gegeven procedure. Het geeft aan dat het penstation schrijfbeveiligd is om deze schijf te formatteren. U moet de registerdetails wissen. Procedure om het register te wissen wordt hieronder weergegeven.

Ga naar Uitvoeren -> Regedit -> Deze computer -> HKEY_LOCAL_MACHINE -> SYSTEEM -> CurrentControlSet -> Controle -> StorageDevicePolicies -> Verwijder de StorageDevicePolicies in uw register en voer vervolgens de formatteerbewerking uit.

Soms kun je, zelfs na het volgen van de bovenstaande technieken, je pen-drives niet formatteren. Dit is te wijten aan de infectie van gevaarlijke virussen, in dergelijke gevallen moet u de volgende methode gebruiken:

 • Verbind uw pen drive
 • Open of formatteer het niet rechtstreeks
 • Klik met de rechtermuisknop op “Deze computer” en selecteer “Beheer”
 • Er verschijnt een venster, selecteer het computerbeheer in het linkerdeelvenster en klik vervolgens op “Schijfbeheer”
 • “Schijfbeheer” toont alle logische en externe opslagstations
 • Klik met de rechtermuisknop op uw verwijderbare pen drive-apparaat en selecteer “Format”

De formatteerbewerking op pen drive verwijdert alle gevaarlijke virussen, waardoor het virusvrij en bruikbaar is. Maar het enige nadeel is, samen met het virus, verwijdert ook alle andere inhoud van de pen drive. De bestanden kunnen worden teruggezet met behulp van een bijgewerkte back-up. Gebruik echter bij afwezigheid van een back-up een goed herstelprogramma zoals Remo Data Herstel Software . Met deze geavanceerde toolkit kan de gebruiker ook verwijderde bestanden terugzetten van de pen drive in enkele eenvoudige muisklikken.

 

Hoe kan ik maken mijn Virus Geïnfecteerde Pendrive Bruikbaar? was last modified: december 5th, 2019 by Remo Software

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*