Hoe Formaat SD Kaart Windows en Mac?

5 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan

SD-kaart wordt geleverd met verschillende vormfactoren, zoals micro SD, SDHC, SDXC, enz. En ze worden gebruikt in meerdere apparaten zoals digitale camera, camcorder, DSLR, drones, Android-telefoon, enz. Om de geheugenruimte uit te breiden. Als u een SD-kaart op Windows of Mac wilt formatteren, kan dit verschillende redenen hebben. Voordat u de SD-kaart formatteert op Windows of Mac, wordt u aangeraden een back-up te maken van de SD-kaartgegevens om een permanent verlies van gegevens te voorkomen.

In dit artikel leert u de zeer gewaardeerde methode om een SD-kaart op Windows en Mac te formatteren volgens de beproefde methode om gegevens te herstellen van een corrupte of geformatteerde SD-kaart.

Veelvoorkomende redenen voor het formatteren van SD-kaarten

Het formatteren van een SD-kaart is essentieel en er is niets engs aan.

 1. Om de prestaties en werking van de SD-kaart te verbeteren.
 2. Om alle dubbele en ongewenste foto's, bestanden enz. Van de geheugenkaart te wissen.
 3. Als je bent kan geen bestanden verwijderen van SD kaart.
 4. Om het SD-kaartbestandssysteem te wijzigen in NTFS, FAT32, exFAT, enz.
 5. SD-kaart kan niet worden gelezen op Windows-, Mac- of Android-telefoons.
 6. SD-kaartfouten zoals SD kaart formatteren fout, geheugenkaart ontoegankelijk, lege SD-kaart, enz.

Vereisten voordat u een SD-kaart formatteert

Wanneer u besluit om een SD-kaart of een extern opslagapparaat te formatteren, is het allerbelangrijkste voordat u een SD-kaart formatteert, het maken van een back-up van belangrijke bestanden en foto's.

Bij het formatteren van een SD-kaart worden alle gegevens gewist. Daarom wordt aanbevolen om een back-up te maken van alle belangrijke foto's, onbewerkte afbeeldingen, video's, audiobestanden, Microsoft Office-bestanden, documenten, enz.

Kan ik gegevens herstellen van een onleesbare of geformatteerde SD kaart?

Wanneer uw SD kaart niet leesbaar of geformatteerd, dan wordt het maken van een back-up van belangrijke bestanden of foto's hoogst onmogelijk. Met behulp van de Remo Recover-tool kunt u echter gemakkelijk al uw gegevens herstellen van een geformatteerde of beschadigde SD-kaart.

Gebruik de Remo SD-kaarthersteltool om meer dan 300 bestandsindelingen zoals foto's, video's, onbewerkte afbeeldingen, documenten, enz. Te herstellen. Deze tool is beschikbaar voor zowel Windows- als Mac-besturingssystemen, waaronder Windows 10 en macOS Big Sur. Remo Recover tool gemakkelijk gegevens formatteren SD kaart terughalen, beschadigde of onleesbare SD-kaart, externe harde schijf, SSD, pen drive, enz.

free-download-for-win
free-download-for-mac

Hoe Formaat SD Kaart Windows en Mac

Formaat SD Kaart Mac

Voordat u uw SD-kaart op Mac formatteert, verbindt u uw micro- / SD-kaart met Mac met behulp van een kaartlezer en maakt u vervolgens een back-up van belangrijke bestanden of gebruikt u Remo Recover Mac-tool om gegevens te herstellen.

 1. Ga naar Applications Utilities Disk Utility
 2. Selecteer de SD card die u wilt formatteren van alle beschikbare stations en klik op het Erase 

Notitie: In het geval dat u uw SD-kaart of externe harde schijf verschijnt niet Mac, dan kan dit te wijten zijn aan een verbindingsprobleem of een probleem met het instellen van de voorkeur.

 1. Geef nu een nieuwe naam aan uw SD-kaart (optioneel).
 2. Klik Format optie om het formaattype te kiezen dat u erop wilt uitvoeren.

Notitie: Selecteer exFAT als uw SD-kaart 64 GB is en u deze compatibel wilt maken met zowel Windows als Mac. Selecteer anders MS-DOS (FAT) als uw geheugenkaart 32 GB is.

Format SD card on Mac

 1. Klik op de Eraseoptie en wacht tot de functie Schijfhulpprogramma alle bestanden op de SD-kaart wist. Op deze manier kunt u uw geheugenkaart met succes formatteren op Mac.
 2. Werp nu veilig de SD-kaart uit uw Mac om deze met betere prestaties te gebruiken. Als u bestanden van de SD-kaart op Mac hebt verwijderd zonder een back-up te maken, kunt u de Remo SD-kaarthersteltool gebruiken om moeiteloos bestanden van de SD-kaart op Mac te herstellen.

Formaat SD Kaart Windows

Voordat u uw micro- / SD-kaart formatteert, moet u een back-up maken van belangrijke SD-kaartgegevens. En controleer ook of de SD-kaart is ontgrendeld of niet te vermijden SD kaart wordt niet geformatteerd fout.

 1. Verbind uw SD-kaart met Windows of plaats deze in de SD-kaartsleuf.
 2. Open deze pc.
SD card formatting on Windows 10

 1. U vindt al uw beschikbare schijven onder Devices and drives.
 2. Right-click op het SD-kaartpictogram en klik op het Format 
 3. Breng wijzigingen aan in de grootte van de toewijzingseenheid in Default allocation size.
SD card formatting on Windows

 1. Klik Start knop om uw SD-kaart te formatteren

Enkele snelle notities onder Windows-opmaak:

 • Quick Format moet worden aangevinkt als u niet de voorkeur geeft aan grondige opmaak.
 • U kunt uw SD-kaart hernoemen onder Volume label
 • U kunt ook de file systemdie compatibel is met uw camera, mobiele telefoon, DSLR, enz. FAT32 wordt geselecteerd voor SD-kaarten met 32 GB opslagruimte, exFAT / NTFS bij voorkeur voor meer dan 32 GB opslagstations.

About the Author: Remo Software