Hoe kan je een Harde Schijf Formatteren

3 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Het formatteren harde schijf omvat het wissen van uw volledige gegevens op de schijf en het instellen van een bestandssysteem zodat OS daaruit kan lezen en er gegevens naartoe kan schrijven. In feite zal het formatteren van een nieuwe schijf de schijf op fouten testen en voorbereiden voor gebruik. In het geval dat een schijf gegevens bevat, verwijdert het formatteren van de schijf alle verwijzingen naar uw bestanden op zijn beurt waardoor bestanden ontoegankelijk worden.Externe harde schijf formatteren.

Als u de harde schijf van een Windows-computer wilt formatteren, hoeft u zich geen zorgen te maken omdat het proces heel eenvoudig is. De Master-CD voltooit het formatteringsproces van de harde schijf, zet het Windows-besturingssysteem voor u op de pc en installeert ook alle software en programma's die bij de vooraf geconfigureerde pc zijn geleverd. Voordat u begint met het formatteringsproces, moet u ervoor zorgen dat alle stuurprogramma's voor uw hardware zich bevinden en dat de Windows-cd een vlotte installatie mogelijk maakt. Herstart gewoon de computer met behulp van de opstartdiskette in het station. Bij het opstarten van het systeem moet je CD-ROM-ondersteuning selecteren na het laden van de bestanden om het opdrachtformaat op je hoofdschijf uit te voeren.Hoe harde schijf formatteren ?

In het geval dat u Windows XP, Vista gebruikt, biedt de installatie van Windows u de optie "Formatteer uw harde schijf". Hier moet je ervoor zorgen dat je systeem is ingesteld om vanaf CD-ROM te booten, de Windows CD te plaatsen en het systeem opnieuw te starten.Hoe kan je een harde schijf formatteren? Start vervolgens het formatteringsproces op de harde schijf dat in 3 stappen wordt uitgevoerd:

De syntaxis van de formaatopdracht is als volgt:

FORMAT drive: [/ parameters}

Drive - definieert het volume dat moet worden geformatteerd. (Bijvoorbeeld formaat c: )

[Parameters} - Formatteert het station met verschillende opties, bijvoorbeeld c:/s kopieert systeembestanden naar de geformatteerde schijf of maakt c:/q een snel formaat.

Hiermee wordt uw harde schijf met succes geformatteerd. Voordat u de schijf formatteert, moet u ervoor zorgen dat u een volledige back-up van uw volledige schijfgegevens hebt, omdat bij het formatteren uw gegevens worden gewist. Als u echter geen gegevensback-up en verloren gegevens hebt tijdens het formatteren, hoeft u zich geen zorgen te maken; dienst Remo Herstellen software om gegevens terug te krijgen die verloren zijn gegaan van de harde schijf. De software is ontworpen om de volledige verloren gegevens van geformatteerde harde schijven, externe harde schijven, geheugenkaarten, pen-drives etc. te herstellen. Bovendien kunt u deze toepassing gebruiken om gegevens herstellen van niet-monteerbare harde schijf in eenvoudige stappen.

About the Author: Remo Software