Hoe MacBook Resetten zonder Gegevens te Verliezen?

Als je denkt dat je MacBook Pro of MacBook Air is verslechterd ten opzichte van de gebruikelijke prestaties en snelheid, kun je er altijd voor kiezen om je MacBook te resetten. Veel gebruikers voeren echter een volledige fabrieksreset uit op Mac zonder enige voorzorgsmaatregelen of back-ups die tot gegevensverlies leiden. Met dit informatieve artikel leert u de meest efficiënte en veiligste manier om iMac, MacBook Pro of MacBook Air te resetten. Blijf tot het einde om het te weten hoe MacBook resetten zonder gegevens te verliezen.

Kan ik macOS opnieuw installeren zonder gegevens te verliezen?

Ja, u kunt macOS opnieuw installeren op uw MacBook Pro of Air zonder gegevens te verliezen als u de resetprocedure correct heeft gevolgd. Met behulp van het Schijfhulpprogramma kunt u de gegevens en het volume wissen om door te gaan met het opnieuw installeren van uw macOS. Lees het volgende gedeelte om de stappen te kennen die moeten worden uitgevoerd om MacBook opnieuw in te stellen zonder gegevens te verliezen.

Dingen om te doen om de Mac te resetten zonder gegevens te verliezen

Er zijn 4 belangrijke dingen die u moet doen voordat u uw MacBook probeert te resetten.

  1. Maak een back-up op een externe opslagschijf met behulp van Time Machine Utility
  2. Meld u af bij alle op Apple gebaseerde toepassingen
  3. Reset en installeer de macOS opnieuw met de stappen die hieronder worden vermeld
  4. Start het proces om gegevens te herstellen na het resetten van de MacBook

Laat ons weten hoe u een back-up van de gegevens moet maken met Time Machine, zodat u deze later efficiënt kunt herstellen. Maar wat als u uw MacBook Pro of Air al hebt gereset zonder een goede back-up te maken?

Wat te doen na het resetten van MacBook zonder back-up?

Als u uw MacBook zonder enige back-up hebt geformatteerd, gewist of opnieuw ingesteld, worden uw bestanden en andere programmagegevens permanent verwijderd. U hoeft zich echter geen zorgen te maken, aangezien die bestanden en gegevens gemakkelijk kunnen worden hersteld met de hulp van een professional Mac gegevensherstel software. Deze software die bekend staat als Remo Recover zal gegevens scannen en herkennen die zijn geformatteerd, per ongeluk zijn verwijderd of verloren zijn gegaan door omstandigheden. De zelfverklarende interface van de software maakt het zelfs voor de meest beginnende Mac-gebruikers heel eenvoudig. Download nu om de herstelbare bestanden gratis te scannen en te bekijken.

download now to restore data after resetting your MacBook

Enkele belonende voordelen van Remo Recover:

  • Kan gegevens herstellen van bestandssystemen zoals APFS, HFS, HFS +, HSFX, ExFAT, etc.
  • Werkt op alle opslagstations die u op uw MacBook gebruikt, zoals SSD, USB, geheugenkaarten, enz.
  • Ondersteunt herstel van alle macOS-versies zoals Catalina, Mojave, High Sierra, El Capitan, Yosemite, Mavericks en alle andere versies
  • Scenario’s voor gegevensverlies zoals verloren, verwijderde, geformatteerde of opnieuw geformatteerde volumes worden gedekt door Remo Recover
  • Keuze uit het selectief herstellen van gewenste bestanden in plaats van ze allemaal te herstellen
  • Kan meer dan 300 bestandstypen van uw MacBook herstellen. Dit maakt het herstelproces zeer efficiënt

Notitie: Als je je MacBook Pro of MacBook Air nog niet hebt gereset, sla dan de bovengenoemde suggestie over en volg de onderstaande stappen.

Hoe maak ik een back-up van de Mac voordat ik hem veeg of reset?

Om het back-upproces van Time Machine te starten, sluit u een externe opslagschijf aan op uw MacBook en volgt u de onderstaande stappen.

Stap 1: Selecteer als een venster wordt gevraagd hoe deze drive te gebruiken Use as Backup Disk.

Stap 2: Als er geen venster wordt weergegeven tijdens het plaatsen van de externe schijf, zoek dan naar Time Machine en klik vervolgens in Select Backup Disk.

Stap 3: Selecteer de back-upvoorkeur en volg vervolgens het proces op het scherm. De back-up wordt gemaakt.

Notitie: De eerste Time Machine-back-up zal enige tijd in beslag nemen, dus neem niet aan dat de back-up is gecrasht of bevroren. Wacht geduldig.

Wat moet u controleren voordat u uw Mac opnieuw instelt?

Voordat u uw MacBook Pro of MacBook Air probeert te resetten, zijn er een paar dingen die moeten worden gecontroleerd om fouten te voorkomen. Om conflicten te voorkomen tijdens het inloggen op de applicaties en programma’s nadat de MacBook is gereset, zijn hieronder enkele van de stappen die moeten worden uitgevoerd.

  1. Autorisatie van iTunes op uw MacBook Pro of MacBook Air intrekken
  2. Schakel de bestandskluis uit als u deze hebt ingeschakeld en verwijder de bestanden voordat u deze uitschakelt
  3. Log uit bij iCloud voordat u de MacBook reset
  4. Meld u af bij iMessage

Zodra deze voorkeuren en instellingen zijn gewijzigd en afgemeld. U kunt doorgaan met het resetten van uw MacBook Pro zonder gegevens te verliezen.

Stappen om macOS opnieuw in te stellen en opnieuw te installeren zonder gegevens te verliezen

Naar MacBook resetten zonder gegevens te verliezen, klik op het Apple-menu en klik op Restart. Volg de volgende stappen zoals hieronder aangegeven.

Stap 1: Houd de Command + R toetsen totdat het hulpprogramma-venster van de MacBook niet is geopend.

Stap 2: Selecteer Disk Utility en klik op Continue.

Stap 3: Selecteer uw opstartschijf (meestal aangeduid als Macintosh HD) en klik op Erase die aanwezig zal zijn in de bovenste werkbalk

Stap 4: Selecteer het formaat als MAC OS Extended (Journaled) en klik op Erase.

Stap 5: Wacht tot de MacBook volledig is gereset en ga dan terug naar het hoofdvenster van Schijfhulpprogramma.

Stap 6: Selecteer Reinstall macOS en klik op Continue.

Stap 7: Zorg ervoor dat u verbonden bent met een WIFI voordat u doorgaat met het opnieuw installeren van de macOS.

Zodra macOS met succes opnieuw is geïnstalleerd, wordt uw MacBook gereset naar de fabrieksinstellingen en zijn de prestaties even snel als nieuw. Om het resetten van de MacBook te voltooien zonder gegevens te verliezen, volgt u echter de laatste stappen die moeten worden uitgevoerd.

Methode om Gegevens Terughalen na MacBook Resetten

Zodra de MacBook weer is ingeschakeld, sluit u uw externe opslagstation aan op de locatie waar u met Time Machine een back-up van hebt gemaakt. Volg onderstaande stappen.

Stap 1: Zoeken naar Migration Assistant en klik op Continue.

Stap 2: Selecteer From a Mac, Time Machine backup, or startup disk en klik op Continue.

Stap 3: Klik op de applicaties, programma’s en bestanden waarvan u een back-up wilt maken en klik op Continue.

Zodra dit proces is voltooid, worden alle bestanden die aanwezig waren voordat u uw MacBook Pro of MacBook Air reset, hersteld. Daarom hebt u uw MacBook met succes gereset zonder gegevens te verliezen. Zoals eerder vermeld, als u per ongeluk bent vergeten een back-up te maken of uw back-upschijf bent kwijtgeraakt, gebruik dan de Remo Recover-software om gegevens te herstellen die zijn verwijderd vanwege het formatteren.

Hoe MacBook Resetten zonder Gegevens te Verliezen? was last modified: July 13th, 2020 by Remo Software

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*