Data Herstel Software

Data Herstel Software
Beste
Verkoper

Harde schijf herstel Software

Alles in een gegevens Herstel Werktuig

Krijg uw verloren gegevens terug na het formatteren of partitie fouten.

$109.97

$99.97

Koop Nu

Bestanden Repareren Software

Bestanden Repareren Software
Beste
Verkoper

MOV Reparatie Werktuig

Compleet Video Reparatie Werktuig Kit

Reparatie uw Unplayable video's (MOV en MP4) veilig

$79.97

$69.97

Koop Nu

Outlook Hulpmiddelen

Outlook Hulpmiddelen
Beste
Verkoper

Outlook Reservekopie en Migreren

Ultieme Outlook Reservekopie Werktuig

Veilige manier om Backup & e-mails en Contacten Move

$59.97

$49.97

Koop Nu

Remo ONE

Remo ONE

Ander Nutsbedrijven

Ander Remo Gereedschap
Beste
Verkoper

Duplicaat Foto's Verwijderaar

Geavanceerde Duplicaten Foto's Finder en Cleaner Werktuig

Zoek en verwijder dubbele foto's en verhoog schijfruimte in 3 - klikken!!

$29.97

$19.97

Koop Nu

Dutch

Hoe Malware Aanvallen Voorkomen op de Computer?

In deze pandemie kunt u veilig blijven door binnen te blijven en vanuit huis te werken, maar dat geldt niet voor uw persoonlijke en professionele gegevens die op uw computer zijn opgeslagen. Thuiswerken betekent geen IT-ondersteuning en als uw computer wordt getroffen door malware of virussen, kan het erg nijpend worden. Daarom wordt het de verantwoordelijkheid van een werknemer of individu malware aanvallen voorkomen op de computer. Aangezien er wereldwijd een piek is in malwareaanvallen, is de noodzaak van het uur bewust van verschillende malwareaanvallen en hoe u uw computer ertegen kunt beschermen.

how to protect against malware

Wat is Malware en Wat zijn de Soorten?

Malware is schadelijke software of code die is ontworpen om de prestaties van een computer te schaden. Er zijn verschillende soorten malware die bestaan, zoals adware, backdoor, ransomware, spyware, Trojaans paard, virus, worm, keyloggers en nog veel meer.

 1. Virus: Een type malware dat zich verspreidt door zichzelf van map naar map of station naar station te kopiëren om de systeemprestaties te schaden.
 2. Worm: Worm is een gevaarlijke malware. Het kan gemakkelijk via een netwerk naar andere computers worden verspreid door zichzelf te kopiëren zonder aan een programma te zijn gekoppeld of door een gebruiker te worden uitgevoerd.
 3. Achterdeur: Het wordt gebruikt om zonder toestemming toegang te krijgen tot uw computer. En het kan jaren in uw systemen blijven staan om uw activiteiten stiekem te monitoren.
 4. Adware: Het is schadelijke software. Nadat het op uw pc is geïnstalleerd, worden automatisch banneradvertenties weergegeven, pop-upvensters die niet kunnen worden gesloten of worden advertenties gedownload.
 5. Spyware: Het is een soort malware die in het geheim de persoonlijke en professionele gegevens van een gebruiker verzamelt.
 6. Trojaanse paard: Schadelijke software die er legitiem uitziet maar in het geheim uw gegevens steelt en de computerprestaties schaadt.

Hoe Malware Beïnvloeden PC?

Malware op uw computer kan toegang krijgen tot uw persoonlijke of kantoorgegevens, valse e-mails verzenden vanaf uw account, programmabestanden wijzigen of verwijderen, uw computerprestaties vertragen, ongevraagde advertenties weergeven, bestanden versleutelen zonder uw toestemming, eisen dat u betaalt voor een privésleutel voor de versleutelde bestanden decoderen, het systeem crasht, nieuwe bestanden en mappen maakt zonder uw medeweten, uw activiteit beheert zonder toestemming, enz.

Hoe Verspreidt Malware zich?

Er zijn verschillende manieren waarop malware uw computer kan aanvallen. Enkele van de meest voorkomende manieren zijn:

 1. Een website bezoeken die is geïnfecteerd met malware
 2. Het downloaden van gratis of onbetrouwbare software van internet die stiekem malware bevat
 3. Door op een cadeau- of kortingsbonnenknop, een nepfoutbericht of een pop-upvenster te klikken dat automatisch begint met het downloaden van malware
 4. Een e-mailbijlage openen of downloaden die malware bevat
 5. Met een virus geïnfecteerde apparaten verbinden met uw systeem

Hoe Malware Aanvallen Voorkomen op de Computer?

1.       Installeer antivirussoftware

Door antivirussoftware te gebruiken, kunt u de download op malware scannen voordat u deze opent. Door regelmatig een volledige scan van uw computer op malware uit te voeren, kunt u de vroege detectie ervan identificeren en kunt u de verspreiding van malware beheersen. Een betrouwbare antivirussoftware biedt ook regelmatige updates om uw systeem te beschermen tegen nieuw gecreëerde malware.

2.       Werk computer en software regelmatig bij

Installeer de nieuwste updates wanneer het Windows / Mac-besturingssysteem wordt geleverd. Door uw Windows- of Mac-apparaat up-to-date te houden, worden verschillende beveiligingsproblemen opgelost die malware- of virusinfectie voorkomen. Evenzo vermindert het bijwerken van uw computersoftware naar de nieuwste versie ook de dreiging van nieuw gecreëerde malware.

3.       Download geen software van onbetrouwbare bronnen

De meeste gebruikers proberen alternatieve manieren te vinden om gratis betaalde software te downloaden om hun problemen op te lossen. Op deze manier downloaden ze software of pop-ups die in het geheim malware op hun computer installeren. Daarom is het noodzakelijk dat u voorzichtig bent bij het downloaden van software of het klikken op kortingsbonnen of dubieuze links op internet. In eenvoudige bewoordingen: vertrouw niet elke download via internet, ze kunnen schadelijk zijn.

4.       Maak regelmatig een back-up van belangrijke gegevens

Een van de veiligste manieren om malware te voorkomen, is door regelmatig een back-up te maken van belangrijke bestanden naar een externe opslagschijf of cloudopslag zoals Google Drive. Het maken van een back-up van belangrijke gegevens bespaart u niet alleen tegen malware- of virusaanvallen op uw computer, maar helpt u ook bij verschillende scenario’s voor gegevensverlies.

Afgezien van het instellen van een sterk wachtwoord om diefstal van bedrijfsgegevens te stoppen, schakelt u de AutoPlay-optie uit zodat de externe opslagschijf deze kan scannen voordat u toegang krijgt tot de back-upgegevens die erop zijn opgeslagen. Op deze manier kunt u uw computer beschermen tegen zowel malwareaanvallen als gegevensdiefstal.

Als u gegevens bent kwijtgeraakt door corruptie of een malwareaanval, kunt u deze herstellen met behulp van software voor gegevensherstel, zoals Remo herstellen. Het is een gebruiksvriendelijke tool om meer dan 300 bestandsindelingen terug te krijgen, zoals foto’s, video’s, onbewerkte afbeeldingen, audiobestanden, documenten en nog veel meer.

5.       E-mailbeveiliging en spamfilter

Zodra je een e-mail hebt ontvangen, verifieer je de bijlagen kruislings en download je ze alleen als dat nodig is. U kunt dit doen door de bestandsextensie show in uw e-mail in te schakelen. Zorg ervoor dat u geen .exe-e-mailbijlagen downloadt, aangezien deze kunnen worden gebruikt om malware zoals Ransomware te installeren. Bovendien kunt u ook spamfilters instellen om te voorkomen dat u ongewenste e-mails ontvangt.

6.       Gebruik een standaardaccount

Met Windows en verschillende andere besturingssystemen kunnen gebruikers één Admin en veel standaardaccounts maken. Door gebruik te maken van het Admin-account voor professioneel of kantoorwerk en een standaardaccount voor taken die de gegevensbeveiliging in gevaar brengen, kunt u malwareaanvallen met betrekking tot uw Admin-account voorkomen.

7.       Verspreid bewustzijn over malware

Mensen voorlichten over malwareverspreiding kan malwareaanvallen op de computer voorkomen. De belangrijkste reden voor toenemende phishing- of malwareaanvallen is het gebrek aan bewustzijn hiervan bij gebruikers. Wanneer gebruikers worden blootgesteld aan verschillende soorten malware en verschillende manieren om deze te beheersen, kunnen ze alert blijven op deze aanvallen.

Deel dit artikel met uw team, vrienden of familie, zodat ze weten hoe ze malwareaanvallen in 2021 kunnen voorkomen.

Standaard afbeelding
Remo Software
Artikelen: 819

Geef een reactie