Waarom Werkt Mijn SD Kaart Niet ?

6 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan

In dit artikel gaan we de tekenen van beschadiging van de SD-kaart bespreken. Met andere woorden, begrijpen of uw SD-kaart beschadigd is of niet. Dus door de symptomen van SD-kaartbeschadiging te kennen, kunnen we onze belangrijke gegevens beschermen om een gegevensverliescrisis te voorkomen en kunnen we ook onmiddellijk actie ondernemen om de kaartbeschadiging te voorkomen.Beschadigde SD kaart herstellen.

Voordat u doorgaat, zijn er bijvoorbeeld enkele onuitgesproken scenario's, soms werkt de SD-kaart op de camera maar niet op de computer. Het betekent gewoon dat de kaartlezer beschadigd is. Als dit is wat u ervaart, schakelt u gewoon de SD-kaartlezer of SD-kaartadapter om en probeert u het opnieuw.

Hoe weet ik of waarom mijn SD kaart doet het niet ?

In bijna alle situaties is de SD-kaart beschadigd omdat het bestandssysteem is beschadigd of de Master Boot Record is beschadigd. Bestandssysteem en Maser Boot Record zijn als boekhouders voor uw SD-kaart. Wanneer u uw SD-kaart vanaf elk apparaat opent, heeft het besturingssysteem van het apparaat toegang tot de bestanden via het SD-kaartbestandssysteem en MBR. Daarom is een van beide beschadigd, uw SD-kaart wordt gemarkeerd als beschadigd of gewoon ontoegankelijk.Hoe gegevens beschadigde SD kaart terugvinden?

Hier zijn een paar tekenen die bevestigen dat de SD-kaart beschadigd of beschadigd is. Controleer de status van de geheugenkaartlezer voordat u de volgende scenario's overweegt. Pas na bevestiging dat de kaartlezer goed werkt, overweeg dan de volgende situaties:

 • Onleesbare SD kaart terwijl u probeert toegang te krijgen tot de gegevens die erop zijn opgeslagen. Er verschijnt een foutbericht waarin staat, kan niet van het apparaat worden gelezen
 • SD-kaart wordt weergegeven als een RAW-station. (SD-kaart wordt weergegeven in de Windows Verkenner, maar in de details wordt deze gemarkeerd als RAW)
 • Windows Verkenner geeft een lege SD kaart of niet ondersteund bestandssysteem.
 • Formatteringsfout na het plaatsen van de kaart in de pc. Elke computer zal een venster vragen waarin u wordt gevraagd de SD-kaart te formatteren.

Dit zijn enkele van de meest voorkomende tekenen dat uw SD-kaart beschadigd is. Er zijn echter een paar complexe en niet zo vaak geheugenkaart fout. Welke zijn

 • CRC-fout tijdens het kopiëren van gegevens van/naar geheugenkaart
 • Geheugenkaart met “SD kaart formatteert niet op Windows” fout
 • SD-kaart wordt niet weergegeven, zelfs niet in Windows Verkenner of wordt niet herkend op de computer
 • In het geval van Mac OS, het gezicht van de gebruiker SD-kaart wordt niet gemount door Mac.
 • Partition Map-corruptie die op zijn beurt resulteert in gegevensverlies. Bekijk het hier voor een oplossing om te repareren kon een SD-kaart met partitiekaart niet wijzigen with minimum effort.

Dit zijn enkele van de symptomen van beschadiging van de SD-geheugenkaart. Er zijn een aantal manieren waarop u deze kaartcorruptie kunt oplossen. Als het echter om uw gegevens op de kaart gaat, is het altijd aan te raden om een betrouwbare SD kaart herstel software om uw gegevens te beschermen tegen een beschadigde kaart en te ontsnappen aan rampen met gegevensverlies. Om kaartcorruptie te voorkomen, moet u de redenen erachter kennen.SD kaart corruptie

download now
download the software to fix Photoshop program error for free

Wat doe je als je SD-kaart niet werkt?

Het is duidelijk dat de eerste suggestie van een expert is om een beschadigde SD kaart repareren. In alle hierboven besproken situaties is het enige aspect dat gevaar loopt uw gegevens. Bovendien zal het repareren van een SD-kaart de gegevens niet herstellen, het wordt altijd aangeraden om: gegevens terughalen SD kaart voordat u deze repareert.

Verder hebben Windows en Mac verschillende hulpprogramma's om een SD-kaart te repareren, bijvoorbeeld een schijfgedeelte op Windows en EHBO op Mac. Maar er is niet eens een enkele tool om gegevens van een SD-kaart te herstellen. Daarom hebt u software voor gegevensherstel nodig.

In alle bovengenoemde situaties zijn alle fouten gerelateerd aan het SD-kaartbestandssysteem of MBR. En het is bijna onmogelijk om handmatig toegang te krijgen tot de beschadigde SD-kaart.

Gezien alle technische details wordt het daarom ten zeerste aangeraden om software voor gegevensherstel te gebruiken. Sinds Remo gegevens herstel software is ontwikkeld onder ondragelijke real-time testscenario's, Remo is de beste programma om verwijderde foto's van SD-kaart te herstellen  van een van de complexe scenario's voor gegevensverlies.

Oorzaken van beschadiging van de SD-kaart:

 • Virus/ malware-aanval
 • Vaak dezelfde kaart op meerdere systemen gebruiken
 • Abrupte verwijderingskaart tijdens het bestandsoverdrachtproces
 • Slechte sectorvorming
 • Fouten of onderbrekingen bij het wijzigen van het kaartformaat
 • Foto's of video's maken wanneer de geheugenkaart vol is
 • Bestandssysteemfout

Dus als uw kaart en de bijbehorende gegevens belangrijk voor u zijn, moet u deze goed onderhouden.

Volg de onderstaande tips om beschadiging of beschadiging van de SD-kaart te voorkomen

 • Formatteer de kaart zodra je hem koopt
 • Bewaar meerdere kleine kaarten in plaats van één grote kaart
 • Werp de kaart altijd veilig uit
 • Schakel de camera of telefoon uit voordat u de SD-kaart verwijdert
 • Gebruik dezelfde kaart niet op verschillende apparaten
 • Scan uw kaart regelmatig om virusinfecties te voorkomen

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen te begrijpen wat SD-kaartschade veroorzaakt en hoe je kunt weten of deze beschadigd is. Dus onderhoud uw kaart vanaf nu goed en als een van de symptomen op uw kaart wordt gevonden, sla dan eerst de gegevens op de veilige locatie op en repareer vervolgens de kaart.

About the Author: Remo Software