Hoe Openen Avi Bestanden Op Windows

5 minutes read
Gravatar Remo Software
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Audio Video Interleave is een containerbestandsindeling voor multimediabestanden op uw computer. Dit is een van de meest bekende bestandsindelingen die op computers worden gebruikt voor het afspelen van multimedia. Dit werd begin jaren negentig door Microsoft geïntroduceerd voor Windows om multimediabestanden af ​​te spelen. Enkele van de belangrijkste bestandsindelingen voor multimediabestanden zijn de AVI-bestanden. Het kan echter zijn dat u het soms moeilijk vindt om AVI-bestanden op Windows af te spelen.Hoe kan ik AVI bestanden afspelen?

Dit probleem doet zich voor vanwege een aantal redenen, zoals filmbestanden die via internet zijn gedownload, externe elementen kunnen bevatten. Of de videobestanden kunnen beschadigd raken door onjuiste overdracht, virussen, kapotte bestanden enz. Er zijn een aantal eenvoudige manieren om films in AVI-bestandsindelingen, videoclips of andere multimedia op uw computer te repareren.

In principe kan Windows standaard bestanden in AVI-indeling afspelen. Enkele van de belangrijkste bestandsindelingen voor Windows zijn de .AVI-bestandsindeling. Er zijn een aantal factoren die verantwoordelijk kunnen zijn voor de moeilijkheid bij het afspelen van de AVI-bestanden. De redenen voor dit probleem kunnen de installatie van een mediaspeler van derden zijn, een nieuwe Windows-update of een aanpassing in de Windows-instellingen.AVI bestanden openen in Windows 10.

Avi Bestand Openen Windows 10

Als u een Windows 10-besturingssysteem gebruikt, kan het volgende gebeuren wanneer u een AVI-bestand probeert te openen. De app Films en tv geeft de volgende fout weer:

"Can't Play - Dit item is gecodeerd in een indeling die niet wordt ondersteund"

je krijgt dit bericht wanneer het .avi-bestand wordt geopend met de nieuwe TV and Films-applicatie op Windows 10. Windows maakt van deze applicatie een standaardspeler voor mediabestanden zoals deze.avi bestand afspelen

Deze fout kan worden opgelost met behulp van de Windows Media Player. Het is een speler die in gedachten werd gehouden toen het AVI-bestandsformaat door Microsoft werd geïntroduceerd. U kunt dus altijd naar de oude Windows-mediaspeler verwijzen en het bestand afspelen. Je vindt Windows Media Player in de menubalk van je Windows 10. Start de speler en sleep het bestand in de speler.

Er is 90% kans dat Windows Media Player je bestand goed kan afspelen. Maar er zijn uitzonderingen wanneer er een anomalie in het bestand is. in dergelijke gevallen weigert Windows Media Player uw bestand af te spelen. en je moet op zoek naar een andere oplossing.

AVI-probleem in Windows Media Player oplossen

In het in de vorige sectie genoemde geval, als het bestand moeilijk af te spelen is, suggereert dit dat er twee verschillende redenen kunnen zijn. Een AVI-bestand kan niet worden afgespeeld vanwege dissociatie tussen het bestand en Windows Media Player. U kunt dit probleem oplossen met behulp van het Windows Media Player-menu.

Om dit te doen, hebt u toegang nodig tot het Windows Media Player-menu.

Start Windows Media Player en druk op ALT – De menubalk wordt weergegeven.

Ga naar Tools

Selecteer opties

Ga naar het tabblad Bestandstype in het venster Opties

Controleer de formaten (AVI) om af te spelen met Windows Media Player

Klik OK

Dit lost mogelijk uw probleem op en u kunt AVI-bestanden afspelen met Windows Media Player. U kunt ook een andere optie proberen die uw probleem kan oplossen. Werk uw Windows-mediaspeler bij naar de nieuwste versie. Om dit te doen:

Start Windows Media Player

Druk op ALT of open de menubalk

Klik op Help en selecteer Controleren op updates

Hiermee wordt gecontroleerd op beschikbare updates voor uw Windows Media Player. U kunt de instructies op het scherm volgen om de updates te installeren.

Andere mediaspelers

In zeer zeldzame gevallen vindt u het misschien te moeilijk om een videobestand op uw Windows Media Player af te spelen. Er zijn een aantal zeer goede mediaspelers die verschillende bestandsformaten kunnen afspelen. U kunt enkele goede toepassingen van derden proberen om uw bestand af te spelen.Repareren AVI bestand

VLC-mediaspeler is een van de meest geprezen mediaspelertools die gebruikers leuk vinden. Deze mediaspeler is volledig uitgerust met alle bestandsmogelijkheden om een aantal bestandsformaten af te spelen.

U kunt ook het K-Lite codec-pakket voor de mediaspeler proberen. Dit heeft alle codecs om verschillende mediabestanden af te spelen.

U kunt het probleem met uw AVI-bestand dat niet wordt afgespeeld snel en gemakkelijk oplossen. Probeer voorzichtig te zijn tijdens het overzetten of downloaden. Dergelijke acties kunnen ertoe leiden dat de AVI-bestanden minieme informatie verliezen of beschadigd raken. Elke anomalie in het bestand kan de bestanden beschadigen.

Gravatar Remo Software

About the Author: Remo Software