Mac

Hoe Pages naar Word Converteren en Vice Versa?

10 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Pages is een applicatie voor Mac-gebruikers die onder iWord Suite valt. Het lijkt veel op Microsoft Word, dat nu beschikbaar is voor zowel Windows- als Mac-gebruikers. U moet dus een manier vinden waarmee u het Pages-document compatibel kunt maken met MS Word. Er zullen ook momenten zijn waarop u uw Word-document naar Pages wilt converteren.

Als u een iPhone- of iPad-gebruiker bent die geen toegang heeft tot Mac en u probeert het .pages-bestand dat op uw apparaat is gemaakt naar Word te converteren, dan zal dit artikel goed bij u passen.Word document converteren naar Pages

Hier in deze handleiding vindt u de volgende manieren om Pages naar Word te converteren of Pages te openen in Windows.

Inhoudsopgave:

Hoe converteer Pages naar Word ?

Mogelijk hebt u een belangrijk werkdocument gemaakt op uw MacBook Pro of Air of op een andere macOS-laptop, maar nu moet u het bestand naar Windows-gebruikers sturen. Daarvoor moet je de Pages converteren naar een Word-document. In andere gevallen, wanneer u het Pages-document moet bewerken met MS Word op Mac, moet u de bestandsindeling wijzigen om toegang te krijgen tot het bestand.Pages bestand omzetten naar Word.

Bekijk de tips en trucs waarmee je Pages snel kunt converteren naar Word en vice versa.

Converteer Pages-document naar Word in Pages-app voor Mac

Door het Pages-document om te zetten in een Word-bestand op Mac, kunt u het naar Windows-gebruikers sturen en kunt u het ook openen in MS Word op Mac zelf. Als u een Pages-bestand in Microsoft Word wilt openen, moet u het Pages-document converteren naar een leesbaar formaat voor MS Word, d.w.z. Pages converteren naar .docx of .doc.Pages naar word converter op Mac

Volg de onderstaande stappen om een Pages-document om te zetten in Word:

 • Open het Pages-document via de Pages-app.
 • Kiezen Fileen klik vervolgens op Export To Word.
 • In de Export Your Document venster kunt u aangeven of u het Pages-document wilt exporteren als .docx of .doc.
 • Klik op Next
 • In het volgende venster ziet u de naam van het Word-bestand in het vak Save as en de locatie van het bestand onder de Where doos. U kunt beide naar wens wijzigen..
 • Klik ten slotte op Export.

U kunt nu dus eenvoudig het Word-document openen dat u vanuit het .pages-formaat hebt geconverteerd.

Hoe breng ik een Pages-document over naar Google Documenten?

Als u een Pages-document wilt overzetten naar Google Docs. U kunt dit doen door het bestand te uploaden met behulp van de onderstaande stappen:

 • Converteer het Page-document naar Word met behulp van de hierboven gegeven Pages-app.
 • Nu, zodra de Pages-bestanden zijn geconverteerd naar .docx, open Google Drive. Klik in Google Drive op NewFile Upload. Selecteer vervolgens het .docx-bestand dat u zojuist hebt geconverteerd vanuit .pages. Klik Open.
 • Hiermee wordt een document met dezelfde naam gemaakt in de Google Docs-indeling.

Pages omzetten naar Word Ipad en iPhone met de Pages-app

Als je op dit moment geen toegang hebt tot een Mac-laptop, maar een Pages-bestand naar Word moet omzetten, dan kun je dit doen met behulp van de onderstaande stappen op je iPad of iPhone.

Volg de onderstaande stappen om een Pages-document om te zetten in Word op iPad of iPhone:

 • Open het gewenste Pages-bestand door erop te tikken en klik op hetMore knop (drie puntjes rechtsboven).
 • Klik op Export. En kies vervolgens een formaat dat zal zijn Word
 • Vervolgens vraagt het apparaat u in welke modus u het woordbestand wilt delen, zoals berichten, e-mail, enz. Of u kunt zelfs Save to Files. Opslaan in bestanden slaat het document lokaal op, d.w.z. op uw apparaat.

Hoe converteer ik Pages naar Word in iCloud of Windows?

Voor elke Mac-gebruiker wordt het moeilijk om het Pages-document op Windows te openen vanwege problemen met de bestandscompatibiliteit. Maar met behulp van het iCloud-account kan men het Pages-document converteren naar Word Online en er moeiteloos toegang toe krijgen op Windows.

NOTITIE: Als u geen iCloud-account hebt, scrolt u omlaag naar de volgende methode om Pages naar Word te converteren zonder dat u een iCloud-account nodig hebt.

Volg de onderstaande stappen om Pages naar Word op Windows te converteren met iCloud:

 • Open de webbrowser die op uw pc is geïnstalleerd en ga naar iCloud.com. Log in op uw iCloud account met uw Apple ID-gegevens.
 • Klik vervolgens op de iCloud-startpagina op Pages.
 • Onder de Pages-app zijn alle Pages-documenten beschikbaar. Maar als het Pages-document op uw pc is opgeslagen, kunt u het uploaden naar iCloud met de Upload knop in de rechter bovenhoek.
 • Zodra u op de klikt Uploadknop, klik op Browse en selecteer vervolgens het gewenste .pages-bestand en klik op Open.

NOTITIE: Als u uw documenten bent kwijtgeraakt die moeten worden geconverteerd naar Word-bestanden vanwege een scenario voor gegevensverlies. U kunt ze gemakkelijk herstellen met Remo Herstel Mac met simpele klikken. Deze tool voor gegevensherstel is compatibel met alle versies van macOS, inclusief de nieuwste versie van macOS Big Sur.

 • Zodra het bestand is geüpload, klikt u op de three dots> Klik op Download a Copy.
 • Dan zal het je een vensternaam geven Choose a download format. In dit venster moet u selecteren Word als het bestandsformaat.
 • Het bestand wordt gedownload in .docx-indeling en u kunt het bestand bekijken nadat u op . heeft geklikt Show in Folder.

Open Apple Pages-documenten in Windows 10 | Bestandsextensie wijzigen

Als je geen toegang hebt tot een Mac of geen Apple ID hebt, dan zal deze methode je helpen bij het openen van een Pages-document in Windows. Wanneer u een Pages-document rechtstreeks in Microsoft Word probeert te openen, wordt een dialoogvenster weergegeven met de tekst:

"Het spijt ons. We kunnen .pages niet openen omdat we een probleem met de inhoud hebben gevonden."

Of “Er is een fout opgetreden in Word bij het openen van het bestand.”

De onderstaande hack voor het openen van het Pages-document op Windows is door de .pages-extensie te wijzigen in .zip-bestandsindeling, aangezien Pages-documenten vergelijkbaar zijn met de gecomprimeerde bestanden.Pages document omzetten naar Word

NOTITIE: Voordat u begint met de onderstaande stappen, wordt aangeraden een back-up te maken voor het Pages-bestand om het risico op gegevensverlies te voorkomen.

 • Maak uw bestandsextensies zichtbaar op Windows. Ga naar Folder Options View > Schakel het selectievakje uit met de tekst Hide Extensions for known file types.
 • Right-click op het Pages-bestand en klik op Rename. Hernoem het bestand met de extensie .zip en klik op save.
 • Tijdens het opslaan van Windows wordt een dialoogvenster weergegeven met de tekst "Als u een bestandsnaamextensie wijzigt, kan het bestand onbruikbaar worden." Maak je er geen zorgen over, want je hebt een back-up, klik op Yes.
 • Nu kan je extraheer inhoud van ZIP bestand met behulp van 7ZIPof een ander gratis hulpmiddel.
  Na het uitpakken kunt u het grootste JPG-bestand (afbeelding) openen om de eerste pagina van het document te bekijken. Evenzo zullen er andere JPG-bestanden zijn die de volgende pagina's van het document vertegenwoordigen.Het nadeel van deze methode is dat u het document niet kunt bewerken omdat het in afbeeldingsindeling is. U kunt gewoon de inhoud van het document bekijken.

Hoe Word Document naar Pages op Mac te Converteren?

U kunt elk Word-document openen dat u mogelijk online hebt gedownload of via e-mail op Mac hebt ontvangen zonder dat het MS Word-programma erop is geïnstalleerd. De Pages-app op uw Mac-computer converteert automatisch Word-bestanden naar Pages-documenten door ze niet handmatig te converteren om te openen. Lees hier hoe u Microsoft Word-documenten importeert om ze automatisch op Mac te openen.

Volg de stappen om een Word-document op Mac te openen in de Pages-app:

 • Launch de Pages-applicatie.
 • Navigeer vervolgens naar het Word-bestand en klik op Open.
 • Het word-bestand wordt automatisch geconverteerd naar pagina's.
 • Als u het document wilt wijzigen, dan na het bewerken, save het bestand op uw bureaublad. Nu wordt het bewerkte document opgeslagen als een Pages-bestand en merk op dat de wijzigingen die u in het bestand hebt aangebracht, niet worden weerspiegeld in het originele Word-document.
 • U kunt het Pages-document opnieuw exporteren naar een Word-bestand met de Pages-app.

Aanbeveling: Met de toenemende populariteit en het gebruik van het Microsoft Word-programma, kunnen we zeggen dat het tegenwoordig op bijna elk Windows- of Mac-systeem is geïnstalleerd. Omdat je de neiging hebt om de Word-bestanden te bewerken, is er altijd een kans op corruptie van Word-bestanden als gevolg van verschillende onderbrekingen, zoals het afsluiten van het systeem of problemen met stroompieken. Echter, met de hulp van Remo Reparatie Word, u kunt uw beschadigde Word-bestanden gemakkelijk herstellen en repareren.

About the Author: Remo Software