Hoe Pages naar Word Converteren en Vice Versa?

Pages is een applicatie voor Mac-gebruikers die onder iWord Suite valt. Het lijkt veel op Microsoft Word, dat nu beschikbaar is voor zowel Windows- als Mac-gebruikers. U moet dus een manier vinden om het Pages-document compatibel te maken met MS Word. Er zullen ook momenten zijn waarop u uw Word-document naar Pages wilt converteren.

Als u een iPhone- of iPad-gebruiker bent die geen toegang heeft tot Mac en u probeert het .pages-bestand dat op uw apparaat is gemaakt naar Word te converteren, dan zal dit artikel goed bij u passen.

Hier in deze handleiding vindt u de volgende manieren om Pages naar Word te converteren of Pages in Windows te openen.

Inhoudsopgave:

 • Converteer Pages-document naar Word in Pages-app voor Mac
 • Hoe zet ik een Pages-document over naar Google Documenten?
 • Converteer Pages naar Word op iPad en iPhone met de Pages-app
 • Hoe converteer ik Pages naar Word in iCloud of Windows?
 • Open Apple Pages-documenten in Windows 10 | Bestandsextensie wijzigen
 • Hoe Word-document naar Pages op Mac te converteren?

Hoe Pages naar Word Omzetten?

Mogelijk hebt u een belangrijk werkdocument gemaakt op uw MacBook Pro of Air of op een andere macOS-laptop, maar nu moet u het bestand naar Windows-gebruikers sturen. Daarvoor moet u de Pages naar een Word-document converteren. In andere gevallen, wanneer u het Pages-document moet bewerken met MS Word in Mac, moet u de bestandsindeling wijzigen om toegang te krijgen tot het bestand.

Bekijk de tips en trucs die u kunnen helpen hoe Pages naar Word converteren en vice versa.

Converteer Pages-document naar Word in Pages-app voor Mac

Door het Pages-document in een Word-bestand op Mac te converteren, kunt u het naar Windows-gebruikers verzenden en kunt u het ook openen in MS Word op Mac zelf. Als u een Pages-bestand in Microsoft Word wilt openen, moet u Pages-document converteren naar een leesbaar formaat voor MS Word, d.w.z. Pages converteren naar .docx of .doc.

Volg de onderstaande stappen om een Pages-document in Word om te zetten:

 • Openhet Pages-document via de Pages-app.
 • Kiezen Fileen klik vervolgens op Export To Word.
 • In de Export Your Documentvenster, kunt u eigenlijk specificeren of u het Pages-document als .docx of .doc wilt exporteren.
 • Klik op Next
 • In het volgende venster ziet u de naam van het Word-bestand in het vak Save asen de locatie van het bestand onder de Where U kunt wijzigen, zowel op basis van uw behoefte.
 • Klik ten slotte op Export.

U kunt nu dus eenvoudig het Word-document openen dat u hebt geconverteerd vanuit het .pages-formaat.

Hoe zet Ik een Pages Document over naar Google Documenten?

Als u een Pages-document wilt overbrengen naar Google Documenten. U kunt dit doen door het bestand te uploaden met behulp van de onderstaande stappen:

 • Converteer het paginadocument naar Word met behulp van de Pages-app die hierboven wordt gegeven.
 • Nu, zodra de Pages-bestanden zijn geconverteerd naar .docx, opent u Google Drive. Klik in Google Drive op NewFile Upload. Selecteer vervolgens het .docx-bestand dat u zojuist van .pages hebt geconverteerd. Klik Open.
 • Hiermee wordt een document gemaakt met dezelfde naam in de Google Documenten-indeling.

Converteer Pages naar Word op iPad en iPhone met de Pages-app

Als u op dit moment geen toegang heeft tot een Mac-laptop, maar een Pages-bestand naar Word moet omzetten, kunt u dit doen met behulp van de onderstaande stappen op uw iPad of iPhone.

Volg de onderstaande stappen om een Pages-document om te zetten in Word op iPad of iPhone:

 • Open het gewenste Pages-bestand door erop te tikken en klik op hetMore knop (drie puntjes rechtsboven).
 • Klik op Export. En kies vervolgens een formaat dat zal zijn Word
 • Vervolgens vraagt het apparaat u in welke modus u het woordbestand wilt delen, zoals berichten, e-mail, enz. Of u kunt zelfs Save to Files. Opslaan in bestanden slaat het document lokaal op, d.w.z. op uw apparaat.

Hoe Converteer ik Pages naar Word in iCloud of Windows?

Voor elke Mac-gebruiker wordt het moeilijk om het Pages-document in Windows te openen vanwege compatibiliteitsproblemen met bestanden. Maar met behulp van het iCloud-account kan men het Pages-document converteren naar Word Online en het moeiteloos openen op Windows.

NOTITIE: Als je geen iCloud-account hebt, scroll dan naar beneden naar de volgende methode om Pages naar Word te converteren zonder dat je een iCloud-account nodig hebt.

Volg de onderstaande stappen om Pages naar Word op Windows te converteren met iCloud:

 • Opende webbrowser die op uw pc is geïnstalleerd en ga naar iCloud.com. Log in op uw iCloud account met uw Apple ID-inloggegevens.
 • Klik vervolgens op de iCloud-startpagina op Pages.
 • Onder de Pages-app zijn alle Pages-documenten beschikbaar. Maar als het Pages-document op uw pc is opgeslagen, kunt u het uploaden naar iCloud met de Uploadknop in de rechter bovenhoek.
 • Zodra u op de Uploadknop, klik op Browse en selecteer vervolgens het gewenste .pages-bestand en klik op Open.

NOTITIE: Als u uw documenten bent kwijtgeraakt die moeten worden geconverteerd naar Word-bestanden vanwege een scenario voor gegevensverlies. U kunt ze gemakkelijk herstellen met Remo Herstel Mac met simpele klikken. Deze tool voor gegevensherstel is compatibel met alle versies van macOS, inclusief de nieuwste versie van macOS Big Sur.

 • Zodra het bestand is geüpload, klikt u op het three dots> Klik op Download a Copy.
 • Dan krijgt u een vensternaam Choose a download format. In dit venster moet u selecterenWord als het bestandsformaat.
 • Het bestand wordt gedownload in .docx-indeling en u kunt het bestand bekijken door op te klikken Show in Folder.

Open Apple Pages-documenten in Windows 10 | Bestandsextensie wijzigen

Als je geen toegang hebt tot een Mac of geen Apple ID hebt, dan helpt deze methode je bij het openen van een Pages-document in Windows. Wanneer u een Pages-document rechtstreeks in Microsoft Word probeert te openen, wordt er een dialoogvenster weergegeven met de tekst:

“Het spijt ons. We kunnen .pages niet openen omdat we een probleem met de inhoud hebben gevonden.”

Of “Er is een fout opgetreden in Word bij het openen van het bestand.”

De onderstaande hack voor het openen van het Pages-document op Windows is door de extensie .pages te wijzigen in het .zip-bestandsformaat, aangezien Pages-documenten vergelijkbaar zijn met de gecomprimeerde bestanden.

NOTITIE: Voordat u met de onderstaande stappen begint, wordt u aangeraden een back-up te maken van het Pages-bestand om het risico van gegevensverlies te voorkomen.

 • Maak uw bestandsextensies zichtbaar op Windows. Ga naar Folder Options View > Haal het vinkje weg de doos gezegde Hide Extensions for known file types.
 • Right-clickop het Pages-bestand en klik op Rename. Hernoem het bestand met de extensie .zip en klik op save.
 • Tijdens het opslaan van Windows wordt een dialoogvenster weergegeven met de tekst “Als u een bestandsnaamextensie wijzigt, wordt het bestand mogelijk onbruikbaar”. Maak je geen zorgen, want je hebt een back-up, klik op Yes.
 • Nu kan je extraheer inhoud van ZIP bestand met behulp van 7ZIPof een andere gratis tool.
 • Na het uitpakken kunt u het grootste JPG-bestand (afbeelding) openen om de eerste pagina van het document te bekijken. Evenzo zullen er andere JPG-bestanden zijn die de volgende pagina’s van het document vertegenwoordigen.

Het nadeel van deze methode is dat u het document niet kunt bewerken omdat het in afbeeldingsindeling is. U kunt gewoon de inhoud van het document bekijken.

Hoe Word Document naar Pages op Mac te Converteren?

U kunt elk Word-document openen dat u mogelijk online hebt gedownload of via e-mail op Mac hebt ontvangen zonder dat het MS Word-programma erop is geïnstalleerd. De Pages-app op uw Mac-computer converteert automatisch Word-bestanden naar Pages-documenten door ze niet meer handmatig te hoeven converteren om ze te openen. Hier leest u hoe u Microsoft Word-documenten importeert om ze automatisch op Mac te openen.

Volg de stappen om een Word-document op Mac te openen in de Pages-app:

 • Launchde Pages-applicatie.
 • Navigeer vervolgens naar het Word-bestand en klik op Open.
 • Het word-bestand wordt automatisch geconverteerd naar pagina’s.
 • Als u het document wilt wijzigen, dan na het bewerken, savehet bestand op uw bureaublad. Het bewerkte document wordt nu opgeslagen als een Pages-bestand en houd er rekening mee dat de wijzigingen die u in het bestand hebt aangebracht, niet worden weerspiegeld in het originele Word-document.
 • U kunt het Pages-document opnieuw exporteren naar een Word-bestand met de Pages-app.

Aanbeveling: Met de toenemende populariteit en het gebruik van het Microsoft Word-programma, kunnen we zeggen dat het tegenwoordig op bijna elk Windows- of Mac-systeem is geïnstalleerd. Aangezien u de neiging heeft om de Word-bestanden te bewerken, is er altijd een kans op corruptie van Word-bestanden als gevolg van verschillende onderbrekingen, zoals het afsluiten van het systeem of problemen met stroomstoten. Echter, met de hulp van Remo Reparatie Word, u kunt uw beschadigde Word-bestanden gemakkelijk en gemakkelijk herstellen en repareren.

Hoe Pages naar Word Converteren en Vice Versa? was last modified: april 12th, 2021 by Remo Software

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*