Hoe RAW Foto's Openen in Photoshop CS6?

5 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Foto's - wat kun je erover zeggen. Het zijn herinneringen die door de tijd zijn vastgelegd en die door de jaren heen een glimlach op ons gezicht hebben weten te toveren. Elk van deze foto's heeft een speciaal plekje in ons hart, soms noemen we deze momenten die we op foto's zien de beste dagen van ons leven. Nou, dat is de magie van foto's. Maar wat gebeurt er als je die goede tijden, die dierbare momenten wilt doorzien en ze aan je vrienden, buren, familieleden wilt laten zien, maar misschien met een paar bewerkingen misschien. We hebben allemaal die Photoshop-bewerkingsmagie nodig. Nou, dat is ook een belangrijk element, soms laat het zich toch van de beste kant van ons zien.Raw-afbeeldingen cs6 photoshop

Omdat de meesten van ons een behoorlijke kennis hebben van foto's en photoshops, weten we nog steeds niet wat een RAW-bestand is of zelfs hoe we een RAW-afbeelding in CS6 kunnen openen? Nou, het is geen rocket science, dus maak je geen zorgen. RAW-bestanden zijn in feite een indeling die de afbeeldingsgegevens vastlegt met zijn sensoren wanneer u een foto maakt zonder enige verwerking, opmaak of bewerking. Nu zijn er enkele camera's die afbeeldingen in RAW-indeling kunnen vastleggen en Photoshop CS6 kan deze afbeeldingen verwerken tot opgemaakte afbeeldingen. Weet ook dat Adobe camera RAW een plug-in voor photoshop is die is ontworpen voor het bewerken en verwerken van afbeeldingen die zijn vastgelegd in het RAW-bestandsformaat van de camera.Raw foto in photoshop cs6.

Over het algemeen koop je een nieuwe camera, maar zit je nog steeds vast aan de oude software. Het wordt nu algemeen aanbevolen om software te behouden die is bijgewerkt, aangezien de bijgewerkte versie van de software zoveel nieuwe functies zal hebben die u niet wilt missen.

Dus hoe open je een RAW-afbeelding in CS6, lees dit artikel verder om te weten...

1 Update uw software: wanneer de meesten van ons nu proberen een RAW-afbeelding in Photoshop te openen, verschijnt er een pop-upvenster met de melding: als u probeert een RAW-bestand van een digitale camera te openen, zorg er dan voor dat u de nieuwste RAW-update van de camera hebt geïnstalleerd . Zodra de update is geïnstalleerd, kunt u deze gemakkelijk openen en alle aanpassingen maken in RAW Photoshop.Photoshop CS6 raw

2 Werk uw Adobe RAW-plug-in bij: Soms, wanneer u uw software bijwerkt maar de RAW-afbeelding nog steeds niet kunt openen in Adobe Photoshop en u het RAW-bestand kunt zien, maar het is allemaal grijs weergegeven. Dat komt omdat u uw Adobe RAW-plug-in nog niet hebt bijgewerkt.

Hoe update je de Adobe RAW-plug-in? Het is eenvoudig en dit is alles wat u hoeft te doen.

1 U moet op het tabblad Photoshop-elementen klikken in de linkerbovenhoek van het venster. Klik in het vervolgkeuzemenu op Over plug-in en klik in het zijmenu op Camera RAW en in een klein pop-upvenster wordt aangegeven welke versie u gebruikt.Raw foto openen photoshop CS6

2 Als u eenmaal weet welke versie u gebruikt en welke de laatste bijgewerkte versie is, kunt u meteen uw Adobe RAW-plug-in bijwerken. Als u Adobe-producten op uw systeem hebt gedownload, hoeft u alleen maar op het Adobe-logo te klikken en in het vervolgkeuzemenu op Updater openen te klikken. Eenmaal, het Adobe-geüpdatete venster pop-up. Daar vindt u een lijst met software die moet worden bijgewerkt. Vink dus de vakjes van die software aan om bij te werken en klik op update. Zodra uw Adobe RAW-plug-in is bijgewerkt, kunt u doorgaan en het RAW-bestand openen.

3 Als je oude software hebt en je wilt dat je DNG-bestand als RAW-bestand wordt geopend in Adobe Photoshop, dan hoef je alleen maar een DNG-converter te gebruiken. Zodra uw DNG-bestand is geconverteerd naar RAW-afbeelding, kunt u het eenvoudig openen. Dit is vrij eenvoudig en populair. Open gewoon de Adobe DNG Converter in het eerste deel selecteer de map die u wilt converteren. Selecteer in het tweede deel van hetzelfde venster de locatie van de map nadat deze is geconverteerd. Selecteer in het derde deel de naam van de geconverteerde afbeeldingen en selecteer de bestandsextensie in dit geval naar DNG. In het vierde deel van hetzelfde venster is er iets dat Voorkeuren wordt genoemd. Als je daarop klikt, krijg je de optie Compatibiliteit in die zin dat je Camera RAW compatibel is om te converteren naar de optie die er is. Een van de opties is CS6. U kunt dat selecteren en rechtsonder in het venster op converteren klikken.

Als je eenmaal je foto's hebt, kunnen er om verschillende redenen tijden en situaties komen waarin je je CS6-fotobestand beschadigd kunt vinden. Maak je in een dergelijke situatie geen zorgen, want er is een reparatie photoshop CS6 foto na corruptie.

About the Author: Remo Software