Hoe Repareren Externe Harde Schijf Fout Ongeldige Volume Kop

Overweeg een situatie waarin u een externe harde schijf op uw systeem aansluit. Wanneer u op de schijf klikt, heeft u geen toegang tot de inhoud. U probeert de status van de schijf te controleren in Schijfhulpprogramma. Hier ziet u een foutmelding ‘Invalid volume header error’. Je raakt in paniek omdat je belangrijke bestanden hebt opgeslagen en geen back-up beschikbaar hebt!

Maakt u zich geen zorgen als u zich in een dergelijke situatie bevindt. Dit artikel legt uit hoe repareren externe harde schijf fout ongeldige volume kop zonder gegevensverlies. Laten we eerst de redenen begrijpen waarom deze fout optreedt.

Redenen voor ‘Ongeldige volumekopfout’

De meest voorkomende reden voor deze fout is een abrupte verwijdering van de externe harde schijf uit het systeem tijdens gegevensoverdracht. De kans is groot dat er nog steeds gegevens naar de schijf worden geschreven en het verwijderen van de schijf kan corruptie veroorzaken. Andere redenen zijn fysieke schade aan de harde schijf of virusaanvallen.

Het probleemoplossingsproces voor de fout ‘Ongeldige volumekop’ omvat twee fasen. Eerst moet u gegevens herstellen van uw ontoegankelijke schijf met professionele hersteltools. Als tweede stap, formatteer je je drive opnieuw repareren externe harde schijf fout ongeldige volume kop.

Stap 1: Herstel gegevens met Remo Recover Mac

Over Remo Recover Mac

Remo Recover is een geweldige tool om gegevens van harde schijven te herstellen met de fout ‘Invalid volume header’. Het kan ook worden gebruikt met corrupte, ontoegankelijke en corrupte harde schijven. In de handleiding voor het herstellen van een beschadigde externe harde schijf wordt het herstel van beschadigde schijven uitgelegd. Het gebruikt robuuste scanalgoritmen om sector per sector te scannen en gegevens op te halen. Het werkt op een alleen-lezen mechanisme, dus uw originele gegevens worden niet gewijzigd tijdens het herstelproces.

De software werkt met alle Mac-apparaten zoals MacBook Pro, MacBook Air, Mac Mini enz. Alle Mac OS-versies, inclusief de nieuwste High Sierra, worden ondersteund. Wat betreft externe harde schijven, alle grote merken zoals Seagate, Western Digital, Buffalo etc. worden ondersteund.

Naast het herstellen van bestanden van externe harde schijven, kan het ook worden gebruikt met USB’s, interne harde schijven en andere opslagapparaten.

Gegevens herstellen met Remo Recover?

Gegevens herstellen van uw harde schijven is eenvoudig met Remo Recover. Om te beginnen, download en installeer Remo Recover Mac op uw systeem. Sluit de harde schijf aan op je Mac en volg onderstaande stappen:

 1. Selecteer in het hoofdscherm Recover Drives
 2. Het volgende scherm biedt 2 opties ‘Formatted Recovery’ en ‘Partition Recovery’. Selecteer Partition Recovery
 3. Selecteer vervolgens uw externe harde schijf
 4. De software scant uw schijf en toont alle herstelde bestanden
 5. Vervolgens kunt u uw bestanden bekijken met de Preview-functie
 6. Sla vereiste bestanden op de gewenste locatie op

Stap 2: Formatteer uw schijf opnieuw

Zodra u gegevens van uw schijf hebt hersteld, kunt u veilig doorgaan met de stappen voor probleemoplossing om uw schijf opnieuw te formatteren. De stappen worden hieronder uitgelegd:

 1. Kies in de Finder Ga> Hulpprogramma’s. De map / Programma’s / Hulpprogramma wordt geopend
 2. Start vervolgens Schijfhulpprogramma
 3. Selecteer in het linkermenu uw externe harde schijf
 4. Klik op het tabblad Wissen uit de vier beschikbare opties in het hoofdvenster
 5. Schijfhulpprogramma kiest automatisch een formaatoptie voor u. U kunt desgewenst ook een indeling naar keuze kiezen via het vervolgkeuzemenu.
 6. Wijs een naam toe aan de schijf
 7. Klik vervolgens op Beveiligingsopties om te kiezen hoe u de schijf wilt formatteren. Het varieert van de snelste tot de meest veilige. De snelste wist de schijf door alleen de koptekstinformatie te verwijderen. In dit geval kunnen gegevens gemakkelijk worden hersteld met behulp van de software. Als u meer beveiliging wilt, overweeg dan om de schuifregelaar naar rechts te verplaatsen en een geschikte optie te kiezen.
 8. Klik op Wissen en wacht tot de schijf klaar is

Opnieuw formatteren met de bovenstaande stappen zou moeten reparatie externe harde schijf fout ongeldige volume kop. Als dit niet het geval is, betekent dit waarschijnlijk dat uw harde schijf defect is en dat het tijd is om te vervangen.

Hoe Repareren Externe Harde Schijf Fout Ongeldige Volume Kop was last modified: april 7th, 2020 by Remo Software

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*