Hoe Repareren kan Outlook niet Openen wanneer Offline

5 minutes read

Dit artikel helpt u als u problemen ondervindt bij het openen van Outlook-items wanneer u offline bent. Ontdek hoe u het probleem met eenvoudige stappen kunt oplossen.

Geschreven door
Bijgewerkt aan

Outlook kan zelfs worden gebruikt als u niet bent verbonden met internet via de 'Offline-modus'. In de 'Offline-modus' kunt u taken uitvoeren zoals het lezen en opstellen van e-mailberichten, uw agenda en contacten bewerken, enz. Deze modus is vooral handig wanneer u op reis bent of wanneer u een beperkte internetverbinding hebt.Waarom kan ik Outlook niet openen ?

‘Offline’ werken in Outlook is mogelijk met behulp van bestanden genaamd ‘OST’. Ze slaan een kopie van de informatie op de server op uw lokale computer op. Met deze informatie kan Outlook worden gebruikt zonder internetverbinding. Zodra de internetverbinding tot stand is gebracht, wordt het OST-bestand gesynchroniseerd met de gegevens op de servermailbox.

Fout - ‘Kan Outlook niet openen wanneer offline’

Hoewel de offlinemodus handig is, klagen sommige gebruikers over problemen bij het gebruik ervan. Dit artikel richt zich op een veelvoorkomende fout over 'Outlook start niet wanneer offline' en mogelijke oplossingen. De fout luidt:

'Kan Microsoft Outlook niet starten. Kan het Outlook-venster niet openen. De set mappen kan niet worden geopend. De bewerking kan niet worden uitgevoerd omdat de verbinding met de server offline is'.

Voordat we ingaan op oplossingen voor de fout, is een belangrijk punt om te overwegen dat deze situatie zich meestal voordoet wanneer u offline bent en Outlook probeert te starten. Het wordt niet gezien wanneer u Outlook al open hebt staan en overschakelt naar de offline modus.

Oplossing 1: schakel Favorieten in e-mailnavigatie uit

Gewoonlijk, wanneer uw mappen op uw favorietenlijst staan (voornamelijk IMAP-mappen), wacht Outlook tot de server is verbonden en veroorzaakt zo problemen wanneer Outlook 'Offline' is. Om dit op te lossen, schakelt u Favorieten uit in uw e-mailnavigatie.Outlook niet openen

Ga hiervoor naar ‘View’ menu en verwijder het vinkje ‘Favourites’ in het mappenvenster. Dit helpt in sommige gevallen uw probleem op te lossen.

Oplossing 2: maak het OST-bestand opnieuw aan

Soms, als uw OST-bestand beschadigd is, kan Outlook problemen hebben met het werken in de offline modus. Naar reparatie Outlook fout, u kunt het oude OST-bestand verwijderen en het bestand opnieuw maken. Volg de onderstaande stappen om het oude OST-bestand te verwijderen.

  1. Sluit Outlook en open ‘Run’ door te drukken ‘Windows + R’ sleutels
  2. Typ dan ‘%LOCALAPPDATA%\Microsoft\Outlook\’ en raak ‘Enter’
  3. Selecteer het ‘.ost’ -bestand en druk op ‘Delete’ om het bestand te verwijderen

Nadat u het old.ost-bestand hebt verwijderd, kunt u eenvoudig een nieuw OST-bestand maken door de onderstaande stappen te volgen.

  1. Ga naar ‘File’ menu en klik op ‘Info
  2. Selecteer ‘Account Settings’ > ‘Microsoft Exchange’ > ‘Settings’
  3. Klik op ‘More Settings’ en kies ‘Advanced Tab’ > ‘Offline folder file settings’
  4. Kies een bestemming om uw OST-bestand op te slaan en kies ‘Ok’.
  5. Als u een foutmelding ontvangt, kan het '.ost-bestand niet worden gevonden'. Wil je het opnieuw maken ’? Klik op ‘Ja’ en ga verder.

Hiermee wordt een nieuw OST-bestand gemaakt. Start nu 'Outlook' opnieuw en controleer of het probleem is opgelost.

Als u echter niet het gedoe van het verwijderen van uw oude OST-bestand en het opnieuw maken van een nieuwe wilt doorstaan, kunt u de OST naar PST-converter gebruiken. Dit zal u helpen het OST-bestand te repareren en naar PST te converteren. Na conversie worden alle Outlook-items zoals e-mails, contacten, agenda's enz. opgeslagen in het nieuwe PST-bestand.

De software is ontworpen om te werken met alle versies van Outlook, inclusief Outlook 2016. Het kan worden gebruikt om OST-bestanden te repareren die zijn beschadigd door synchronisatieproblemen of door hardware- of softwarefouten in slechts een paar klikken.

Vermijd corruptie in OST-bestanden

Om corruptie in OST-bestanden te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat u Outlook correct beëindigt. Zorg er ook voor dat u geen bestanden probeert te synchroniseren met de server wanneer de internetverbinding te traag is. Zorg ervoor dat het OST-bestand binnen de maximale grootte valt om corruptie of schade te voorkomen. Bovendien, als u te maken hebt gehad met grote PST-bestandsproblemen. Klik om te leren hoe u een te groot pst-bestand kunt repareren.

About the Author: Remo Software