Mac

Hoe repareren Schijf is onleesbare fout op Mac Computer

3 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Dat moment waarop u uw externe harde schijf op het Mac-systeem aansluit om een aantal bestanden te kopiëren, maar uiteindelijk krijgt u een foutmelding met de melding: 'De schijf die u hebt ingevoegd, kon niet door deze computer worden gelezen'. Vervelend toch? Bestanden aanwezig in de externe schijf kunnen niet worden geopend. En u vraagt zich nog steeds af hoe u de foutmelding kunt herstellen en toegang krijgt tot gegevens.

Er zijn verschillende redenen waarom dit foutbericht wordt weergegeven, waaronder enkele: defecte verbindingen, beschadigde schijven of zelfs een defecte Mac. Wat de reden ook zou kunnen zijn, de enige prioriteit nu is het oplossen van de foutmelding. Hoe te repareren 'De schijf die u hebt ingevoegd kon niet worden gelezen door deze computer' op Mac-foutmelding? Eenvoudig, we brengen enkele eenvoudige methoden die u kunt uitproberen om het foutbericht op te lossen.

  • Terugplaatsen de externe schijf

De eerste eenvoudige poging is om de externe harde schijf opnieuw te verbinden met Mac. Verwijder het gewoon van Mac en sluit het opnieuw aan. En controleer nu of de foutmelding blijft bestaan. Als dit foutbericht nog steeds verschijnt, kunt u naar de andere methoden gaan.

  • Controleer Mac systeem

Probeer een andere externe harde schijf op een Mac aan te sluiten. Als het in Finder wordt weergegeven, suggereert dit dat het probleem ligt bij het externe USB-station en niet bij Mac.

  • Update Mac-stuurprogramma's

Het probleem kan zijn dat het stuurprogramma op de Mac verouderd is en daardoor de externe harde schijf niet ondersteunt. Dus je moet de stuurprogramma's op je Mac controleren. Zorg ervoor dat ze allemaal up-to-date zijn. Nadat de stuurprogramma's zijn bijgewerkt, kunt u het opnieuw proberen. Zorg er ook voor dat de computer is bijgewerkt met de nieuwste update, zoals macOS Catalina.

  • Repareer met Schijfhulpprogramma

Mac wordt geleverd met een ingebouwde Schijfherstel-tool, genaamd Schijfhulpprogramma. Het helpt bij het oplossen van de meeste problemen met de harde schijf. Dus je kunt proberen APFS repareren, HFS + en HFS-partities met behulp van Schijfhulpprogramma. Maar als het faalt, moet je je wenden tot andere benaderingen.

Als na het uitproberen van al deze methoden de fout nog steeds aanwezig is, is de volgende zorg die u zou hebben, over bestanden op de externe harde schijf. Om gegevens van de schijf te herstellen en te formatteren. Voor dit doel kunt u Remo Mac Data herstel - werktuig gebruiken om gegevens veilig van de drive te herstellen. De software helpt zelfs om APFS-, HFS +-, exFAT- en HFS-gegevens te herstellen die verloren of gewist zijn. In slechts een paar stappen haalt de applicatie bestanden op Mac.

About the Author: Remo Software