Hoe kan Ik Repareren Schrijffout Schijf Steam op SSD?

3 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Steam is een geweldige applicatie voor videogamers om videostreaming, gamen met meerdere spelers, groepen en chatfaciliteiten te hebben. Veel gamers maken veel gebruik van deze applicatie vanwege de voordelen die het biedt.

Tijdens het gebruik van Steam in SSD's klagen sommige gebruikers over een veel voorkomende fout genaamd ‘Schrijffout schijf’. Het komt meestal voor wanneer u een game in Steam installeert of bijwerkt. Om deze fout op te lossen, bieden wij u hoe Hoe kan je Optimaliseren SSD Windows 10. De meeste van deze stappen zijn eenvoudig en omvatten slechts kleine aanpassingen in de Steam-instellingen.

1. Wijzig de downloadlocatie in Steam

Het eenvoudigweg wijzigen van de downloadlocatie zal u helpen repareren schrijffout schijf steam op SSD. Volg de onderstaande stappen om de locatie te wijzigen.

 1. Klik op Settings in de linkerbovenhoek Steam
 2. Klik op Downloads en selecteer Download Region
 3. Selecteer een andere regio en start Steam opnieuw

2. Downloadcache wissen

Als het wijzigen van de downloadlocatie niet werkt, kun je proberen de downloadcache te wissen in Instellingen.

 1. Open Steam en selecteer Settings
 2. Ga naar Downloads en selecteer Clear download cache

3. Bibliotheekmap herstellen

Soms, zelfs als u de bibliotheekmap niet opzettelijk hebt gewijzigd, kan deze wijzigingen hebben ondergaan. U kunt dus proberen de 'Schrijffout schijf' op te lossen door de bibliotheekmap te repareren.

 1. Open Steam en selecteer Settings
 2. Ga naar Downloads en klik met de rechtermuisknop op Steam Library Folders
 3. Klik op Repair map om de bibliotheekmap te herstellen

4. Herstel corrupte bestanden

Als de bovenstaande methoden niet helpen, bestaat de kans dat uw Steam-installatiebestanden beschadigd zijn. In dergelijke gevallen kunt u deze bestanden herstellen met de ingebouwde reparatiefunctie.

 1. Ga naar Steam en vind je game in de bibliotheek
 2. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Properties
 3. Selecteer local files en klik op Verify the integrity of game files

Dit herstelt eventuele corruptie in het Steam-installatiebestand en helpt u de ‘schrijffout schijf’ op te lossen.

5. Gebruik flushconfig

Met behulp van de opdracht ‘flushconfig’ wordt de Steam-configuratie gereset en worden alle instellingen standaard ingesteld.

 1. Klik op Windows + R openen Run
 2. Typ ‘steam: // flushconfig’
 3. Er verschijnt een dialoogvenster met de tekst 'Hierdoor wordt uw lokale Steam-configuratie gereset en moet u opnieuw inloggen op Steam'. Klik op Ok om door te gaan
 4. Nu wordt Steam gereset met standaardinstellingen

Fouten zoals 'Schrijffout schijf' komen vaak Kan ik Gegevens Terughalen van SSD Verloren? en kunnen meestal worden opgelost met behulp van eenvoudige stappen voor probleemoplossing, zoals hierboven besproken. Maar als deze methoden niet werken, kunt u controleren of uw antivirusprogramma problemen veroorzaakt. Schakel antivirus tijdelijk uit en update je game. Als dit niet helpt, controleer dan uw harde schijf op mogelijke fouten of corruptie. In dergelijke gevallen kan het repareren van uw harde schijf de oplossing zijn.

About the Author: Remo Software