Hoe Repareren uw beschadigde bestanden met behulp van SFC en DISM commando?

3 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Je hebt misschien gehoord over bepaalde commando's zoals SFC en DISM om beschadigde Windows-systeembestanden te repareren. Maar heb je ooit deze tools geprobeerd wanneer je pc tegen een paar problemen aanloopt?

Welnu, hier zult u weten hoe u deze tools kunt gebruiken om corrupte systeembestanden op uw pc te repareren.

Wanneer gebruik ik SFC en DISM?

SFC-opdracht zal heel handig zijn in de volgende situaties.

  1. Blauwe scherm van dood
  2. Toepassingen reageren niet
  3. Regelmatig opnieuw opstarten van uw pc
  4. Windows crasht

Als u vindt dat de SFC-opdracht niet naar behoren werkt, kunt u de opdracht DISM gebruiken om de SFC-opdracht correct uit te voeren en uw probleem op te lossen.

cta button

Wat is sfc Scannow?

SFC of System File Checker is een zeer nuttige tool die u kunt gebruiken als u problemen ondervindt met belangrijke systeembestanden. Zeg bijvoorbeeld DLL-bestanden. Als een systeembestand is gewijzigd, zal het hulpprogramma dat bestand automatisch vervangen door de juiste versie.

Hoe de SFC-opdracht gebruiken om systeembestanden te herstellen?

  1. Open de opdrachtprompt (Admin)
  2. Type nu SFC / Scan now Command Prompt en druk op enter om een volledige systeemscan te starten
  3. Als er geen problemen zijn, wordt dit bericht weergegeven: "Windows Resource Protection heeft geen integriteitsschendingen geconstateerd".
  4. Als u een foutmelding krijgt: "Windows Resource Protection vond corrupte bestanden maar kon sommige daarvan niet herstellen", dan moet u uw systeem mogelijk opnieuw opstarten in de veilige modus en de bovenstaande opdracht opnieuw uitvoeren in de opdrachtprompt.

Werken met DISM Command

Deployment Image & Servicing Management-tool (DSIM) maakt deel uit van Windows 8, 8.1 en 10 om fouten te verhelpen waardoor de SFC-opdracht correct werkt.

DISM uitvoeren

Net als SFC heeft DISM ook beheerdersrechten nodig in de opdrachtprompt. Het controleert je Windows-onderdeelwinkel op eventuele corruptieproblemen en lost alle gevonden problemen op.

Dit is het commando dat je moet gebruiken in DISM

DISM /Online /Opschonen-Afbeelding /Gezondheid herstellen

Het reparatieproces kan enige tijd duren, normaal gesproken vijf tot tien minuten. Soms kan de voortgangsbalk op een gegeven moment stoppen. Geen zorgen, het is tijdelijk.

Afgezien van corrupte Windows-systeembestanden, kunt u ook beschadigde Word-bestanden tegenkomen. Leren over reparatieprogramma voor word-bestanden hier.

About the Author: Remo Software