Data Herstel Software

Data Herstel Software
Beste
Verkoper

Harde schijf herstel Software

Alles in een gegevens Herstel Werktuig

Krijg uw verloren gegevens terug na het formatteren of partitie fouten.

$109.97

$99.97

Koop Nu

Bestanden Repareren Software

Bestanden Repareren Software
Beste
Verkoper

MOV Reparatie Werktuig

Compleet Video Reparatie Werktuig Kit

Reparatie uw Unplayable video's (MOV en MP4) veilig

$79.97

$69.97

Koop Nu

Outlook Hulpmiddelen

Outlook Hulpmiddelen
Beste
Verkoper

Outlook Reservekopie en Migreren

Ultieme Outlook Reservekopie Werktuig

Veilige manier om Backup & e-mails en Contacten Move

$59.97

$49.97

Koop Nu

Remo ONE

Remo ONE

Ander Nutsbedrijven

Ander Remo Gereedschap
Beste
Verkoper

Duplicaat Foto's Verwijderaar

Geavanceerde Duplicaten Foto's Finder en Cleaner Werktuig

Zoek en verwijder dubbele foto's en verhoog schijfruimte in 3 - klikken!!

$29.97

$19.97

Koop Nu

Dutch

Hoe Schijfruimte Vrijmaken Windows 10?

Hoe groot uw harde schijf of SSD ook is, u zult op een dag zeker geen ruimte meer hebben. Mogelijk probeert u een toepassing te installeren of wilt u een aantal belangrijke bestanden opslaan, maar uw Windows 10 zegt dat er onvoldoende ruimte is op de lokale schijf (C:). U kunt proberen enkele ongewenste bestanden te verwijderen en die applicatie voorlopig te installeren.Hoe maak je ruimte vrij op Windows?

Onthoud echter dat u dit probleem tijdelijk hebt opgelost. Dit artikel heeft een permanente oplossing om al uw problemen met betrekking tot opslagruimte op te lossen en uw harde schijfruimte op Windows 10 te beheren. Laten we eens kijken naar de manieren om meer opslagruimte op uw computer te maken.Schijfruimte vrijmaken windows

Gebruik Schijfopruiming om schijfruimte vrijmaken Windows 10

Als u Schijfopruiming regelmatig gebruikt, kunt u ongewenste bestanden op uw Windows-computer verwijderen. Volg de onderstaande methoden om Schijfopruiming te gebruiken om uw opslagruimte op uw Windows-computer te vergroten:

 • Klik op Start knop en in het zoekvak soort Disk Cleanup.
 • Schijfopruiming wordt geopend en toont u de lijst met bestanden die kunnen worden verwijderd en de hoeveelheid opslagruimte die u kunt terugwinnen.
 • Klik op Clean System Files, hier wordt u gevraagd om de schijf te selecteren waarvan u bestanden wilt verwijderen als u meerdere partities heeft. Selecteer de schijf als daarom wordt gevraagd en klik op Ok 
 • Vervolgens bevindt u zich in het venster Schijfopruiming, waar u twee tabbladen zult hebben Disk Cleanuptabblad en More Options

free up disk space on Windows 10 using disk cleanup

 • Onder Disk Cleanup tabblad, selecteer het type bestanden dat u wilt verwijderen en klik op OK
 • U wordt gevraagd met de vraag Weet u zeker dat u deze bestanden permanent wilt verwijderen? Klik op Bestanden verwijderen
 • Ga nu terug naar de schijf van waaruit je ruimte hebt vrijgemaakt en ververs deze, je hebt meer ruimte.

Hoewel het gebruik van Schijfopruiming cool is, moet u ervoor zorgen dat u geen belangrijke bestanden kwijtraakt. Ja, Schijfopruiming kan bestanden wissen. U kunt meer lezen op bestanden terughalen na schijfopruiming hier.

Maak Gebruik van Storage Sense om Schijfruimte Vrijmaken Windows 10

Storage Sense is een geavanceerde versie van Schijfopruiming die wordt gebruikt om uw opslagruimte op Windows 10 te beheren. Indien geactiveerd, leegt de applicatie automatisch de Prullenbak, verwijdert tijdelijke bestanden en wist zelfs tijdelijke applicatiegegevens. Volg de onderstaande methoden om schijfruimte op uw Windows 10 vrij te maken met Storage Sense:

 • Klik op Start Menuen zoeken Storage Settings
 • Open Opslaginstellingen, onder Storageaanzetten Storage Sense

free up disk space by using storage sense

 • Klik op Configure and Run Storage Sense 
 • Kies hoe vaak Storage Sense moet worden uitgevoerd en welk type bestanden moet worden verwijderd om meer ruimte op uw computer vrij te maken.

Zo kun je Storage Sense altijd op de achtergrond laten draaien en je opslagruimte laten beheren.

Verwijder Toepassingen die u niet meer Gebruikt

Het verwijderen van applicaties die u niet meer gebruikt of applicaties die veel opslagruimte in beslag nemen, is de gemakkelijkste manier om opslagruimte vrij te maken op Windows 10. Volg de onderstaande methoden om een applicatie te verwijderen:

 • Klik op Startknop en zoek Control Panel 
 • Ga in het Configuratiescherm naar Programs, klik op Programs and Features

uninstall apps to make more space in windows 10

 • Selecteer een programma dat je niet meer nodig hebt en klik op uninstall 

Verwijder Ongewenste Bestanden van uw Windows Computer

Mogelijk hebt u bestanden, foto’s, video’s en andere belangrijke bestanden op uw computer opgeslagen. Er kunnen echter enkele onbelangrijke bestanden zijn die uw opslagruimte in beslag nemen. Volg de onderstaande stappen om ongewenste bestanden van uw pc te identificeren en te verwijderen:

 • Ga naar This PC 
 • In de rechterbovenhoek vindt u Search This PCdoos
 • Type size: huge en druk op enter
 • Dit toont alle bestanden met grote bestandsgroottes die nu naar gaan View menu, Klik op Sort by, en selecteer vervolgens Size.
 • Nu je bestanden voor je hebt staan, kun je bestanden verwijderen die je niet langer nodig hebt.

C Station is Vol? Kan geen Toepassingente Installeren? Hoe Schijfruimte Vrijmaken Windows 10?

C Drive in een Windows-computer is een van de meest waardevolle schijfstations waarop alle vitale toepassingen op uw pc staan. Wanneer uw C-schijf echter vol is en u een nieuwe applicatie wilt installeren, wordt u in een situatie gebracht waarbij u zich afvraagt welke applicatie u moet verwijderen om een nieuwe applicatie te installeren.

Soms wilt u geen enkele toepassing verwijderen. Als u een van die gebruikers bent die geen enkele applicatie wilt verwijderen en toch nieuwe apps op uw Windows wilt installeren, is er een oplossing voor u.Schijfruimte vrij maken

Als uw pc meerdere partities of schijfstations heeft, is dit veel eenvoudiger geworden. U hoeft alleen maar de bestandsbestemming te wijzigen van de nieuwe toepassing die u gaat installeren.

Als u niet over meerdere schijven beschikt, kunt u een USB- of SD-kaart aansluiten en installeer Windows toepassingen op SD kaart of een externe opslag.

Volg de onderstaande stappen om te wijzigen waar de nieuwe inhoud wordt opgeslagen:

 • Ga naar Storage Settings, scroll naar beneden en klik op Change Where the new content is saved

freeup disk space on Windows 10 using storage settings

 • In het volgende scherm kunt u klikken op waar u uw applicatie wilt installeren door te klikken op onder New Apps will save toen selecteer de andere schijf of een aangesloten of USB- of SD-kaart

Op deze manier kunt u de C-schijf eenvoudig repareren en toepassingen op uw computer installeren. Als u de C-schijf een volledige fout krijgt vanwege de beschadiging van de harde schijf, wordt aanbevolen dat u repareert en gegevens kapotte harde schijf terughalen hier.

Zoek en Verwijder Eenvoudig Dubbele Bestanden die Meer Ruimte in Beslag Nemen

In sommige gevallen zullen er veel dubbele bestanden op uw pc staan, die u hoogst onmogelijk handmatig kunt verwijderen. In die gevallen is het aan te raden om gebruik te maken van een professionele Duplicate File Remover.

We raden u aan om met een van de beproefde en geteste software voor het verwijderen van gedupliceerde bestanden van Remo te gaan.

Gebruik makend van Remo dubbele bestandsverwijderaar u kunt ongewenste dubbele bestanden op uw Windows verwijderen en ruimte op uw harde schijf vrijmaken. De tool wordt geleverd met een geavanceerde scan-engine waarmee u op een slimme manier duplicaten met een paar klikken kunt verwijderen. Download nu om dubbele bestanden te verwijderen.

 

Hoe dubbele bestanden op Windows te verwijderen met Remo?

Om meer ruimte op uw Windows vrij te maken door duplicaten te verwijderen, download en installeer Remo dubbele bestandsverwijderaar en volg de onderstaande stappen:

 • Start Remo dubbele bestandsverwijderaar toepassing en klik op Scan Drives of Scan Folders

get rid of duplicates on your pc

 • Selecteer de gewenste schijf of map waaruit u dubbele bestanden wilt verwijderen en klik op Scan
 • Na voltooiing van het scanproces, wordt u weergegeven met alle dubbele bestanden. U kunt het filter gebruiken om ze op bestandstype te bekijken
 • Selecteer de bestanden die u wilt verwijderen en klik op Delete

Dit is alles wat nodig is om dubbele bestanden op uw Windows te verwijderen met Remo. Deze tool is handig als u hebb dubbele foto’s of andere bestanden Windows 10 computer die uw opslagruimte in beslag neemt.Hoe schijfruimte vrijmaken

Andere manieren om schijfruimte vrij te maken op uw Windows-computer

Afgezien van de bovengenoemde methoden, zijn er nog andere veelvoorkomende manieren om schijfruimte vrij te maken op uw Windows 10. Hieronder volgen enkele veelvoorkomende manieren om dit te doen:

 • Uw prullenbak legen
 • Bestanden verwijderen die zijn gesynchroniseerd naar uw One Drive of een andere cloudopslag vanaf uw pc
 • Tijdelijke bestanden verwijderen
 • Ook door slimme keuzes te maken voor het maken van back-ups van gegevens in cloudopslag
Standaard afbeelding
Remo Software
Artikelen: 819

Geef een reactie