Hoe SD Kaartlezer Fout Windows 10 Reparatie

Smartphones hebben misschien een SD-kaart gedumpt, maar camera’s hebben nog steeds een speciale plaats voor de SD-kaart. SD-kaartlezers, het medium tussen de computers en SD-kaarten staan tegenwoordig in de belangstelling.

Hoewel het falen van de SD-kaartlezer gebruikelijk was voor gebruikers vanwege externe problemen zoals fysieke schade of onjuiste USB-drives, kwam de SD-kaartlezerfout in Windows 10 meer in beeld toen dit werd geadresseerd na een van de Windows-updates.

In dit artikel gaan we alles bespreken wat u moet weten over deze SD-kaartfout op Windows. Maak je geen zorgen, aan het einde van dit artikel lost u deze SD-kaartfout in een mum van tijd op.

Waarom Werkt Mijn SD Kaartlezer niet?

Voordat je gaat op te weten hoe SD kaartlezer fout Windows 10 repareren, het wordt aanbevolen om te controleren of deze fout niet wordt veroorzaakt door hardwareproblemen.

·         Controleer uw hardwarecomponenten om de SD-kaartlezerfout op te lossen:

Om te bevestigen dat een van de hardwarecomponenten zoals een SD-kaartlezer, USB-kabel of de SD-kaart niet de reden is voor deze SD-kaartlezerfout, doet u het onderstaande.

·         Is uw SD-kaartlezer compatibel of geschikt voor gebruik in Windows 10:

Dit kan een reden zijn voor de SD-kaartlezerfout. De SD-kaartlezer die u gebruikt, moet compatibel zijn met uw computer. Sommige van de oude kaartlezers ondersteunen de nieuwste SD-kaarten niet. Ook mag uw SD-kaart geen fysieke schade hebben die deze SD-kaartfout kan veroorzaken.

·         Zoek naar defecte USB-kabel of poort:

Dit klinkt misschien eenvoudig, maar dit is een van de meest voorkomende redenen achter de SD-kaartlezerfout. Controleer de USB-kabel of vervang de kabel om te zien of de fout zich blijft voordoen. Zo ja, doe hetzelfde op andere poorten op uw computer of op een andere computer.

·         Verifieer uw SD-kaart:

Zoals we al zeiden dat SD-kaartlezers compatibel zijn met de SD-kaart, geldt hetzelfde ook voor de SD-kaart. SD-kaarten met fysieke schade kunnen ze ook onleesbaar maken of leiden tot deze SD-kaartlezerfout. Reinig de SD-kaart en plaats deze opnieuw.

Als u hebt bevestigd dat deze SD-kaartlezerfout niet te wijten is aan fysieke problemen, kunt u doorgaan naar het volgende gedeelte om de oplossing te vinden.

Als uw SD-kaart de boosdoener is, gaat u direct verder met het formatteren van uw SD-kaart. Gebruik echter vóór het formatteren deze software voor gegevensherstel van Remo om gegevens in een mum van tijd van een ontoegankelijke SD-kaart te herstellen. Bovendien is de tool volledig gratis te downloaden en te proberen, dus verspil geen tijd om uw gegevens nu terug te krijgen.

Hoe SD Kaartlezer Fout Windows 10 Reparatie?

Om de SD-kaartlezerfout op een Windows-computer op te lossen, hoeft u alleen de onderstaande stappen een voor een te volgen:

1.       Problemen met hardware en apparaten oplossen

Om het oplossen van problemen met hardware en apparaten uit te voeren, moet u de SD-kaart op uw computer aansluiten en de onderstaande stappen volgen:

 • Type troubleshoot Settings in de Windows-zoekbalk en klik erop.
 • Kies Troubleshoot

troubleshoot settings to fix sd card reader error

 • Kies nu View allin de linker bovenhoek
 • Klik op Hardware and Devices.
 • Volg gewoon de instructies op het scherm om de probleemoplosser uit te voeren.

2.       Werk de stuurprogramma’s bij

 • Type Device Managerin de Windows-zoekbalk.
 • Bekijk onder Apparaatbeheer de apparaatvermeldingen en controleer of een van deze gele driehoeken met een uitroepteken heeft. Als dit het geval is, betekent dit dat het apparaat conflicteert met andere hardware en dat het apparaat of de stuurprogramma’s niet correct zijn geïnstalleerd.

Als dit het probleem of iets dergelijks is waardoor u geen toegang krijgt tot uw kaartlezer, is het tijd om de stuurprogramma’s bij te werken.

 • Klik met de rechtermuisknop op WindowsStart knop, type Device Manager en selecteer het uit de resultaten.

device manager to fix SD card reader error

 • Vouw een van de categorieën uit om de naam van uw apparaat te vinden. Klik er nu met de rechtermuisknop op en selecteer Update Driver.
 • Selecteer nu Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogrammasoftware.
 • Als Windows geen resultaat retourneert dat overeenkomt met uw stuurprogramma, kunt u ernaar zoeken op de website van de fabrikant van uw apparaat en de instructies volgen.

Als deze stap niet werkt, probeer dan het stuurprogramma opnieuw te installeren. Open Device Manager, klik met de rechtermuisknop op de naam van het apparaat en klik op Uninstall. Start uw computer opnieuw op en Windows zal proberen het stuurprogramma opnieuw te installeren.

3.       Wijs de stationsletter toe aan uw SD-kaart

 • Zorg ervoor dat de schijf die u een naam geeft niet in gebruik is en dat de bestanden van de schijf niet open zijn
 • Klik met de rechtermuisknop op Windows Start Menu
 • Klik nu op Disk Management

right click on windows start menu and select disk management

 • Klik met de rechtermuisknop op uw SD-kaartstation en selecteer Change Drive Lettersand Paths
 • Klik nu op Changeom een nieuwe stationsletter een naam te geven. Vb: L. (gebruik geen ‘A’ of ‘B’, die meestal worden gebruikt voor floppydrives)
 • Klik Ok
 • Klik Yesals een pop-upvenster je vraagt of je dit echt wilt doen
 • Start de computer opnieuw op en u zou de SD-kaart met de gewijzigde stationsnaam moeten kunnen gebruiken

4.       Forceer SD-kaart om te verschijnen van Virus

Deze methode is van toepassing op een SD-kaart die is aangesloten maar niet wordt weergegeven vanwege een mogelijke virus- of malware-infectie. Om uw SD-kaart te laten verschijnen door het virus te verwijderen, moet u antivirussoftware uitvoeren en vervolgens de onderstaande stappen volgen:

 • Houd uw SD-kaart aangesloten op de computer en type cmd in de zoekbalk en druk op enter
 • Voer in de opdrachtprompt de volgende opdracht in en druk op enter
 • attrib -h -r -s /s /d drive letter:\*.* waarbij de bestuurdersletter de stationsletter van uw SD-kaart is.

Dit lost het probleem op als er een fout in uw SD-kaart zit en geeft u eenvoudig toegang tot uw SD-kaartgegevens.

Als je denkt dat je SD-kaart RAW is geworden en dat is de reden achter deze SD-kaartlezerfout, dan wil je misschien kijken naar verloren gegevens van RAW SD kaart terughalen hier.

5.       Formatteer uw SD-kaart om uw SD-kaart te repareren die geen foutmelding geeft

Als geen van de bovengenoemde stappen u in staat stelt om uw SD-kaartlezerfout of SD-kaart niet weergegeven fout op te lossen, dan moet u mogelijk uw SD-kaart verifiëren met een andere kaartlezer.

Als hetzelfde probleem zich ook bij andere kaartlezers voordoet, moet u SD kaart formatteren om het te laten werken.

Voordat u uw SD-kaart formatteert, moet u ervoor zorgen dat u gegevens op de SD-kaart herstelt, dit kan alleen worden gedaan met behulp van de beste SD-kaartherstelsoftware.

Remo’s gegevensherstelsoftware voor SD-kaarten is de meest gebruikte tool ter wereld om gegevens van uw SD-kaart terug te krijgen die ontoegankelijk is. Het enige dat u hoeft te doen, is de tool downloaden en uw SD-kaart waarvan u gegevens wilt herstellen, aansluiten op uw computer.

Binnen enkele minuten zal Remo uw gegevens terugkrijgen en SD kaartlezer fout Windows 10 reparatie voor goed. Download de tool en probeer hem nu gratis uit.

Stappen om Gegevens te Herstellen van een SD Kaart die niet Wordt Weergegeven Vanwege een SD Kaartlezerfout

Naar gegevens van SD kaart terughalen die niet verschijnt vanwege een SD-kaartlezerfout, download en installeer Remo SD-kaartherstelsoftware en volg de onderstaande stappen:

 • Start de tool, klik op Recover Partitionsen selecteer het SD-kaartstation waarvan u gegevens wilt herstellen en klik op Scan

Recover data

 • Zoek na voltooiing van de scan naar de vermelde gegevens en verifieer ze met behulp van de Previewfunctie

preview the recovered data from formatted SD card

 • Als u tevreden bent met het herstelproces, kunt u uw gegevens opslaan op de gewenste locatie door de software te activeren.

Laatste woorden:

SD-kaartlezer niet gedetecteerd of de SD-kaart wordt niet weergegeven op uw computer is een veelvoorkomend probleem dat zeker kan worden opgelost met een van de bovengenoemde methoden in het artikel. Als het je gelukt is de fout te verhelpen of je gegevens van je SD-kaart terug te krijgen, geef ons dan je waardevolle feedback in het commentaargedeelte hieronder of door het op sociale media te delen.

Hoe SD Kaartlezer Fout Windows 10 Reparatie was last modified: augustus 4th, 2021 by Remo Software

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*