Hoe Sluit GoPro naar PC?

Het maken van snelle actiefilms, onderwatervideo’s of landschapsvideo’s met behulp van een GoPro-camera is altijd aantrekkelijk vanwege de rijke videokwaliteit. U moet de GoPro-video’s echter naar uw Windows- of Mac-computer overbrengen om de beelden te bekijken of te bewerken. Het wordt ook aanbevolen om GoPro-video’s onmiddellijk naar de pc te importeren om conflicten tussen eerder opgeslagen video’s en nieuwe beelden te voorkomen. In dit informatieve artikel vind je verschillende soorten methoden waarmee je snel video’s van de GoPro naar je computer kunt krijgen. Volg alle onderstaande methoden om te proberen de meest effectieve manier te kiezen om video’s van GoPro over te zetten.

Hoe GoPro-video’s naar de computer te importeren / over te zetten?

Importeer GoPro-video’s naar pc met behulp van een SD-kaartlezer

Dit is een van de meest gebruikte en snelle methoden om video’s van GoPro naar de computer te halen. Het enige dat u hoeft te doen, is uw GoPro SD-kaart in de kaartlezer te plaatsen en deze op uw pc aan te sluiten. Deze methode wordt door de officiële GoPro-website zelf beschouwd als de snelste en veilige manier om video’s over te zetten.

Het gebruik van de SD-kaartlezer is de snelste manier om uw media op uw Windows- of Mac-computer te downloaden.”

Official GoPro Community

Het hebben van een SD-kaartlezer elimineert de kans dat het potentiële virus uw computer binnendringt via verschillende applicaties of platforms die worden gebruikt om GoPro-video’s te importeren. Het scannen van uw SD-kaartlezer met antivirussoftware is echter nog steeds nodig omdat virussen ook via kaartlezers kunnen binnendringen.

Stappen om GoPro-video’s naar pc te importeren met een SD-kaartlezer

Stap 1: Plaats de GoPro SD-kaart in de adapter en wacht tot je computer het nieuwe externe opslagstation herkent.

Stap 2: Ga naar de locatie van de SD-kaartadapter en je zult twee mappen vinden met de naam DCIM en MISC.

Stap 3: Open de map DCIM (Digital Camera Images) en begin met het kopiëren van alle foto’s en video’s naar uw computer.

Stap 4: Wacht tot het proces is voltooid. Als u klaar bent, verwijdert u de SD-kaartadapter veilig.

Het wordt aanbevolen om een SD-kaartlezer te gebruiken die USB 3.0 is. Hierdoor kan uw SD-kaart mediabestanden overbrengen naar een computer met maximaal 5 Gbps.

Upload video’s van GoPro naar computer met Quik

Quik is gratis GoPro-software die u kunt downloaden om foto’s en video’s die met uw GoPro-camera zijn gemaakt, te beheren / bewerken. U kunt Quik ook downloaden op uw Mac-computer en beginnen met het uploaden van video’s naar uw Mac-computer met behulp van Quik-software. Andere kenmerken van deze GoPro Quik-software zijn zoals hieronder vermeld.

  • Automatisch foto’s en video’s organiseren
  • Minimale bewerkingen zoals bijwerken en kleurcorrectie
  • GoPro-firmware-updates
  • Video’s opslaan in 1080p of 720p met 60 FPS
  • Compatibel met alle GoPro-versies zoals HERO7, HERO6, HERO5, HERO (2018), HERO4, HERO Session, HERO3 +, HERO3 (vereist camerasoftware-update), HERO +

Hoe upload ik video’s van GoPro met Quik?

Stap 1: sluit GoPro naar PC met behulp van een USB-kabel. Zorg ervoor dat u de originele USB-kabel gebruikt die bij de camera is geleverd.

Stap 2: Open de Quik-software op je computer en wacht tot de software automatisch de recente GoPro-footages detecteert.

Stap 3: Selecteer de vereiste bestanden en begin met het importeren van de GoPro-mediabestanden.

Quik wordt echter nog steeds niet beschouwd als de meest naadloze manier om GoPro-video’s te importeren, omdat de software niet stabiel is en het verbinden van de apparaten tijd kost. Als uw Quik-toepassing uw footages niet kan herkennen, wordt u gevraagd om “No files to import”. Gebruik niet meer dan één applicatie of software om het GoPro-mediabestand te importeren of te beheren. In de toekomst kan zich elk scenario voor fotoverlies voordoen en wordt het herstellen van foto’s en video’s van GoPro moeilijk.

Hoe Automatisch Sluit GoPro naar PC?

Je kunt je Windows- of Mac-computer automatisch acties laten uitvoeren zodra je GoPro-camera is aangesloten. Voor deze methode hoeft u de Quik-software niet op uw pc te hebben geïnstalleerd. Volg de onderstaande stappen en leer hoe u automatisch video’s van GoPro naar de computer uploadt.

Stap 1: Zoek naar AutoPlay op uw Windows-computer en zoek Memory Card zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding.

Stap 2: Klik op de Memory card vervolgkeuzelijst zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding.

select the memory card option to change the AutoPlay settings

Stap 3: Selecteer Import photos and videos (Photos) uit de vervolgkeuzelijst zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding.

select Import photos and videos (Photos) from the drop-down

Stap 4: Sluit het instellingenvenster en sluit je GoPro-camera opnieuw aan met een USB-kabel. De AutoPlay-functie begint automatisch mediabestanden van de camera te importeren.

Notitie: Als u video’s verliest tijdens het importeren, kunt u Remo gebruiken gegevens terughalen van digitale camera.

Hoe GoPro-video’s naar een Mac-computer te importeren?

Elke Mac-computer heeft een ingebouwde software genaamd Image capture. Zorg ervoor dat je de USB-C-kabel van je GoPro-camera hebt. Verbind je GoPro met de Mac en volg de onderstaande stappen.

Stap 1: Schakel de GoPro-camera in terwijl je deze aangesloten laat op de Mac-computer.

Stap 2: Ga naar de map Toepassingen en zoek naar Image Capture. U kunt ook gewoon zoeken naar Image Capture via Launchpad.

Stap 3: Klik op de naam van je GoPro (voor bijvoorbeeld GoPro Hero 6) en verander het Import To locatie naar uw gewenste locatie.

Stap 4: Klik op Import All als u alle mediabestanden wilt overbrengen. Je kunt de bestanden ook afzonderlijk selecteren als je niet alle foto’s van de GoPro-camera wilt importeren.

Zodra het importproces is voltooid, sluit u de toepassing Image Capture en koppelt u vervolgens veilig uw GoPro USB-C-kabel los van de Mac-computer. Zorg ervoor dat u het overdrachtsproces niet abrupt stopt of beëindigt, omdat dit kan leiden tot ernstige GoPro-videofouten. Dit is sneller dan het gebruik van de Quik-software op Mac. Na het volgen van de bovengenoemde stappen, kent u nu de methode om snel video’s van GoPro naar Mac-computer te verplaatsen.

Conclusie:

Met behulp van deze 4 verschillende methoden weet je het nu hoe sluit GoPro naar PC en snel foto’s en video’s importeren. Laat het ons weten in het commentaargedeelte als je een andere methode bent tegengekomen waarmee je GoPro-bestanden snel naar een Windows- of Mac-computer kunt overbrengen.

Hoe Sluit GoPro naar PC? was last modified: januari 14th, 2021 by Remo Software

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*