Hoe Speel je MP4 Bestanden af op Windows Mediaspeler

Proberen speel je MP4 bestanden af op Windows mediaspeler, maar geen geluk? Controleer eerst of je de juiste codecs hebt geïnstalleerd. Windows Media Player (WMP) speelt eigenlijk geen MP4-bestanden af zonder geïnstalleerde filters. Maar dat is niet de enige reden. Er zijn ook verschillende andere redenen: MP4-video’s zijn beschadigd, Windows Media Player beschadigd enz. Maar dat betekent niet dat u helemaal geen MP4-bestanden in WMP kunt afspelen. Hier zijn enkele oplossingen voor het afspelen van dergelijke niet-afspeelbare MP4-bestanden op WMP of andere spelers.

Hoe Speel je MP4 Bestanden af op Windows Mediaspeler

Volg de onderstaande stappen om het probleem ‘MP4-bestand dat niet wordt afgespeeld in Windows Media Player’ op te lossen.

Oplossing 1: installeer Direct Show-compatibele MP4-codecpakketten

Hoewel Windows Media Player een van de meest populaire videospelers is, ondersteunen sommige versies van WMP geen MP4-bestanden. Daarom zou er een foutmelding verschijnen zoals –

“Windows Media Player kan het bestand niet afspelen. De speler ondersteunt mogelijk niet het bestandstype of ondersteunt mogelijk niet de codec die wordt gebruikt om het bestand te comprimeren”

U kunt deze fouten eenvoudig oplossen en bekijk MP4 bestanden op Windows mediaspeler, door filters en codecs te installeren die dat wel zijn Direct Show compatibele MP4-pakketten. Dit pakket bevat alle codecs die nodig zijn om MP4-bestanden af te spelen. Zodra dit codec-pakket is geïnstalleerd, zou u MP4-bestanden gemakkelijk moeten kunnen afspelen.

Opmerking: alleen de meest recente versie, WMP 12, kan MP4-audio- en videobestanden afspelen zonder extra filters.

Oplossing 2: Remo Repair MOV – Complete MP4 Video Repair Tool Kit

Nu heb je alle benodigde filters geïnstalleerd en speelt MP4 nog steeds niet; dan is er een kans dat uw MP4-bestand zelf corrupt of beschadigd is. In dergelijke gevallen moet u eerst uw MP4-bestand repareren met Remo Reparatie MOV-tool. Deze software kan allerlei soorten corruptieproblemen in MP4-bestanden herstellen, zoals problemen met audio-videosynchronisatie, header-problemen en nog veel meer.

Download Remo Repair MOV-tool om corrupte MP4 te repareren en ze op elke mediaspeler af te spelen …

Remo Repair’s alleen-lezen mechanisme

De software extraheert audio en video afzonderlijk, lost problemen op en combineert ze samen om een nieuw MP4-bestand te maken. Deze alleen-lezen extractietechniek maakt het mogelijk dat de software aan uw videobestand werkt zonder de originele inhoud te wijzigen. Niet alleen MP4, het repareert zelfs MOV-video’s die op elk apparaat zijn gemaakt.

Ondersteund besturingssysteem: Remo Repair MOV werkt goed op Windows 10, Windows 8 en 8.1, Windows 7, Vista, XP, Windows Server 2003, 2008 & 2012, Windows 2000, en op alle macOS inclusief macOS High Sierra, Sierra, El Capitan, Yosemite, Mountain lion, Snow Leopard, etc.

Stappen om MP4-bestanden te repareren en af te spelen met Remo Repair MOV-software

Om de niet-spelende MP4-bestanden te repareren, download Remo Repair MOV tool en installeer het programma op uw pc / Mac. Zodra u deze MP4-reparatietool start, hoeft u alleen maar 3 klikken uit te voeren.


Download Now For Windows

Download Now For Mac

STAP 1 Start de applicatie en klik op Healthy file knop om een gezond MP4-bestand als referentie te selecterenMOV repair 1

STAP 2 Klik dan op Corrupted File knop om het corrupte MP4-bestand te selecteren om te reparerenMOV repair 1

STAP 3 Klik op Repair om het reparatieproces te startenMOV repair 3

STAP 4 Na voltooiing van het reparatieproces, Preview het bestand en save op een gewenste locatieMOV repair 4

Na voltooiing van het reparatieproces zou je het zonder problemen moeten kunnen spelen met Windows Media Player of andere spelers.

Oplossing 3: converteer MP4 naar andere formaten

Wat als het installeren van codecs of het repareren van MP4-bestanden nog steeds niet helpt om af te spelen op Windows Media Player. Probeer de video af te spelen op andere spelers, als dat werkt, is het bestand met succes hersteld, dus er is mogelijk een probleem met uw WMP.

Om dit op te lossen, kunt u proberen de WMP opnieuw te installeren; Niettemin, zelfs als dit niet lukt, kunt u het beste uw MP4-bestand converteren naar Windows Media Player-compatibele formaten zoals .wmv of .avi. Er zijn tal van videoconverters beschikbaar zoals Realplayer, Iskysoft, Wondershare en nog veel meer. Er zijn zelfs verschillende gratis online converters beschikbaar; Zorg er echter voor dat u een betrouwbare gebruikt om schade aan uw videobestand te voorkomen. Zodra het bestand is geconverteerd, kunt u uw video probleemloos op WMP afspelen.

Tips om videocorruptie in de toekomst te voorkomen

Hier zijn een paar basis dingen om in gedachten te houden om corruptie in MP4-bestanden te voorkomen.

  • Vermijd onderbrekingen tijdens de overdracht van MP4-bestanden van de computer naar een opslagapparaat of omgekeerd. Zorg er altijd voor dat u wacht tot de overdracht is voltooid voordat u het opslagapparaat verwijdert.
  • Converteer MP4-bestanden niet onnodig van het ene bestandsformaat naar het andere. Dit kan wijzigingen in de structuur van bestanden veroorzaken en tot corruptie leiden.
  • Investeer in goede antivirussoftware en voer deze regelmatig uit op uw systeem en op uw opslagapparaat. Dit voorkomt corruptie in videobestanden.
Hoe Speel je MP4 Bestanden af op Windows Mediaspeler was last modified: June 19th, 2020 by Remo Software

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*