Hoe SSD Versnellen door Partities Opnieuw uit te Lijnen

4 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Als u een computer met SSD hebt gekocht en Windows erop is geïnstalleerd, zou u er geen problemen mee moeten hebben. Windows-installatieprogramma zal partities automatisch correct uitlijnen. Als u uw bestaande Windows-besturingssysteem echter van een gewone harde schijf naar een SDD hebt verplaatst, wordt dit mogelijk niet automatisch gedaan en kan dit bepaalde problemen veroorzaken.

Het probleem treedt op omdat bij een traditionele harde schijf de eerste partitie begint bij 63 blokken, terwijl bij een SSD de partitie begint bij 64 blokken. Deze verkeerde uitlijning veroorzaakt problemen en resulteert in tragere prestaties.repareren partities op SSD

Gelukkig is er een manier om te weten of de partities niet goed uitgelijnd. Volg hiervoor de onderstaande stappen.

  1. Druk op Windows key + Rop je toetsenbord om te openen Run. Typ dan msinfo32 en raak Enter.
  2. Ga naar Components > Storage > Disks
  3. Zoek in het linkermenu uw SSD en zoek naar het veld ‘Partition Starting Offset’ en noteer de waarde daar.
  4. Verdeel het dan door 4096 en controleer of het deelbaar is. Als het resulterende getal een geheel getal is (geen decimaal), zijn uw partities correct uitgelijnd.
  5. Als het getal een decimaal is, zijn uw partities niet goed uitgelijnd.

Als de partities niet goed zijn uitgelijnd, zijn er enkele manieren om dit te doen SSD versnellen door partities opnieuw uit te lijnen.

Hoe verkeerd uitgelijnde partities op SSD te repareren

Naar reparatie partitie SSD verkeerd uitgelijnde, u kunt Windows volledig opnieuw installeren of partitioneringstools van derden gebruiken. Er zijn tools zoals Gparted gratis beschikbaar. Maar als u Windows opnieuw wilt installeren, lees dan verder voor meer informatie. Maak ook een back-up van alle gegevens voordat u met het herinstallatieproces begint.Niet goed uitgelijnd partities SSD

Als je de Windows-installatieschijf hebt, kun je direct naar de onderstaande stappen gaan. Zo niet, gebruik dan de tool voor het maken van media van Microsoft om een opstartbare schijf te maken.

  1. Plaats de opstartbare schijf in uw systeem
  2. Start/restartuw computer en start de USB / DVD op
  3. Volg de instructies op het scherm en de installatie zou moeten beginnen. Sla tijdens het proces over ‘Product key and related steps’. Kies in plaats daarvan ‘I am reinstalling Windows on this PC’, dus het activeringsproces verloopt soepel
  4. Tijdens het installatieproces wordt het systeem opnieuw opgestart en deze keer kunt u ervoor kiezen om vanaf de harde schijf op te starten.
  5. Zodra de installatie is voltooid, moet uw bureaublad worden geopend en moet het systeem actief zijn.

Afgezien van deze problemen, kunt u soms andere problemen met uw SSD's tegenkomen, zoals corruptie of virusaanvallen. In dergelijke gevallen is het formatteren van schijven een veel voorkomende oplossing. Als u een schijf formatteert, worden alle gegevens erop gewist, dus een back-up is verplicht.Repareren partities op SSD schijf

Als u echter een SSD hebt geformatteerd en er geen back-up beschikbaar is, kunnen tools voor gegevensherstel worden gebruikt en is Remo Software uw beste keuze. Het kan partities herstellen met data en structuur intact na formattering. Als je meer wilt weten over de stappen, raadpleeg dan herstel geformatteerde SSD. Naast het herstellen van gegevens van geformatteerde schijven, kunt u het ook gebruiken om gegevens van corrupte, beschadigde of ontoegankelijke partities te herstellen.

About the Author: Remo Software