Hoe Standaard Opslaglocatie Windows 10 Wijzigen

Wanneer u een nieuw bestand opslaat, verwijst het Save As -venster u naar standaardmappen zoals Documenten, Afbeeldingen, Muziek enz., Afhankelijk van het bestandstype. Windows 10 biedt u de mogelijkheid om dat te doen met kleine aanpassingen in de opslaginstellingen.

Het is een goed idee om de standaard opslaglocatie van de bestanden van de C-schijf te wijzigen. Als je systeem crasht, raak je al je bestanden kwijt, omdat het C-station ook het geïnstalleerde besturingssysteem bevat. Dat gezegd hebbende, het wijzigen van de hoe standaard opslaglocatie windows 10 wijzigen van gegevensverlies. U moet nog steeds een back-up van al uw bestanden hebben.

Als u verder wilt gaan, als u de externe harde schijf als uw standaardopslaglocatie wilt gebruiken, kunt u dat doen door deze op uw computer aan te sluiten wanneer u de wijzigingen aanbrengt. Als uw externe schijf niet is aangesloten, slaat Windows deze op naar de oorspronkelijke locatie en zodra deze is aangesloten, vraagt ​​Windows u de bestanden naar de verwisselbare schijf te verplaatsen.

Een externe schijf hebben heeft voordelen: u kunt ze overal mee naartoe nemen en alle bijgewerkte bestanden hebben u bij de hand. Laten we nu kijken hoe we de standaardopslaglocatie kunnen wijzigen.

Als u de standaardopslaglocatie wilt wijzigen, typt u default save location in het zoekvak en drukt u op enter.

Dit opent het venster Save locations onder Instellingen> Systemen> Opslagpagina.

Hier worden in de eerste helft van het venster de schijven weergegeven die zijn aangesloten op de pc en onder opslaglocaties. U kunt de vervolgkeuzelijst gebruiken om de harde schijf te wijzigen om uw persoonlijke gegevens op te slaan.

Als u al uw bestanden op slechts één harde schijf wilt opslaan, kunt u dat ook doen, maar dit hoeft niet het doel van het wijzigen van de opslaglocatie.

Op de bovenstaande afbeelding ziet u het vervolgkeuzemenu om een ​​andere locatie te kiezen voor verschillende typen bestanden. Wanneer u een nieuwe locatie kiest, maakt u een nieuwe map onder uw gebruikersnaam. Het besturingssysteem zal dit gebruiken voor de gebruikersdirectory.

Door de standaard harde schijf te wijzigen, maakt u alleen een nieuwe map en voegt u de bestaande niet samen. Uw bestanden worden dus op twee verschillende locaties opgeslagen. Als u uw bestaande bestanden op het C-station naar de nieuwe locatie wilt verplaatsen, kunt u het eigenschappenvenster van de map gebruiken zoals hieronder wordt weergegeven:

Nadat u de locatie hebt gewijzigd, wordt u gevraagd om het samenvoegen te bevestigen of de bestanden te verplaatsen. Merk ook op dat de apps die u in het station C: hebt geïnstalleerd, niet naar de nieuwe locatie worden verplaatst. Alleen de nieuwe downloads van de Windows Store worden op de nieuwe locatie geïnstalleerd. U kunt de reeds geïnstalleerde apps echter nog steeds naar de nieuwe locatie verplaatsen door ze te verwijderen en opnieuw te installeren op de nieuwe locatie.

Met deze stappen kunt u de opslaglocatie op Windows-pc’s dus eenvoudig wijzigen. Zoals eerder gezegd, moet u een back-up van uw bestanden bewaren om gegevensverlies als gevolg van problemen te voorkomen. Externe harde schijven of andere externe apparaten kunnen een goed idee zijn om back-ups te houden. Wanneer systeem crasht, C: drive is degene die het meest wordt getroffen omdat het OS-gerelateerde bestanden bevat. Daarom zal het wijzigen van de standaardlocatie om bestanden op te slaan ook helpen bij het beveiligen van uw bestanden.

 

Hoe Standaard Opslaglocatie Windows 10 Wijzigen was last modified: april 12th, 2021 by Remo Software

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*