Hoe Synchroniseer Meerdere Google Drive Rekeningen naar een Desktop

Google Drive is een alles-in-een-oplossing om uw bestanden online op te slaan, online te werken en naadloos bestanden te delen met meerdere gebruikers. Maar als u meerdere Google Drive-accounts gebruikt, moet u op een bepaald moment mogelijk alle accounts tegelijk openen. In dergelijke gevallen bespaart u veel tijd en energie door verschillende Google Drive-accounts aan uw veelgebruikte Google Drive-account te koppelen.

Helaas heeft Google Drive geen standaardfunctie om meerdere accounts samen te voegen. Met een paar tijdelijke oplossingen en een stapsgewijze methodologie die hieronder wordt vermeld, kunt u echter veilig meerdere Google-accounts samenvoegen.

Stappen naar Synchroniseer Meerdere Google Drive Rekeningen naar een Desktop met Google Drive op Internet

Stap 1: Log in op uw secundaire Google Drive-account, van waaruit u bestanden en mappen naar uw e-mailaccount wilt synchroniseren.

Stap 2: Maak een nieuwe map en verplaats alle bestanden en mappen die u wilt synchroniseren naar het hoofdaccount van Google Drive.

Stap 3: Ga nu terug naar Mijn schijf, klik met de rechtermuisknop op die map en selecteer de optie Delen

Stap 4: Er wordt een dialoogvenster geopend, voer het e-mailadres van uw Google-hoofdaccount in. Toegang verlenen tot Kan organiseren, toevoegen en bewerken.

Er wordt een e-mail met een uitnodiging om samen te werken naar uw hoofdaccount van Google Drive gestuurd

Stap 5: Log in op het hoofdaccount en accepteer de uitnodiging, deze wordt omgeleid naar Google Drive

Stap 6: Ga naar Gedeeld met mij -> Klik met de rechtermuisknop op gedeelde map -> Selecteer Toevoegen aan mijn schijf

Nu is uw secundaire account gesynchroniseerd met het hoofdaccount van Google Drive. U hebt op elk moment toegang tot de inhoud van het secundaire account zonder u daarbij aan te melden. Maar als u dezelfde bestanden in uw secundaire account en desktop hebt gesynchroniseerd, bestaat de kans dat dubbele bestanden in uw primaire account terechtkomen.

Aangezien u het primaire account, het secundaire account en de desktop hebt gesynchroniseerd, is het zoeken en verwijderen van dubbele bestanden een vervelende taak. Om dit probleem op te lossen, gebruikt u een tool voor het verwijderen van dubbele bestanden die is gebouwd voor cloudopslag. Deze software vermindert de tijd en moeite die u moet besteden aan het vinden en verwijderen van de duplicaten.

Een andere methode om uw primaire en secundaire Google Drive-account te synchroniseren, is door de toepassing Google Drive Backup and Sync te gebruiken

Hoe Synchroniseer Meerdere Google Drive Rekeningen naar een Desktop met Google Drive Back-up en Synchronisatie:

Stap 1: Ga naar Backup and Sync Icon -> 3 Vertical dots (Instellingen)

Stap 2: Preferences -> Settings -> Disconnect Account -> Click OK

disconnect account

Stap 3: Nu open Backup and Sync application -> Sign in to Secondary Google Drive account

2nd account

Stap 4: Selecteer de mappen waarvan u een back-up wilt maken en deze wilt synchroniseren met uw Google Drive-account

Stap 5: Voor alle bestanden en mappen van uw schijf naar de computer Vink Mijn schijf synchroniseren met deze computer aan of als u een bepaalde map wilt synchroniseren met de computer, selecteert u de mappen afzonderlijk

Stap 6: Click Next and select Continue om de nieuwe Google Drive-bestanden en -mappen samen te voegen met de bestaande Google Drive-map op uw bureaublad

merge account

Stap 7: In het volgende venster wordt het aantal bestanden weergegeven dat moet worden samengevoegd, klik op Continue.

Er wordt een gemeenschappelijke Google Drive-accountmap gemaakt voor bestanden en mappen waaruit wordt samengevoegd synchroniseer meerdere Google Drive rekeningen. U kunt die bestanden op Google Drive openen via de desktop-app of internet. Maar als u bestanden toevoegt aan of verwijdert uit uw oude Google Drive-account, worden ze niet weergegeven in uw nieuwe Google Drive-map. Omdat uw oude account is losgekoppeld van de Google Drive-back-up- en synchronisatietoepassing.

Aangezien u twee Google Drive-accounts heeft samengevoegd met een computer, bestaat de kans dat er dubbele bestanden of mappen worden gemaakt in een van de stationsaccounts of op uw computer. Bestandsduplicatie treedt op doordat hetzelfde bestand wordt opgeslagen in verschillende accounts die worden samengevoegd.

Dubbele bestanden nemen meer ruimte in beslag op uw beperkte schijfopslag. Om dubbele bestanden op uw schijf te zoeken en te verwijderen, kunt u een online dubbele bestanden verwijderen tool om de dubbele bestanden op uw schijfopslag te verwijderen.

Zodra alle bestanden zijn gesynchroniseerd tussen oude en nieuwe Google Drive-accounts. U kunt toegang krijgen tot uw oude Google Drive-bestanden en -mappen op uw nieuwe account en op de computer.

Hoe Synchroniseer Meerdere Google Drive Rekeningen naar een Desktop was last modified: oktober 15th, 2020 by Remo Software

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*