Leer Hoe te Lokaliseren en Verplaatsen Uw Outlook PST Bestand

6 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Microsoft Outlook is zonder enige twijfel de beste e-mailclient en de meeste bedrijven die Microsoft Exchange e-mailserver gebruiken, kiezen hiervoor standaard. Door de jaren heen heeft Outlook veel vooruitgang geboekt en kan het ook worden gebruikt met een persoonlijk e-mailaccount. Het biedt goede ondersteuning voor IMPA- en POP3-accounts en het doet de afgelopen jaren het uitstekend met e-maildiensten zoals Outlook.com en Gmail. De agenda- en herinneringsservices zijn zeer goed geïntegreerd. Wij storen ons meestal niet, waar onze PST-bestanden worden opgeslagen, tenzij er een behoefte is. Situaties waarin u uw PST-bestanden naar een andere harde schijf moet verplaatsen of wanneer u wilt controleren of er een back-up van uw gegevens wordt gemaakt of niet. In dit artikel leert u hoe u uw PST-bestand kunt lokaliseren en verplaatsen.Verplaats uw Outlook PST-bestand

Laat me je een basiskennis geven van wat een PST-bestand is?

Elke account die is ingesteld in Outlook heeft een eigen database in de vorm van een persoonlijke opslagtabel - PST-bestand. Hier worden al uw e-mails, contacten, agenda-items en herinneringen opgeslagen. U kunt de gegevens in uw PST-bestand ook coderen of comprimeren op basis van uw instellingen. Wanneer de gegevens die zijn opgeslagen in uw PST-bestand overschrijdt, vertraagt ​​de Outlook. Om u hierbij te helpen, raadt Outlook u aan om uw oude e-mails te archiveren zodat er minder oude items in uw Outlook-map staan.Outlook pst bestand verplaatsen

Samen met het PST-bestand zijn er bestanden met de extensie .ost en wordt het OST-bestand genoemd. OST-bestand wordt voornamelijk gebruikt om e-mails tijdelijk offline op te slaan voor de Exchange-servers en webhosts zoals Outlook.com en Gmail. In principe is dit voor u om e-mails te openen, zelfs wanneer er een verbinding is met de e-mailserver. Zoals bijvoorbeeld, er is geen internet of wanneer de e-mailserver opnieuw wordt verbonden, zal de Outlook alles synchroniseren.Outlook ost bestand verplaatsen.

Samengevat, als u een standaard IMAP- of POP3-account gebruikt of als offline opslag in een Exchange-account niet is geconfigureerd, worden uw gegevens opgeslagen in een PST-bestand. Webhost zoals Outlook.com, Gmail en anderen worden opgeslagen in OST-bestand. Exchange-accounts kunnen zowel PST gebruiken voor gegevensback-up als OST voor offline toegang.

Waar een PST bestand wordt opgeslagen?

Afhankelijk van de versie van Outlook die u gebruikt, varieert de locatie voor het opslaan van het PST-bestand. In Outlook 2010 en 2007 worden standaard PST-bestanden opgeslagen in de map APPData op het onderstaande pad:

C: \ gebruikers \ gebruikersnaam \ AppData \ Local \ Microsoft \ Outlook

OST-bestanden worden ook opgeslagen op dezelfde locatie, ongeacht welke Outlook-versie u gebruikt.

Vanaf Outlook 2013 worden de PST-bestanden opgeslagen in de map Document. De locatie van de Outlook 2013 en 2016 zijn zoals hieronder vermeld:

C: \ gebruikers \ gebruikersnaam \ Documents \ Outlook-bestanden

De exacte opgeslagen locatie van een PST-bestand voor een e-mailaccount kan worden doorzocht in Outlook zelf. Klik in Outlook 2016, 2013 en 2010 op het tabblad Bestand en selecteer Accountinstellingen in het vervolgkeuzemenu van Accountinstellingen. Ga voor Outlook 2007 naar Extra en klik op Accountinstellingen.

Een van de Accountinstellingen opent het venster, klik op het tabblad Gegevensbestand en kies het gewenste e-mailaccount en klik op Bestandslocatie openen. Het venster van de Verkenner opent en toont de locatie van het PST-bestand of OST-bestand, als dat het account is dat u hebt geselecteerd.Locatie outlook bestanden.

Hoe PST-bestand te verplaatsen?

Als u de PST-bestanden naar een andere voor u geschikte locatie wilt verplaatsen, of als u ze op een andere harde schijf wilt plaatsen, dan kunt u dat heel goed doen. U kunt ze echter niet verplaatsen naar een andere locatie met behulp van de bestandsverkenner. Als u dit doet, zijn er kansen dat u mogelijk geen toegang kunt krijgen tot sommige gegevens. En op de standaardlocatie wordt een nieuw PST-bestand gemaakt door Outlook. Als u het Outlook-gegevensbestand naar een nieuwe locatie wilt verplaatsen zonder de toegang te verliezen, moet u Windows-register gebruiken.

Voorzichtigheid!

Tijdens het gebruik van het Windows-register moet men heel voorzichtig zijn. Als het wordt misbruikt, wordt uw computer onbruikbaar. Als u de instructies zorgvuldig opvolgt, zou er geen probleem moeten zijn. Voordat u het Windows-register gaat gebruiken, moet u ervoor zorgen dat u de instructies voor het gebruik ervan doorneemt. Als er een probleem is met uw Outlook, kunt u gebruiken software om Outlook PST bestand repareren. Om problemen te voorkomen, maakt u ook een back-up van uw computer en register.Hoe pst-bestand verplaatsen outlook

Sluit eerst Outlook als het actief is, of zorg ervoor dat het niet open is. Druk vervolgens op de startknop en typ 'regedit' en druk op Enter. Hiermee opent u de Register-editor en gaat u ermee akkoord om wijzigingen aan te brengen aan de computer. Navigeer naar een van de onderstaande sleutels op basis van de Outlook-versie die u gebruikt.

Outlook 2007: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\12.0\Outlook\

Outlook 2010: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\14.0\Outlook\

Outlook 2013: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\15.0\Outlook\

Outlook 2016: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\16.0\Outlook\

Nadat u hebt geselecteerd, moet u een nieuwe waarde invoeren voor de Outlook-sleutel. Klik met de rechtermuisknop op de knop Outlook en selecteer 'Nieuw> Uitbreidbare tekenreekswaarde' en geef deze de naam 'ForcePSTPath'. Als u het OST-bestand gebruikt, geeft u dit de naam "ForceOSTPath".

Dubbelklik nu op 'ForcePSTPath' of 'ForceOSTPath' om het eigenschappenvenster te openen. Typ vervolgens de nieuwe locatie (waar u het gegevensbestand wilt opslaan) in het vak Waardegegevens en klik op OK als u klaar bent. Sluit de Register-editor af. Er wordt een nieuw PST / OST-bestand aangemaakt op de nieuwe locatie. Sleep het Outlook PST-bestand naar de nieuwe locatie met behulp van de bestandseditor. Uw Outlook zou goed moeten werken als u hem opnieuw opent.

About the Author: Remo Software