Hoe te Ontdoen van Langzaam Afspelen MP4 Videobestanden

6 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Het streamen van een video omvat een continue overdracht van kleine bestanden van de server naar de gebruiker. Het stelt de gebruiker in staat om de video's soepel te bekijken zonder te wachten op de download. Het biedt de eindgebruiker ook minder bandbreedte en tijd om video's af te spelen. Dit is de fundamentele reden achter de populariteit van videostreaming.Traag afspelen van mp4 bestand.

Langzame spelen MP4-video's

Na de introductie van MP4-video's is het voor ons allemaal vrij eenvoudig en handig geworden om video's te streamen en te bekijken, films af te spelen en te genieten van veel audiovisuele media. MP4-video's zijn in feite HTML5-gecodeerde video's die worden opgeslagen in een MP4-containerbestand. Dit is zo populair geworden dat iedereen die video's online publiceert, zijn video in MP4-indeling wil coderen. Toch zijn er verschillende problemen die voortkomen uit het streamen van een MP4-bestand zoals.Video langzaam afspelen

Schokkerige videoweergave, Audio-Video Lag, Audio sluiter, frames die verloren gaan, niet-gesynchroniseerde ondertitels, lang bufferen, enz. En het wordt behoorlijk lastig als je de fout "Dit videobestand kan niet worden afgespeeld" soms tegenkomt bij het bekijken van een video. Dus waarom worden deze video's langzaam afgespeeld?Video mp4 langzamer afspelen

Laten we eens kijken naar enkele van de redenen die verband houden met het streamen van MP4-video's. En oplossingen om langzame streaming van MP4-videobestanden op te lossen.

Redenen voor trage weergave

MP4-bestanden zijn geconstrueerd met kleine gegevensbestanden die atomen worden genoemd en die allerlei soorten audio en visuele informatie met betrekking tot de video bevatten. Deze stukjes gegevens worden in een stroom naar de gebruiker verzonden terwijl hij het videobestand bekijkt. Maar er zijn nog meer speciale atomen die moov-bestanden worden genoemd, deze moov hebben alle informatie met betrekking tot de video en atomen die de gegevens bevatten.Hoe mp4 versneld afspelen.

Wanneer de streaming wordt aangevraagd, begint de speler of browser de bestandsinformatie te verzamelen en naar deze moov-bestanden te zoeken. Het fundamentele nadeel van het gebruik van dit formaat is de verstrooiing van de atomen, dit betekent verspreide informatie.

Bij het streamen van de atomen zou de speler eerst naar moov-atomen zoeken om de informatie van alle andere atomen te verzamelen en de video af te spelen. Dit is de buffertijd die je ervaart elke keer dat je een video streamt. Dus als het moov-bestand gemakkelijk te vinden is, zal het de stroom van alle atomen initiëren, anders zou de speler continu op zoek zijn naar moov-bestanden en ondertussen alle atomen downloaden, zonder de video af te spelen.

 • Trage verwerkingssnelheid
 • Minder geheugenbeschikbaarheid
 • Lage bandbreedte
 • Los geoptimaliseerd MP4-videobestand
 • Het onvermogen van een computer om het bestand te ontvangen.

Wat de reden ook mag zijn, er zijn enkele methoden die u kunnen helpen bij het oplossen van problemen met langzame streaming van MP4-video's.

Oplossingen voor Traag spelen MP4

Beschikbaarheid van meer ruimte en krachtige grafische opties zoals een grafische kaart behoren tot de belangrijkste aanbevelingen voor het langzaam streamen van MP4-bestanden. Er zijn verschillende manieren waarop we het streamen van video's snel en soepel kunnen laten verlopen. Met een paar stappen kunnen de afspeelproblemen van MP4-bestanden worden opgelost.

 • Optimaliseer codering – Allereerst kunt u tijdens het maken van een MP4-bestand het videobestand optimaliseren voor betere streaming. Dit zal alle atomen van je video samen met de moov-bestanden reorganiseren, waardoor het beter wordt voor streaming.

Dit kan tijdens het coderen van de video, het coderingsplatform biedt een optie om te 'optimaliseren voor streaming' of 'optimaliseren voor web'. Dit helpt bij het ordenen van de moov-bestanden aan het begin en daarom vindt de speler het handig tijdens het streamen om andere atomen soepel en serieel op te halen.Langzame mp4-bestanden video

 • Selectie van speler / browser – het streamen van de video met een relevante speler of browser is een zeer cruciaal onderdeel van het afspelen van video. De meeste browsers en spelers zijn uitgerust met deze streamingfunctie, maar ze zijn allemaal ontworpen voor verschillende codec-efficiëntie. Er is ook een verschil in de grootte van de software van de browser.

Het gebruik van lichte spelers wordt aanbevolen met een adequate codec, op dezelfde manier zou een lichte browser een soepele weergave van het MP4-bestand bevorderen.

 • Resource optimalisatie – met behulp van schoonmaaksoftware en een beetje inspanning van uw kant, kunt u veel ruimte vrijmaken. Dit zou leiden tot het genereren van ruimte voor streaming-operaties.

Er zijn enkele methoden die nuttig zijn bij het optimaliseren van bronnen voor ons doel.

Verwijder alle offline inhoud en browsergeschiedenis: -

Configuratiescherm> Internetopties> tabblad Algemeen> bestanden verwijderen> Alle offline inhoud verwijderen

Sluit alle actieve toepassingen: -

 • Sluit alle vensters die niet nodig zijn.
 • Schakel add-ons en andere werkbalken uit.
 • Sluit onnodige programma's af.
 • Verwijder alle opstartprogramma's uit het opstartvenster.
 • Internet enhancement - Er zijn enkele manieren om een lading internetverbinding te verlichten en zo te helpen bij MP4-weergave.
 • Zorg ervoor dat u de achtergrondupdate stopt.
 • Verbetering van de kabelverbinding.
 • Stop met het blokkeren van antivirusprogramma's.
 • DNS-servers gebruiken.

Er is een enorme streaming van MP4-video's over de hele wereld op internet. Zoveel MP4-video's lijden onder zware streaming, waardoor ze soms traag zijn. Maar meestal zullen de bovenstaande suggesties u helpen om langzame MP4-bestanden te verwijderen.

Concluderen – Er zijn verschillende methoden waarmee we deze offline bestanden op onze pc kunnen hebben om op elk moment te bekijken. U kunt met dergelijke videobestanden een soortgelijk probleem tegenkomen, deels vanwege het probleem met het moov-atoom, of deels vanwege het ontbreken van streambestanden op de computer of tijdens het downloaden. In dat geval kunt u Repareren MOV Bestand.

About the Author: John Harris

With a decade of experience in data recovery, John Harris, Senior Editor at Remo Software, is your go-to specialist. His focus includes partition management, Windows solutions, and data troubleshooting, delivering insightful content that serves both users and search engines. John's expertise shines through in illuminating blog posts, untangling data loss intricacies across diverse storage platforms.…