Hoe te Oplossen ntldr.dll Ontbreekt fout?

5 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan

NTLDR is de afkorting van NT loader. Het is de bootloader voor alle besturingssystemen in de Windows NT-familie. Algemeen aangetroffen in Windows XP-besturingssystemen. NTLDR.dll is het bestand is een loader die de lijst bevat van andere bestanden die als eerste moeten worden geladen. De eerste actie van de NTLDR is het laden van het bestand boot.ini. Het helpt de gebruiker ook om op te starten met vooraf geconfigureerde instellingen voor de kernel. Met de NTLDR kan de gebruiker ook kiezen tussen verschillende besturingssystemen. De NTLDR kan het besturingssysteem booten dat is geconfigureerd door boot.ini-bestand.

Voor b.v. NTLDR kan Microsoft Dos-besturingssysteem laden, maar de instellingen voor Dos OS kunnen niet worden geconfigureerd in boot.ini. Uiteindelijk beperkt dit de Ms-Dos om als eerste geladen te worden.

Wat doet de NTLDR bij het starten van het systeem?

Allereerst zal de NTLDR proberen toegang te krijgen tot het schijfbestandssysteem. Gewoonlijk is het FAT-bestandssysteem de standaard. Vervolgens zal de NTLDR het bestand boot.ini lezen. Als het systeem in de Slaap-modus blijft, leest de NTLDR de hyberfil.sys in plaats van boot.ini. Stel dat de gebruiker de voorkeur geeft aan het kiezen van een ander besturingssysteem dan Windows dat op die pc is geïnstalleerd, dan geeft de NTLDR het besturingselement door aan het betreffende besturingssysteem. Na het lezen van het bestand boot.ini worden de benodigde stuurprogramma's voor de hardware-randapparaten die in dit proces worden gebruikt, geladen.

Wat is NTLDR.dll Ontbrekende fout?

Er zijn verschillende problemen in NTLDR, maar de meest bekende en vaak gevonden fout is "NTLDR.dll ontbreekt". Enkele van de geldige redenen om dit probleem op te lossen zijn.

 • Corrupties van NTLDR.dll-bestand op de logische schijfeenheid.
 • Als de gebruiker probeert het besturingssysteem op te starten vanaf een verkeerd geconfigureerd of niet-geconfigureerd boot.ini-bestand, is de NTLDR.dll beschadigd.
 • Over het proberen om een schijf te laden als eerste opstartapparaat zonder een Windows-besturingssysteem of een beschadigd besturingssysteem.
 • Verouderde BIOS-versie van de pc die mogelijk niet geschikt is voor de HDD-configuratie van boot.ini.
 • Losse HDD-kabels kunnen ook de HDD en het OS doen verdwijnen, wat uiteindelijk zal leiden tot NTLDR-ontbrekende fouten.

Weinig oplossingen voor u

Hier zijn enkele voorgestelde oplossingen om dit probleem op uw Windows-pc op te lossen.

 • Probeer eerst en vooral een herstart van het systeem, want het probleem kan toenemen als gevolg van een verkeerde afsluiting of een overwinteringsconflict.
 • Controleer vervolgens de eerste instelling van het opstartapparaat in het BIOS. Als deze instelling is ingesteld op een niet-opstartbare cd / dvd of een harde schijf die geen besturingssysteem bevat. Dit is hetzelfde als zoeken naar een vrucht in een lege mand.
 • Als u de instellingen in BIOS niet kunt vinden die u soms vreemd lijken. Kies op dat moment de standaardinstelling in het BIOS.
 • Plaats de Windows XP-CD, zoek de NTLDR- en ntdetect.com-bestanden op en vervang ze.
 • Repareer of vervang het bestand boot.ini met behulp van de Windows XP-herstelconsole. Plaats eerst de Windows XP-CD, daarna moet u de installatie toevoegen, de laad-ID invoeren, de OS-laadoptie invoeren als snel detecteren en vervolgens de Windows XP-CD verwijderen.
 • Als het Windows-besturingssysteem zich op een beschadigde partitie bevindt, is er een NTLDR-ontbrekende fout. Partitioneer nu opnieuw de harde schijf en installeer het besturingssysteem op een nieuwe gezonde partitie.
 • Controleer en corrigeer de interne verbindingskabels in en uit de harde schijven en het moederbord.
 • Update de BIOS-versie.
 • Verwijder Windows XP volledig en installeer het opnieuw of repareer gewoon de bestaande Windows XP.
 • Als al deze oplossingen het probleem niet oplossen, is er geen andere manier om de harde schijf te vervangen.

Gevolgen van NTLDR missing:

Het bestand NTLDR.dll ziet er misschien klein uit, maar als het niet verschijnt, is het resultaat een Pandora-box. Als de NTLDR-ontbrekende fout optreedt, is het Windows XP-besturingssysteem dan volledig onbereikbaar. Als het besturingssysteem niet bereikbaar is, kunnen de gegevens binnen de HDD niet meer door u worden gebruikt. Soms kunnen de gegevens volledig worden beschadigd of gewist voor bijvoorbeeld op het moment van opnieuw partitioneren of schijfformattering. Om de gegevens van deze ramp op te slaan, moet u regelmatig back-ups maken van gegevens of geavanceerde herstelsoftware zoals Remo Herstellen Windows, die de mogelijkheid heeft om herstellen gegevens na formaat, verwijdering en zelfs na beschadiging of verlies van partities op de harde schijf.

 

About the Author: Remo Software