Hoe Te Repareren Cyclische Redundantie Fout Op Externe Harde Schijf

Cyclische redundantiecontrole, ook wel bekend als CRC, is een foutdetectiecode die een cyclische redundantiecontrole van gegevens geeft als deze wijzigingen identificeert in de gegevens die worden opgeslagen, geopend of overgebracht naar een opslagapparaat zoals cd/dvd, SD-kaart of een harde schijf.

In meer detail wanneer CRC op een apparaat wordt ingesteld, vormt het een codewoord voor gegevens die moeten worden opgeslagen of naar een ander opslagmedium moeten worden verzonden. Het codewoord bestaat uit controlewaarden die bloksgewijs worden berekend voordat de gegevens worden opgeslagen.

Terwijl de gegevens worden benaderd door de computer, worden het codewoord of de controlewaarden vergeleken met de huidige waarden van de benaderde gegevens en elke mismatch in de waarden resulteert in gegevensfouten. Dit zou ontoegankelijke gegevens betekenen als gevolg van beschadiging van de harde schijf of SD-kaart.

Lees dit artikel om te begrijpen hoe u gegevensfout kunt oplossen cyclische redundantiecontrole op verschillende opslagapparaten, te beginnen met het begrijpen van fouten, oplossingen worden besproken die eindigen met een methode die het minste risico op gegevensverlies met zich meebrengt terwijl de CRC-fout wordt opgelost.

Inhoudsopgave:

 1. Wat is een cyclische redundantiecontrole fout?
 2. Wat veroorzaakt CRC-fout?
 3. Hoe cyclische redundantiecontrolefout op te lossen?
 4. Hoe gegevens te herstellen van een ontoegankelijke schijf?

Evenement 1: Een Cyclische Redundantie Controle Gegevens Fout Oplossen

Zoals te zien is in de afbeelding hierboven, verschijnt er een foutmelding wanneer u een bestand of map op een SD-kaart, harde schijf probeert te openen. Meestal worden de gegevens ontoegankelijk vanwege logische gegevensfouten (corruptie) of fysieke schade.

In de volgende secties zullen we in grote lijnen de onderstaande fouten en oplossingen bespreken om gegevensfout crc hdd op te lossen:

 • CRC-fout op interne en externe harde schijven
 • Gegevensfout (cyclische redundantiecontrole) op SSD
 • Cyclische redundantiecontrole datafout op SD-kaarten
 • Kan schijf niet initialiseren: Cyclische redundantiecontrole
 • Kan cyclische redundantiecontrole van gegevens niet kopiëren
 • Gegevensfout cyclische redundantiecontrole geen stationsletter

Hoewel het gebruikelijk is dat de CRC-fout optreedt op externe harde schijven en draagbare media zoals SD-kaarten of flashdrives, kan het ook gebeuren met interne schijven en de partities ervan; in dergelijke gevallen zult u zien dat de schijf niet is toegewezen of niet is geïnitialiseerd in Schijfbeheer.

Ook al probeer je de schijf te initialiseren vanuit Schijfbeheer een fout “Cannot initialize disk komt op. De onmiddellijke actie is om de oorzaken te begrijpen om de cyclische redundantiecontrole oplossen van gegevensfouten.

free-download-for-winfree-download-for-mac

Evenement 2: De oorzaken van fouten leren Cyclische redundantiecontrole:

Zodra u een CRC-fout tegenkomt, wordt het zeer nuttig om te weten wat deze fouten veroorzaakt. Enkele van de belangrijkste oorzaken van CRC-fouten zijn:

 • De computer afsluiten terwijl de harde schijf erop is aangesloten
 • De externe harde schijf uitwerpen terwijl het schrijfproces wordt uitgevoerd
 • Aanwezigheid van beschadigde sectoren op opslagapparaat
 • Ernstige virus- of malware-infectie
 • Rommelige harde schijf of registerfouten

Deze hierboven genoemde redenen veroorzaken logische fouten, behalve slechte sectoren. Slechte sectoren op de harde schijf worden gevormd als gevolg van fysieke schade of slijtage tijdens lees-/schrijfbewerkingen op het opslagapparaat zoals SSD of flashstation.

Wist u?

Slechte sectoren op een opslagapparaat kunnen uw schijf en Windows-gegevens op de schijf verder beschadigen. U kunt een schijfkopie maken met de inhoud en structuur van alle gegevens op de harde schijf. Blijf bij het einde van het artikel om te weten wat de veiligste manier is om gegevens te herstellen door een schijfkopie te maken.

"Remo Recovery maakt een schijfkopie door alle slechte sectoren over te slaan die een gegevensfout veroorzaken. Deze schijfkopie wordt opgeslagen op een andere harde schijf of opslaglocatie die vervolgens kan worden gebruikt om gegevens te herstellen zonder enige corruptie of CRC-fouten."

Evenement 3: Gebruik gratis manieren om repareren gegevensfout (Cyclische Redundantiecontrole)

Er zijn verschillende methoden om de cyclische redundantiefout op de externe HDD te herstellen. Hier zijn een paar handige technieken voor het oplossen van CRC-fouten:

Methode 1: Gegevensfout oplossen (cyclische redundantiecontrole) met behulp van CHKDSK Utility

De computer heeft een ingebouwd programma om systeemfouten te vinden en op te lossen. Zelfs, deze tool helpt bij het elimineren van slechte sectoren van verder gebruik. Laten we eens kijken hoe we Schijfhulpprogramma kunnen gebruiken om de CRC-fout op te lossen-

 1. Sluit de externe harde schijf OF op de computer aan en selecteer deze met de muis
 2. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Properties vanuit het contextmenu
 3. In het eigenschappenvenster, selecteert “Tools” tab
 4. Klik vervolgens onder foutcontrole, klik op “Check Now” knop
 5. Selecteer in het volgende venster beide “Automatically fix file system errors” en “Scan for and attempt recovery of bad sectors” en klik op “Start” knop
 6. Wacht tot je een dialoogvenster krijgt zoals hieronder te zien is :-

Methode 2: CRC-fouten verwijderen met CHKDSK-opdracht

 1. Voer de opdrachtprompt uit als beheerder door CMD in te typen in het zoekvak op de taakbalk en klik met de rechtermuisknop op de suggestie van de opdrachtprompt om te selecteren Run as administrator optie.Open command prompt to start fixing CRC error
 2. Zoek de Windows-stationsletter door te openen This PC of Bestandsverkenner en zoek naar een externe schijf of partitie met Cyclic Redundancy Check-fout om de stationsletter te noteren.

In de command prompt venster type “chkdsk drive letter: /f” vb: als de stationsletter van het opslagapparaat of de partitie met een CRC-fout is “k” dan is het commando “chkdsk k: /f”                                                                                                                                                                                                Het achtervoegsel "/f" wordt gebruikt om schijffouten op te lossen. De scan duurt even en corrigeert eventuele logische fouten zoals hieronder weergegeven:

correcting CRC errors using chkdskMethode 3: Cyclic Redundancy Check-fout oplossen met SFC-scan:

SFC of systeembestandscontrole is een tool die alle beveiligde systeembestanden van het besturingssysteem scant, inclusief registerbestanden, en deze vervangt door een kopie uit een gecachte map. Deze methode kan echter gegevensverlies veroorzaken als de gegevensfout wordt veroorzaakt door slechte sectoren of virussen

Het gebruik van de onderstaande stappen SFC-scan kan ook CRC-fouten als gevolg van registerbeschadigingen oplossen:

 1. Open de opdrachtprompt door deze als beheerder uit te voeren.
 2. Typ de opdracht sfc /scannow en het bestand controleproces begint zoals hieronder
  correct data error cyclic redundancy check using sfc scan
 3. Na een korte tijd als u het bericht “gevonden Windows Resource Protection corrupte bestanden en deze met succes gerepareerd”, start je computer opnieuw op en heropen de schijf zonder enige fout.
 4. Als u het foutbericht "Windows Resource Protection heeft corrupte bestanden gevonden, maar sommige ervan niet kon herstellen", hebt u een veiligere en vertrouwdere aanpak nodig, zoals het gebruik van een software voor gegevensherstel in staat om een schijfkopie te maken.

Evenement 4: Herstel gegevens van een ontoegankelijke schijf met behulp van software voor gegevensherstel

Software voor gegevensherstel, met name Remo Recover, kan een uitstekende oplossing zijn voor gegevensfouten die worden aangegeven door Cyclic Redundancy Check. Wanneer beschadigde gegevens meerdere keren worden geopend, is de kans op gegevensverlies groter.

Bovendien, wanneer de geheugenkaart, HDD of SSD slechte sectoren heeft, kan het continu proberen om uit de sectoren te lezen de kans op gegevensherstel volledig elimineren, omdat het de sector verder beschadigt.

Daarom zou een succesvolle poging om de CRC-fouten op te lossen met behulp van een van de gratis methoden nog steeds betekenen dat u uw kostbare gegevens misschien niet in handen krijgt. Om dit probleem strikt tegen te gaan, is Remo Recover gebouwd met een optie om Save Image File.

Hoe Repareren Externe Harde Schijf Fout Ongeldige Volume Kop maken met alle inhoud en structuur van de gegevens in één enkel bestand. Alle beschadigde sectoren worden overgeslagen tijdens het maken van de afbeelding en daarom kunt u deze schijfkopie later gebruiken om gegevens te herstellen zonder verdere schade.

Veiligste manier om repareren gegevensfout (Cyclische Redundantiecontrole):

 1. Download en installeer Remo Recover op de computer
 2. Sluit de externe schijf of geheugenkaart met een gegevensfout aan op de computer.
 3. Start Remo Recover, selecteer the drive in het hoofdscherm en druk op de Scan

Notitie: Als u de externe harde schijf niet kunt detecteren, klikt u op de Can’t Find Drive optie.

select the drive from where you want to recover files

 1. De tool start een Quick Scan, eens de Quick scan is voltooid, start de tool automatisch de Deep Scan die uw schijf grondig scant om uw gegevens te herstellen. Klik op Dynamic Recovery View om de herstelde bestanden te bekijken als en wanneer de scan vordert.
  click on the scan option
 1. U kunt gebruik maken van Advanced Filter en sorteer de herstelde bestanden volgens uw voorkeuren.
 1. Preview een voorbeeld van de herstelde bestanden door tweemaal op de bestanden te tikken die u wilt bekijken.
 1. Blader naar een andere folder/drive en klik op de OK knop om het proces voor het opslaan van gegevens te starten.
Standaard afbeelding
Remo Software
Artikelen: 410