Mac

Hoe te Repareren Mac Grijs Scherm van de Dood?

8 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Ik heb een MacBook Pro met 1 TB opslagruimte en 16 GB geheugen. Vanmorgen opende ik het deksel, typte mijn wachtwoord in, maar kreeg een bordje voor het laden van een strandbal. Daarna heb ik het uitgezet en geprobeerd het weer aan te zetten. Nu heb ik het gevreesde grijze scherm en geen enkele opstartmodus heeft dit opgelost. Ik heb echt elke manier geprobeerd om opnieuw op te starten en niets werkt. Hoe dit Mac-grijze scherm van de dood te repareren? Help alstublieft.

Het kan een zeer frustrerende situatie zijn wanneer uw iMac, Mac mini, MacBook Air of Pro vastzit op een gewoon grijs scherm. Bovendien toont Mac niet eens een foutmelding met de echte oorzaak achter het grijze scherm. Maar misschien vindt u het Apple-logo, een draaiende wereldbol, een map met een vraagteken of een verbodsbord samen met het grijze scherm. Maar zodra uw Mac vastloopt op het grijze scherm, kunt u het scherm niet overslaan om verder te gaan naar het inlogscherm.

Geen zorgen, hier maak je kennis met een paar probleemoplossingen die je zullen helpen bij het repareren van het Mac Gray Screen of death. Laten we eerst proberen alle mogelijke redenen achter een grijs scherm op Mac te achterhalen.

Waarom is Mijn Mac Scherm Grijs Geworden?

In Mac is het grijze scherm van de dood een van de grootste problemen die kunnen worden veroorzaakt door tal van problemen, waaronder conflicten met randapparatuur of beschadigde interne systeeminstellingen van het programma.

 • Een defect of niet-geautoriseerd randapparaat zoals een magische muis, magisch toetsenbord, AirPods, enz. kan een grijs scherm veroorzaken terwijl het wacht tot het apparaat op de opdracht reageert.
 • Randapparaten die geen bijgewerkte firmware hebben
 • Een defecte opstartschijf
 • Als je een nieuw programma op je Mac hebt geïnstalleerd en het werkt niet correct, kan dit ook een grijze Mac-schermfout veroorzaken.

U kunt op eigen risico weten hoe u het Mac grey screen of death-probleem kunt oplossen door enkele van de stappen voor probleemoplossing te volgen. Als u dit probleem niet kunt oplossen, moet uw systeem worden gerepareerd door een geautoriseerde Apple-serviceprovider.

Hoe Grijs Scherm van de Dood Repareren?

Ja, je kunt het grijze scherm van de dood herstellen door de lijst met stappen voor probleemoplossing te volgen om het grijze scherm van de dood op de Mac te repareren

Externe apparaten loskoppelen en testen:

Als u externe apparaten op uw Mac-systeem hebt aangesloten, zoals een USB-station, externe harde schijf, printer, scanner, koppel ze dan allemaal los en sluit uw systeem veilig af. Om het apparaat te vinden dat deze problemen veroorzaakt, probeert u de methode van vallen en opstaan door het apparaat een voor een opnieuw aan te sluiten en het systeem te starten. Als het systeem correct opstart, ga dan door met het opnieuw verbinden van andere apparaten totdat je vastzit op het grijze scherm en je moet er zeker van zijn dat je apparaten één voor één test, zodat je gemakkelijk het apparaat kunt vinden dat ervoor zorgt dat je systeem vastloopt op het grijze scherm. Als uw systeem na het uitvoeren van deze trial and error-methode nog steeds een grijs scherm toont, kunt u het proberen door a "safe boot" om te zien of dat het probleem oplost.

Start het systeem met de optie "Veilig opstarten":

Schakel het systeem uit of houd de aan/uit-knop ingedrukt totdat het systeem wordt uitgeschakeld. Start nu opnieuw door de shift-toets ingedrukt te houden, hierdoor draait uw systeem in de veilige modus, d.w.z. veilig opstarten, dat verschillende systeemcontroles en reparaties op het systeem uitvoert, inclusief het uitschakelen van alle opstart- en inlogtoepassingen. Als het systeem correct opstart, sluit u het onmiddellijk weer af en start u opnieuw op. Als het systeem opnieuw vastloopt op het grijze scherm, probeer dan de volgende stap.

Gebruik schijfhulpprogramma om het opslagstation te repareren

U moet controleren of uw harde schijf of SSD het grijze scherm van de dood op uw Mac veroorzaakt. Om dat te controleren, start u Schijfhulpprogramma in de macOS-herstelmodus. Voer First Aid uit om eventuele problemen met de opstartschijf te controleren en op te lossen.

 • Schakel uw Mac uit door 3 tot 5 seconden op de aan / uit-knop te drukken.
 • Start vervolgens uw Mac en dan onmiddellijk druk en houd de CommandR
 • Laat de toetsen los wanneer er iets op het scherm begint te verschijnen. Mac start op in de macOS-herstelmodus.
 • Van de “macOS Utilities” venster, klik op “Disk Utility”, dan klikken Continue.
 • Kiezen Macintosh HD(de opstartschijf) uit de linkerkolom van Disk Utility.
 • Klik op First Aidtabblad en klik vervolgens op Run om problemen met de opslagschijf te controleren en op te lossen.
 • Zodra de schijfreparatie is gelukt, start u uw Mac opnieuw op
 • Als de schijf niet is gerepareerd, maakt u er een back-up van en vervangt u deze door een nieuwe.

PRAM en NVRAM resetten:

Om het PRAM en NRAM op uw Mac te resetten, sluit u het systeem af en start u opnieuw op door de "command-option-P-R"-toetsen ingedrukt te houden en ervoor te zorgen dat u deze toetsen hebt ingedrukt voordat het grijze scherm verschijnt. Blijf de toetsen ingedrukt houden totdat het systeem opnieuw opstart en twee keer het opstartgeluid hoort. Laat de combinatietoetsen los na het horen van de tweede opstartpieptoon. Als uw Mac-systeem nog steeds vastzit op het grijze scherm, volgt u de volgende stap.

MacOS repareren met Mac opstartschijf:

Na het proberen van de bovengenoemde stappen, een opstart met behulp van een macOS-schijf en het uitvoeren van een schijfhulpprogramma in het menu bovenaan het scherm. Start het systeem op door de schijf in het optische station te plaatsen en blijf op de C-toets drukken totdat het systeem opstart. De toepassing Schijfhulpprogramma kan reparatiewerkzaamheden op de harde schijf uitvoeren en problemen met het grijze scherm van de dood oplossen. Als dit probleem niet is opgelost, neem dan contact op met de geautoriseerde Apple-serviceprovider om dit probleem op te lossen.

Gebruiken Mac gegevensherstel tool om gegevens te herstellen

Dit probleem met het grijze scherm op het Mac-systeem kan ook leiden tot gegevensverlies. Als u belangrijke gegevens hebt opgeslagen en deze wilt herstellen, kunt u gebruik maken van de Remo Mac gegevensherstel tool die efficiënt gegevensherstel kan uitvoeren en partitie herstellen Mac zelfs na het tegenkomen van het grijze scherm van de dood. Bovendien kan de tool ook probleemloos APFS-, HFS+- en zelfs exFAT-volumes herstellen.

MacOS opnieuw installeren

Nadat u uw Mac-opslagstation hebt hersteld met behulp van de Remo Professionele tool voor gegevensherstel voor Mac, volgt u de stappen die worden vermeld om macOS opnieuw te installeren en het probleem met het grijze scherm volledig op te lossen.

 • Sluit uw Mac geforceerd af door 3 tot 5 seconden op de aan / uit-knop te drukken.
 • Start de laptop door de vast te houden CommandR sleutels om op te starten in macOS-herstelmodus.
 • Klik in het macOS-hulpprogrammavenster op “Reinstall macOS”, dan klikken Continue.
 • Volg de instructies op het scherm om de standaard macOS opnieuw te installeren op het opslagstation.
 • Herstel de herstelde gegevens naar het opslagstation zodra uw Mac opstart.

About the Author: Remo Software