Hoe te Repareren Niet Reageert Externe Harde Schijf op Windows 10

5 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Wanneer u een externe harde schijf aansluit op uw Windows 10-computer, werkt deze soms niet zoals verwacht en wordt de foutmelding "reageert niet" weergegeven. U probeert het apparaat meerdere keren opnieuw te verbinden, maar de fout lijkt nog steeds aan te houden. Hoewel uw computer de harde schijf detecteert en zichtbaar is in Deze computer, reageert deze niet. Zelfs wanneer u het op een andere computer aansluit, blijft het probleem bestaan. Hoe een niet-reagerende externe harde schijf te repareren?

Welnu, in dit artikel hebben we 2 verschillende methoden uitgelegd om het probleem op te lossen. Maar voordat we verder gaan, is het raadzaam om als eerste stap gegevens van het USB-apparaat te herstellen. Om u te helpen dit te bereiken, Remo Herstellen dient als een fantastisch hulpmiddel. Het is ontworpen om gegevens te herstellen van USB's die niet reageren of onherkenbaar zijn. De software voert een diepe scan van de schijf uit en herstelt alle gegevens samen met de originele structuur. U zult dus geen problemen hebben met het identificeren van de vereiste bestanden na herstel.

Download button
Download Remo Recover to restore deleted powerpoint files on Mac

Al uw bestanden zoals foto's, video's, documenten, .exe-bestanden, enz. kunnen door de software worden hersteld. Bovendien ondersteunt de tool alle merken USB's zoals SanDisk, Samsung, Transcend, HP, Sony, Toshiba, etc. Nu we hebben gezien hoe de software werkt, gaan we verder met de stappen om gegevens van de externe harde schijf te herstellen.

Wat Veroorzaakt de Externe Harde Schijf die niet Reageert?

Hieronder volgen enkele redenen die ertoe kunnen leiden dat de externe HDD niet reageert:

 • Slechte sectoren
 • Corrupt bestandssysteem
 • Virusaanvallen
 • Probleem met beschadigd apparaatstuurprogramma
 • Mechanische of fysieke fout

Hoe Gegevens Terughalen van Externe Harde Schijf dat Zegt 'niet Reageren' met Behulp van Remo Herstellen?

 1. Sluit de externe harde schijf aan op uw Windows 11-systeem en download Remo Recover software
 2. Installeer de software en start deze om naar het hoofdscherm te gaan
 3. Selecteer de externe harde schijf die u wilt herstellen en klik op Scan.

Notitie – Als u de externe harde schijf niet kunt vinden, klikt u op de Can’t Find Drive optie en kies vervolgens de externe schijf

 1. De tool start Quick Scan. Zodra de Quick Scan is voltooid, wordt de tool automatisch uitgevoerd Deep Scan waarmee u tegelijkertijd de bestanden kunt herstellen terwijl Deep Scan draait met de hulp van Dynamic Recovery View.
 1. Laat de software vervolgens de schijf scannen en de resultaten in de lijst weergeven, u kunt gebruikmaken van Advanced Filter en sorteer uw bestanden volgens uw voorkeuren.
 1. U kunt een voorbeeld bekijken van de bestanden die worden hersteld, vervolgens de bestanden selecteren die u wilt herstellen en ze opslaan

Nadat u gegevens hebt hersteld met Remo herstellen, bent u helemaal klaar om de fout 'reageert niet' op de externe harde schijf op te lossen.

Oplossing 1: Installeer het USB-apparaat opnieuw

Het verwijderen en opnieuw installeren van het USB-apparaat via Apparaatbeheer kan u helpen de fout op te lossen. Volg hiervoor de onderstaande stappen.

 1. Klik op Windows + Xtoetsen en selecteer Device Manager
 2. Vouw de lijst met uw apparaat uit en klik met de rechtermuisknop op uw apparaat
 3. Klik op Uninstallen bevestig het verwijderen van het apparaat in het dialoogvenster dat wordt geopend
 4. Verwijder vervolgens het apparaat en sluit het weer aan. Als u deze aansluit, wordt het apparaat automatisch opnieuw geïnstalleerd.

Controleer vervolgens of u toegang hebt tot uw USB, zo niet, dan kunt u doorgaan naar de volgende stap.

Oplossing 2: Voer CHKDSK uit op externe schijf

Als uw externe harde schijf beschadigd is of beschadigde sectoren bevat, kunt u deze diagnosticeren en repareren door een schijfcontrole uit te voeren. Om dit te doen;

 1. Open Command Promptals beheerder door te klikken op Windows + X sleutels
 2. Zodra de opdrachtprompt is geopend, type‘CHKDSK /R X:’ en raak Enter. (Vervang X door de werkelijke stationsletter)

/R-opdracht helpt u corruptieproblemen op te lossen en slechte sectoren aan te pakken. Dus als deze opdracht wordt uitgevoerd, zou u idealiter toegang moeten hebben tot gegevens op uw schijf, op voorwaarde dat de problemen verband hielden met corruptie.

Conclusie

Met deze tijdelijke oplossingen kunt u uw externe harde schijf meestal laten reageren. Als dit niet het geval is, is de schijf misschien beschadigd. Voordat u verder gaat, met het oplossen van problemen met de externe HDD, moet u ervoor zorgen dat uw volledige gegevens zijn hersteld met behulp van Remo Recover harde schijf herstel tool. Op die manier hoeft u zich geen zorgen te maken dat u gegevens kwijtraakt, zelfs als er iets misgaat.

About the Author: Remo Software