Hoe te Repareren Niet Reageert Externe Harde Schijf op Windows 10

Wanneer u uw externe harde schijf op uw Windows 10-computer aansluit, werkt het soms niet en zegt u ineens “niet reageren”. Herhaalde pogingen om het probleem met de plug-n-play-methode op te lossen mislukken ook. Hoewel uw computer de harde schijf detecteert en zichtbaar is in Deze computer, reageert deze niet. Zelfs als u het op een andere computer aansluit, blijft het probleem bestaan. Dus, hoe repareer je de niet-reagerende externe harde schijf op Windows 10 of andere versies?

In dit artikel hebben we 2 verschillende methoden uitgelegd om het probleem op te lossen. Laten we ze verkennen.

Methode 1: opstart in veilige modus

Fase 1: start op in de veilige modus om te zien of het probleem zich blijft voordoen. Volg de onderstaande procedure om uw pc op te starten in de veilige modus;

 • Druk op Windows toets + I op uw toetsenbord of klik met de rechtermuisknop op het Windows-pictogram in de linkerbenedenhoek van uw monitor en kies Instellingen (tandwielpictogram).
 • Kies vervolgens Update & beveiliging en vervolgens Herstel.
 • Klik onder Geavanceerd opstarten op opnieuw Nu opstarten
 • Nadat uw computer opnieuw is opgestart met het scherm “Kies een optie“, kiest u Problemen oplossen en dan Geavanceerde opties en Opstartinstellingen en selecteert u Opnieuw opstarten.
 • Nadat de computer opnieuw is opgestart, ziet u een lijst, selecteert F4 of 4 optie om je computer op te starten in de veilige modus te zien. Als je het internet wilt gebruiken, kiest F5 of 5 op te starten in de veilige modus met netwerkmogelijkheden.

Controleer nu of uw externe schijf reageert. Als dit niet het geval is, plaatst u uw pc in de normale modus (opschoningsstatus schoon) om het probleem te verhelpen. Voor het uitvoeren van een schone opstartstatus zijn er enkele dingen waar u zich bewust van moet zijn

 • Eerst moet u zich met uw gebruikersaccount bij uw systeem aanmelden.
 • Uw pc kan tijdelijk sommige functies verliezen als u schoonmaakt. Wanneer de pc normaal wordt gestart, komt de functionaliteit terug.
 • Als u bent verbonden met een netwerk, stopt de richtlijn voor netwerkinstellingen u mogelijk om schoon op te starten. Het raadde ten zeerste aan om het hulpprogramma Systeemconfiguratie niet te gebruiken om de opstartopties te wijzigen. Als u dit doet, kan uw pc onbruikbaar worden.

Fase 2: Nu, volg dan de onderstaande stappen om schoon op te starten staat uit te voeren op Windows 10.

 • Typ msconfig in het zoekvak.
 • Selecteer “Systeemconfiguratie” in de zoekresultaten.

 • Onderaan het tabblad ‘Service’ vinkt u in het venster Systeemconfiguratie het selectievakje ‘Alle Microsoft-services verbergen’ aan en klikt u vervolgens op Alles uitschakelen

 • Klik in hetzelfde venster op het tabblad “Opstarten” en vervolgens op “Taakbeheer openen“.

 • Klik in het venster Taakbeheer op Selecteer elk item en klik op Uitschakelen.

 • Sluit ‘Taakbeheer’.
 • Klik nu in het venster Systeemconfiguratie op OK en start uw pc opnieuw op.

Fase 3: u bevindt zich in een schone opstartstatus. Wat nu?

Nu u zich in de schone opstartomgeving bevindt, sluit u de externe harde schijf aan en controleert u of deze reageert. Als dit het geval is, is het probleem mogelijk veroorzaakt door service-interferentie.

U kunt bepalen welke toepassing het probleem veroorzaakt door de stappen 1 tot 3 in fase 2 te volgen. In stap 3 in plaats van alle programma’s selecteren selecteert u eerst de eerste helft en start u opnieuw op. Controleer of het probleem nog steeds bestaat. Als dit het geval is, selecteert u nu de tweede helft en klikt u op Uitschakelen.

Als je in staat bent om te bepalen welke dienst de boosdoener is, dan is je taak volbracht. Anders is er een andere methode om een niet-reagerende externe harde schijf te herstellen. Maar daarvoor moet je uit de schone opstartomgeving komen.

Fase 4: Reset PC naar Normaal na Opschonen

 • Open systeemconfiguratie.
 • Selecteer het tabblad Algemeen en klik op Normaal opstarten.
 • Klik nu op het tabblad Service, verwijder het vinkje uit het selectievakje naast Alle Microsoft-services verbergen en klik vervolgens op Alles inschakelen.
 • Klik nu op het tabblad Opstarten en klik op Taakbeheer openen.
 • Schakel in de vensters van Taakbeheer alle opstartprogramma’s in en klik vervolgens op OK.
 • Klik op Opnieuw opstarten wanneer u wordt gevraagd uw computer opnieuw op te starten.

Methode 2: Voer CHKDSK uit op Externe schijf

Als uw externe harde schijf slechte sectoren heeft, kunt u een diagnose stellen door een schijfcontrole uit te voeren. Om dit te doen;

 • Open de opdrachtprompt als admin door met de rechtermuisknop op het Windows-pictogram te klikken of typ cmd in het dialoogvenster Uitvoeren.
 • Als de opdrachtprompt is geopend, typt u chkdsk / f C: en drukt u op Enter. (Vervang C door de huidige stationsletter).

Nu wordt uw externe harde schijf gescand op slechte sectoren, als er slechte sectoren worden gevonden, dan moet u snel handelen en uw gegevens terughalen van de externe harde schijven. Dit komt omdat de aanwezigheid van slechte sectoren uw externe partities op de harde schijf ontoegankelijk maakt en als deze niet op zijn vroegst zijn opgelost, zijn er kansen op externe harde schijven. Deze verloren gegevens als gevolg van slechte sectoren kunnen alleen worden gedaan met behulp van een herstelsoftware. Remo Herstel software zal u helpen bij het herstellen van partities van externe harde schijf met slechte sectoren, na formatteren, crashen.

Zodra uw externe schijf gediagnosticeerd is met slechte sectoren, koppelt u deze los en start u uw computer opnieuw op. Na het opnieuw opstarten, sluit u uw externe harde schijfcontrole aan in Deze computer of apparaatbeheer, uw externe harde schijf zou nu moeten reageren.

Conclusie

Met deze tijdelijke oplossingen zou uw externe harde schijf moeten reageren. Als dat niet zo is, is de rit misschien dood. Voordat u doorgaat met het oplossen van problemen met de externe harde schijf, moet u ervoor zorgen dat u gegevens herstelt met behulp van de hersteltool voor harde schijven. Zelfs als er iets misgaat, hoeft u zich geen zorgen te maken over gegevensverlies.

Hoe te Repareren Niet Reageert Externe Harde Schijf op Windows 10 was last modified: December 4th, 2019 by Remo Software

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*