USB

Hoe te vermijden USB-stick gegevensverlies?

3 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan

USB-stick is een van de kleinste opslagapparaten die gegevens enorm kan opslaan en comfortabel is in draagbaarheid. Veel gebruikers gebruiken USB-stick om gegevens van het ene systeem naar het andere over te brengen of om een ​​back-up van belangrijke gegevens te behouden. Als het opslaan van cv's, portfolio's, foto's, documenten of wat dan ook, op een USB-stick en het naar de printerwinkel brengen om er een afdruk van te maken en te ontdekken dat er geen gegevens in staan. Laat het je niet overkomen. Volg de onderstaande maatregelen om USB-stickgegevens intact te houden.

  • Werp USB-sticks altijd uit met de optie "Safe Remove"

Wanneer u de USB-stick uit aangesloten systemen verwijdert zonder de optie "Veilige verwijdering" te gebruiken die leidt tot beschadiging USB-stick, omdat wanneer u tegen uw pc zegt dat u de aangesloten USB-stick veilig moet verwijderen, u in feite het besturingssysteem waarschuwt dat u het gaat uitwerpen. Daarom schrijft het alle verzoeken in zijn cache naar de schijf en vertelt het alle op de achtergrond draaiende applicaties om te stoppen met toegang. In het geval dat u niet wacht totdat deze actie is voltooid, resulteert dit in een corrupt bestandssysteem en worden gegevens erop opgeslagen verliesgevend. Werk daarom altijd eerst om de USB-stick uit te werpen met de optie "Veilig verwijderen".

  • Draag geen gegevens over zonder te scannen met behulp van de bijgewerkte antivirustool

Stel dat je wat gegevens naar een USB-stick hebt verplaatst naar een andere pc. In het geval dat verplaatste gegevens worden beïnvloed door virus- en malwarebedreigingen, heeft dit invloed op alle gegevens die erop zijn opgeslagen en resulteert dit in beschadiging van USB-stickbestanden. Ten slotte kunnen alle gegevens verdwijnen als ze ernstig worden bedreigd door bedreigingen. Voordat u gegevens naar uw USB-stick verplaatst of kopieert, moet u ervoor zorgen dat er geen virussen worden geïnfecteerd door te scannen met bijgewerkte antivirusprogramma's.

  • Plaats en verwijder de USB-stick niet vaak wanneer deze niet wordt herkend zodra u hem aansluit

Dit is een van de fouten die de meeste USB-stick-gebruikers kunnen maken en die hun opgeslagen gegevens kunnen verliezen. Soms, wanneer u de USB-stick aansluit op een computer of laptop, herkent deze uw USB-stick niet of niet snel. In dergelijke situaties zal de gebruiker in een haast uitwerpen en opnieuw inbrengen om hem herkenbaar te maken, maar dit herhaaldelijk herhalen zal leiden tot een ontoegankelijke USB-stick en resulteert in gegevensverlies.

Stel dat u, hoewel u de bovengenoemde voorzorgsmaatregelen bij het voorkomen van gegevens van de USB-stick opvolgt, geen zorgen hebt omdat u uw belangrijkste gegevens bent kwijtgeraakt en u ze wilt herstellen Remo Herstellen Windows applicatie komt handig om te presteren USB data herstel van verschillende merken USB-sticks op een eenvoudige manier.

About the Author: Remo Software