Hoe krijg ik Toegang tot de Prullenbak op een Externe harde schijf? [2024]

11 minutes read

Wist u dat uw externe harde schijf een prullenbak heeft die lijkt op die op Windows en de prullenbak op Mac? Deze prullenbak is echter verborgen, dus u weet mogelijk niet zeker hoe u deze kunt openen om bestanden te verwijderen of te herstellen. Als dat het geval is, bent u bij ons aan het juiste adres. In dit artikel leggen we u uit hoe u de prullenbak op uw externe harde schijf kunt vinden. Niettemin, als u permanent verwijderde bestanden wilt herstellen of gegevens uit een lege prullenbak wilt ophalen, download dan Remo Recover nu.

Geschreven door
Bijgewerkt aan

Gebruikersvraag: Een paar maanden geleden ging mijn laptop kapot, maar mijn harde schijf deed het prima, dus heb ik er een externe schijf van gemaakt, zodat ik nog steeds toegang heb tot al mijn oude bestanden.

Onlangs merkte ik dat ik een bestand nodig had dat ik naar de prullenbak op mijn oude laptop had verplaatst. Ik had de prullenbak niet geleegd toen mijn laptop overleed, dus mijn intuïtie zegt dat het bestand nog ergens op de nu externe harde schijf staat, maar ik heb geen idee waar is de prullenbak.

Ik heb in $Recycle.Bin naar de externe gezocht, maar deze lijkt leeg te zijn. Zowel mijn oude als nieuwe laptops gebruiken Windows 7.

Enig idee of dit bestand nog steeds bestaat en hoe ik er toegang toe kan krijgen? Hartelijk bedankt voor uw hulp.

user-query-on-accessing-files-in-recycle-bin-on-external-hard-drive-reddit
Source: Reddit

Oplossing: Uit de bovenstaande gebruikersvraag krijgt u misschien het idee dat uw externe harde schijf een eigen prullenbak heeft, net als de Windows Prullenbak of Mac Prullenbak; behoorlijk cool, nietwaar?

Als u per ongeluk enkele bestanden van uw externe harde schijf hebt verwijderd en deze wilt herstellen, hoeft u zich geen zorgen te maken, aangezien de bestanden in de prullenbak worden opgeslagen totdat u ze definitief verwijdert.

Dus als u toegang wilt tot uw prullenbak om ongewenste bestanden te verwijderen, herstel gewiste files, of gewoon uit nieuwsgierigheid, dit artikel heeft je gedekt.

In dit artikel vertellen we je hoe je toegang krijgt tot de prullenbak op je externe harde schijf, zodat je deze gemakkelijk kunt vinden wanneer je hem nodig hebt.

Lees het volledige artikel en ontdek hoe u de prullenbak op uw externe harde schijf kunt vinden.

Waarom en waar vind ik een prullenbak voor een externe harde schijf?

De Prullenbak op een externe harde schijf vindt u in de map $Recycle.Bin van uw externe harde schijf, die meestal standaard verborgen is.

Het belangrijkste doel van het hebben van een prullenbak op een externe harde schijf is het bieden van een extra beschermingslaag tegen onbedoeld gegevensverlies. Door verwijderde bestanden tijdelijk in de prullenbak op te slaan, heeft u de extra mogelijkheid om ze te herstellen voor het geval ze per ongeluk worden verwijderd.

Wat is de rol van de map $recycle.bin?

De map $recycle.bin speelt een cruciale rol in het opslagsysteem van een harde schijf. Het is te vinden op zowel interne als externe schijven, gelegen in de hoofdmap. In wezen fungeert het als een container voor de Prullenbak, waarbij gegevens worden verzameld wanneer een gebruiker een bestand op de schijf verwijdert.

Hoe vind ik de prullenbak op een externe harde schijf?

Volg deze eenvoudige stappen om de verborgen Prullenbak op uw externe harde schijf te lokaliseren:

 1. Open de This PC of File Explorer venster op uw computer.
 1. Right-click op uw externe harde schijf en klik op Open.
open-your-external-hard-drive-to-acess-the-recycle-bin
 1. Klik op de View tabblad bovenaan het venster.
 1. Selecteer op het tabblad Weergave Options aan de rechterkant.
go-to-view-options
 1. In de Folder Options venster, klik op de View tabblad.
 1. Schakel de Show hidden files, folders, and drives optie.
show-hidden-files-folders-and-drives
 1. Schakel de Hide protected operating system files optie.
find-recycle-bin-on-external-hard-drive
 1. Klik Apply en dan OK.
how-to-access-recycle-bin-folder-on-external-hard-disk

U zou nu de map $RECYCLE.BIN moeten kunnen zien, die uw verwijderde bestanden op de externe harde schijf bevat.

Als u uw verwijderde bestanden niet kunt vinden, hoeft u zich geen zorgen te maken. Bekijk onze uitgebreide tutorial op hoe verwijderde bestanden van een externe harde schijf te herstellen.

Hoe Prullenbak-bestanden op de externe harde schijf verwijderen?

Als u Prullenbak-bestanden op de externe harde schijf wilt verwijderen. Voer eerst de bovenstaande methode uit om toegang te krijgen tot de Prullenbak-bestanden en -mappen op een externe harde schijf. En dan kunt u Prullenbak-bestanden verwijderen op basis van uw behoefte.

Opmerking: Vergeet niet uw externe harde schijf op uw computer aan te sluiten, zodat u bestanden kunt openen en verwijderen.

In sommige gevallen kunt u de Prullenbak-bestanden mogelijk niet verwijderen vanwege onverwachte fouten op een externe harde schijf, zoals Error Ox80070091. Op zulke momenten kunt u een back-up maken van al uw belangrijke bestanden vanaf de externe harde schijf en vervolgens de schijf formatteren.

In het geval dat u per ongeluk enkele belangrijke bestanden hebt verwijderd tijdens het verwijderen van de Prullenbak-bestanden of het formatteren van de externe harde schijf. Raak dan niet in paniek, want uw verwijderde bestanden kunnen worden hersteld met behulp van Remo Herstelsoftware.

Hoe bestanden herstellen die zijn verwijderd van een externe harde schijf die zich niet in de prullenbak bevindt?

Om verwijderde bestanden te herstellen van een externe harde schijf die ontbreekt in de prullenbak, heeft u een professionele hersteltool voor externe harde schijven nodig.

Remo Recover is een van de beste externe harde schijf herstelsoftware voor herstel van externe harde schijven. Het maakt gebruik van geavanceerde scanalgoritmen en kan meer dan 500 bestandsformaten herstellen verwijderde afbeeldingen, video's, Excel-bestanden en nog veel meer.

Deze software is compatibel met zowel Mac als Windows en ondersteunt alle merken externe harde schijven. Bovendien heeft het een 4.5-star rating op een vertrouwd beoordelingsplatform zoals Trustpilot, wat de betrouwbaarheid en betrouwbaarheid van deze tool aantoont.

Downloaden deze tool nu om uw bestanden snel te herstellen.

Lees meer: Hoe repareer ik de externe harde schijf van Toshiba die niet werkt?

Stappen om verwijderde bestanden van externe harde schijf te herstellen met Remo Recover

Volg deze stappen om bestanden van een externe harde schijf te herstellen:

 • Download en installeer Remo Recover op jouw computer.
 • Sluit de externe harde schijf via een USB-kabel aan op uw computer en zorg ervoor dat deze correct is aangesloten en gedetecteerd.
 • Start Remo Recover en selecteer de externe harde schijf in de lijst met beschikbare apparaten op het startscherm en klik vervolgens op Scan om het scanproces te starten.
scan-the-external-hard-drive
 • U kunt een voorbeeld van de herstelde bestanden bekijken met behulp van de Dynamic Recovery View terwijl de scan bezig is.
use-dynamic-recovery-view-to-recover-files-from-recycle-bin
 • Selecteer de bestanden die u wilt herstellen en klik op de Recover knop. Kies een veilige locatie om de herstelde bestanden op te slaan en klik OK om het proces te voltooien.
successful-data-recovery

U kunt ook dit artikel raadplegen om erachter te komen hoe u bestanden kunt herstellen die uit de Prullenbak zijn verwijderd.

Hoe de fout “De Prullenbak op X:\ is beschadigd” te verhelpen?

Als u een foutmelding ziet waarin staat "The Recycle Bin on X:\ is corrupted" terwijl u toegang krijgt tot uw externe harde schijf, hoeft u zich geen zorgen te maken: het is eenvoudig op te lossen.

Maar voordat we dit probleem oplossen, moeten we snel de mogelijke reden achter de corruptie van de prullenbak achterhalen.

Oorzaken van het probleem met de beschadigde prullenbak

Verschillende factoren kunnen bijdragen aan de beschadiging van de Prullenbak op uw X:-schijf. Hier zijn enkele veelvoorkomende oorzaken:

 1. 📀 File system errors: Als uw X:-schijf bestandssysteemfouten ervaart, kan dit de functionaliteit van de Prullenbak beïnvloeden en tot corruptie leiden.
 1. 🔒 Malware or viruses: Schadelijke software kan uw systeem infecteren en schade aan verschillende componenten veroorzaken, waaronder de Prullenbak.
 1. 🔄 Software conflicts: Conflicten tussen verschillende softwaretoepassingen of systeemhulpprogramma's kunnen de normale werking van de Prullenbak verstoren.
 1. ⚡ Sudden system shutdowns: Stroomuitval of onverwachte systeemuitschakelingen kan lopende processen onderbreken en mogelijk de Prullenbak beschadigen.

Stappen om de fout 'Beschadigde Prullenbak' op te lossen?

Hier zijn de stappen die u moet volgen om het probleem op te lossen "The Recycle Bin on X:\ is corrupted" fout.

 • Open Command Prompt als Beheerder.
 • Type rd /s /q C:$Recycle.bin en vervangen "C" met de stationsletter van uw externe harde schijf.
fix-corrupted-recycle-bin-error
 • druk op Enter om de beschadigde te verwijderen $Recycle.bin map van uw externe harde schijf.
 • Restart your computer. Het systeem zal automatisch de map Prullenbak op uw externe harde schijf opnieuw aanmaken en de foutmelding zou moeten verdwijnen.

Door deze eenvoudige stappen te volgen, kunt u eenvoudig de fout 'Beschadigde Prullenbak' op uw externe harde schijf herstellen en toegang krijgen tot uw verwijderde bestanden.

Interessant om te lezen: Ontdek hoe gegevens herstellen van een beschadigde harde schijf.

Conclusie

De prullenbak is een geweldige functie voor elk opslagapparaat en biedt een vangnet voor per ongeluk verwijderde gegevens. Houd er rekening mee dat de map Prullenbak op externe harde schijven mogelijk standaard verborgen is, maar door een paar eenvoudige stappen te volgen die al in dit artikel worden genoemd, kunt u er toegang toe krijgen.

Als u geen toegang heeft tot uw prullenbak of als uw bestanden ontbreken in de prullenbak, kunt u een professionele hersteltool voor externe harde schijven gebruiken, zoals Remo Recover.

Veel voorkomende vragen

Wat is de map "$recycle.bin"?

De map "$recycle.bin" is een verborgen systeemmap op Windows-besturingssystemen die dient als Prullenbak of Prullenbak voor bestanden en mappen die zijn verwijderd.

Ik krijg de foutmelding '0x80070091'. Wat betekent het?

De foutcode '0x80070091' geeft doorgaans aan dat er een probleem is met het openen of verwijderen van bestanden in de Prullenbak. Dit kan worden veroorzaakt door bestandsbeschadiging of onvoldoende machtigingen.

Waar worden de Prullenbak-bestanden opgeslagen?

De Prullenbak-bestanden worden opgeslagen in een verborgen systeemmap genaamd "$recycle.bin" op elke schijf of partitie van uw computer of externe harde schijf.

Hoe krijg ik toegang tot de Prullenbak op Windows?

Om toegang te krijgen tot de Prullenbak, dubbelklikt u op het pictogram op het bureaublad of opent u de Verkenner. U vindt deze dan als een aparte map op elke schijf of partitie.

Waar kan ik de Prullenbak op de externe harde schijf vinden?

De Prullenbak bevindt zich doorgaans op het bureaublad. Als u het daar niet ziet, kunt u ernaar zoeken in het Start-menu of de Verkenner openen en ernaar zoeken op elk station of elke partitie.

About the Author: Remo Software