6 Makkelijke Manieren om Schrijfbeveiliging SD Kaart Verwijderen

6 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Veel mensen hebben problemen met het kopiëren en verplaatsen van bestanden naar SD-kaarten vanwege schrijfbeveiliging en blijven zoeken naar een oplossing.

De bedoeling van schrijfbeveiliging op SD kaarten uit te schakelen wordt geautoriseerd door onnodige schrijfbewerkingen. Maar veel mensen beschouwen dit als een probleem. Nou, het kan worden opgelost, maak je er geen zorgen over. Echter, voordat u de fout oplost, de gegevens herstellen van de SD-kaart  en maak een back-up.

Hoe Kan Je Een Schrijfbeveiliging Verwijderen?

Volg de 6 methoden die in het onderstaande gedeelte worden genoemd om de moeiteloos schrijfbeveiliging SD kaart opheffen. De volgende methoden kunnen ook worden geïmplementeerd door de persoon die ook niet technisch onderlegd is

Onderzoek de buitenkant van de kaart

SD-kaart eigen vergrendelingsschakelaar aan de linkerkant die kan worden handleiding voor het uitschakelen van schrijfbeveiliging op de SD kaart. Als de schakelaar zich in de onderste positie bevindt, is de kaart vergrendeld en beveiligd tegen schrijven. Schuif de schakelaar dus gewoon omhoog om de SD kaart ontgrendelen. Als het probleem nog steeds bestaat, gaat u naar de volgende oplossing.

Schakel het selectievakje Alleen-lezen uit

Klik met de rechtermuisknop op de kaart en ga naar 'Eigenschappen'. Wijzig vervolgens de machtiging voor de SD-kaart in Lezen en Hoe Herstel Ik Foto Van SD Kaart Onleesbare.

Antivirus uitvoeren

Mogelijkheden zijn daar dat uw schrijfbeveiliging op SD kaarten uit te schakelen. Scan uw SD-kaart dus door deze op de pc aan te sluiten en controleer of er schadelijke bestanden beschikbaar zijn. Nadat het scannen is voltooid, probeert u bestanden toe te voegen. Als je kunt, dan is het goed en wel, zo niet, lees dan verder.

Schrijfbeveiliging SD kaart verwijderen met Diskpart of Command Line

Om dit te doen, hier is de procedure

 • Bevestig eerst uw SD card beveiligd tegen schrijven op uw computer
 • Ga naar de opdrachtprompt, typ diskpart en druk op Enter
 • Typ list disk en druk op Enter. Dit toont u alle aangesloten apparaten op uw computer, zoals uw interne harde schijf, SD-kaart, enz.
 • Typ "select disk < nummer van je schijf >". Bijvoorbeeld: "select disk 1" voor SD-kaart. Wees voorzichtig tijdens het invoeren van het nummer; zorg ervoor dat je de kenmerken van de interne harde schijf niet verandert
 • Typ opnieuw bij de opdrachtprompt "attributes disk clear readonly" en druk op Enter
 • Om nu diskpart te beëindigen, typ "exit" en druk op Enter
 • Voer nogmaals "exit" in en druk op Enter om uit de opdrachtprompt te komen

Als het probleem nog steeds niet is opgelost, gaat u naar de volgende stap. Gezien het handleiding voor het uitschakelen van schrijfbeveiliging op de SD kaart, wordt het ten zeerste aanbevolen om een back-up van SD-kaartgegevens te maken met geheugenkaart herstel software.

Schrijfbeveiliging SD kaart opheffen met behulp van Regedit

Met behulp van het register kunnen de meeste fouten en problemen eenvoudig worden opgelost. Ik hoop dat dit je probleem ook zal oplossen! Ga door deze stappen,

 • Zoek in het startmenu naar "REGEDIT" en open de 'Register-editor'
 • Navigeer naar de volgende sleutel: "Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\StorageDevicePolicies"
 • Aan de rechterkant van de REGEDIT vind je schrijfbeveiliging, dubbelklik erop en verander de waarde tussen 1 en 10 en sluit de REGEDIT
 • Start nu uw computer opnieuw op en sluit uw SD-kaart aan. U vindt er geen schrijfbeveiliging meer op

Extra informatie: Niet altijd is uw SD-kaart tegen schrijven beveiligd, u kunt fouten krijgen zoals "de mapnaam is ongeldig" waardoor u geen toegang kunt krijgen tot de gegevens. u kunt op de link klikken om te leren hoe schrijfbeveiliging op SD kaarten uit te schakelen.

Schrijfbeveiliging verwijderen uit door de SD-kaart of pen drive te formatteren

Als de bovenstaande methoden niet werken, kunt u de SD-kaart formatteren om van deze schrijfbeveiligingsmodus af te komen. Sluit de SD-kaart aan op uw computer. Ga naar Mijn computer, Right Click op uw SD-kaart en klik op Format in het vervolgkeuzemenu.

Het formatteringsproces duurt enkele momenten. Hierna kunt u uw SD-kaart normaal gebruiken.

Voorzichtigheid - Als u de SD-kaart formatteert, worden alle aanwezige gegevens gewist. Het maken van back-ups vóór het formatteren is dus een verstandig idee. Als u helemaal geen back-up bent vergeten, kunt u dat doen gegevens herstellen van geformatteerde SD-kaart met Remo SD Herstel Programma, die elk type foto's, video's, liedjes, enz. op de kaart zal herstellen.

Hoewel digitale camera's en smartphones intern geheugen bevatten, investeren de meeste mensen in SD-kaarten als een uitgebreide bron om hun kostbare gegevens op te slaan. SD-kaart kan duizenden foto's, audio's en video's opslaan. Daarom kan elk probleem met de SD-kaart een serieus probleem zijn ... niemand wil zijn gegevens kwijtraken en wil dat zijn SD-kaart correct werkt. Gebruik dus de tips die in dit artikel worden uitgelegd om het probleem met de SD kaart beveiligd tegen schrijven op te lossen.

Als u nog steeds twijfels of vragen heeft, laat dan uw waardevolle opmerkingen hieronder achter in het opmerkingenveld.

About the Author: Remo Software