IMAP of MAPI; Welke is voor jou?

4 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan

IMAP of MAPI

In het jaar 2015 bedroeg het aantal e-mailgebruikers over de hele wereld 2,6 miljard. Naar schatting zal het aantal tegen het einde van 2019 de kaap van 2,9 miljard bereiken. Verbazingwekkend is het niet? E-mails zijn een essentiële manier geworden om te communiceren en gegevens uit te wisselen en mensen kunnen hun leven niet meer zonder voorstellen.hoe werkt IMAP

Maar kennen we alle feiten over een e-mail? Ik gok dat het antwoord 'nee' is. Dat gezegd hebbende, het allereerste waar we ons bewust van moeten zijn, zijn de verschillende protocollen die nodig zijn om de e-mails te downloaden. IMAP & MAPI zijn twee van dergelijke internetprotocollen. In dit bericht zullen we bespreken en concluderen welke van deze protocollen je moet kiezen en waarom.Email mailclient imap of mapi

Te beginnen met IMAP….

IMAP staat voor Internet Message Access Protocol. Het is een van de internetstandaarden die nodig zijn voor het ontvangen van e-mails. IMAP werd in 1986 gecreëerd door rekening te houden met de behoeften van een internetgebruiker van de moderne wereld. Wanneer een e-mailclient van IMAP een bericht ontvangt, wordt een kopie van het bericht vanuit de cloud op uw systeem gedownload en wordt er ook een kopie in de cloud bewaard. Het idee hierachter was om de gebruiker de mogelijkheid te geven om overal e-mails te lezen. IMAP synchroniseert de mailbox tussen de cloud en de e-mailclient. Wanneer een bericht uit de mailbox wordt verwijderd, wordt tegelijkertijd de kopie ervan in de cloud verwijderd. De e-mails worden opgeslagen op externe servers. De gebruikers kunnen ze bekijken en openen door in te loggen op verschillende e-mailclients en webmail. IMAP heeft het mogelijk gemaakt om te leven in een wereld waarin e-mails kunnen worden gecontroleerd op mobiele telefoons, verschillende e-mailclients en webmailinterfaces. Er is echter een addertje onder het gras, in feite twee. Ten eerste, aangezien de e-mails op een externe server worden opgeslagen, is de grootte van de mailbox beperkt. Het is afhankelijk van de e-mailservice die de gebruiker gebruikt. Als de mailbox vol is, kan het verzenden en ontvangen van nieuwe e-mails problemen opleveren. Over het algemeen wordt IMAP gebruikt in combinatie met het SMTP-protocol, zodat de e-mailclient niet alleen e-mails kan ontvangen, maar ook kan verzenden.Wat zijn IMAP en MAPI protocollen.

 Laten we eens kijken wat MAPI te bieden heeft …

MAPI is gemaakt en geïntroduceerd door Microsoft. De e-mailclient 'Microsoft Outlook' maakt gebruik van alle faciliteiten van de uitwisselingsserver, inclusief e-mail, agenda en gedeelde adresboeken enz. vanwege het MAPI-protocol. MAPI maakt plaats voor de e-mailclient om te communiceren via de Microsoft Exchange-server. Het is ook in staat om te bieden wat de IMAP biedt. D.w.z. synchroniseren van e-mails, contacten etc. Met behulp van MAPI kunnen berichten uit de cloud worden verplaatst naar een lokaal bestand op het systeem. De bestanden worden .PST-bestanden genoemd. Het is een effectieve manier om een ​​back-up te hebben van alle belangrijke e-mails. Nu zijn MAPI en Exchange beide producten van Microsoft; bedrijven die Hotmail of eigen Exchange mailservers hebben mogen gebruik maken van Exchange.

Eindoordeel: nu weet u wat IMAP- en MAPI-protocollen zijn en wat elk ervan te bieden heeft. Samenvattend heeft MAPI de overhand op die van IMAP. IMAP is slechts een e-mailprotocol, terwijl MAPI een volledig groupware-protocol is. MAPI wordt het best gebruikt wanneer MS Outlook wordt gebruikt als e-mailclient. De standaard Android-mailclient en iPhone zijn ook geschikt voor "Exchange ActiveSync" (de functie van het synchroniseren van e-mails), waardoor Hotmail-gebruikers de mogelijkheid hebben om cloudgebaseerde e-mail in IMAP-stijl te gebruiken.

In het geval u geïnteresseerd bent; hier is hoe je kunt migreren gegevens van Outlook naar een andere pc.

About the Author: Remo Software