Weet Hoe u Importeren Bestanden en Instellingen van uw Oude Computer naar Windows 10

6 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Voor velen van ons moeten we goed nadenken als het gaat om de overstap naar een nieuw systeem als Windows 10. We hebben vaak een discussie met onszelf over de vraag of we het echt nodig hebben of niet. Vooral omdat we ons zo op ons gemak voelen bij het gebruik van het oude systeem en de oude instellingen. Bovenal willen we de bestanden en de foto's en video's die ons al die tijd zo dierbaar zijn niet kwijtraken. Voor degenen die het systeem ook voor werk gebruiken, het systeem zal zeker officiële en gevoelige documenten bevatten, de gedachte om het te verliezen doet ons huiveren.Bestanden overzetten van oude naar nieuwe PC

Het migreren van uw bestanden, instellingen en programma's naar een nieuwe pc kan een beetje intimiderend zijn, vooral als u niet volledig georganiseerd bent. Maar hier maak je kennis met enkele coole hacks die je leven gemakkelijker zullen maken terwijl je alle bestanden van de oude naar de nieuwe overzet. Dit proces is eenvoudig als u al regelmatig back-ups maakt. Als de bestanden niet zijn geordend op de oude pc, kunt u ze kwijtraken als uw harde schijf doodgaat of als er een andere computerfout optreedt. Daarom zijn back-ups essentieel.Hoe bestanden van oude naar nieuwe PC overzetten ?

Er zijn verschillende manieren om het aan te pakken.

Dus, hier zijn de eenvoudige stappen voor het proces om uw bestanden te importeren en in te stellen op Windows 10

Kopiëren en Overbrengen met Harde Schijf

  • Kopieer en verplaats al uw oude bestanden naar een nieuwe schijf, d.w.z. u verplaatst ze allemaal naar een externe harde schijf.
  • Download en installeer uw programma's op de nieuwe pc. Dit betekent in feite dat bij het overzetten van uw bestanden geen softwareprogramma's op uw pc worden geïnstalleerd. U moet ze downloaden van hun respectieve websites.
  • Pas je instellingen aan. Precies zoals je je oude computer hebt aangepast, werkte het zoals je het wilde. U zult het bij elke toepassing en instelling opnieuw moeten doen.

Gebruik OneDrive

De andere optie om uw bestanden over te zetten naar Windows 10 is als volgt:

Als je OneDrive al hebt gebruikt, heb je voor al je bestandenopslag toegang tot je bestanden vanaf elke nieuwe pc. Zelfs op Windows 10 zijn al uw bestanden beschikbaar. Het enige dat u hoeft te doen, is inloggen en uw account wordt gesynchroniseerd. En als u de Windows Store gebruikt, worden al uw installerende apps bewaard in de geschiedenisbibliotheek en kunnen de apps vanaf daar opnieuw worden geïnstalleerd.Bestanden en instellingen overzetten windows 10

Dit was een andere optie om uw bestanden en instellingen van uw oude computer naar Windows 10 te importeren.

Windows Easy Transfer Gebruiken

Er is een ingebouwde tool beschikbaar in Windows genaamd Windows Easy Transfer. Als je Windows 7 hebt gebruikt en overstapt naar Windows 10, dan is dit iets waar je voor kunt kiezen.Bestand importeren en instellen van windows 10

Zorg ervoor dat, terwijl u dit doet, zowel Windows 7 als Windows 10 op uw oude en nieuwe computer draait.

  • Steek de Windows-transferkabel in een vrije USB-poort op elk van de pc's. Open Windows eenvoudige overdracht.
  • Op de nieuwe computer moet u selecteren of dit de nieuwe of de oude computer is.
  • De overdracht zal vragen of u Windows Easy Transfer op uw oude computer moet installeren. Kiezen “I already installed on my old computer” ou “My old computer is running Windows 7”.
  • Windows Easy Transfer verbindt twee computers met elkaar en dan kun je kiezen wat je wilt overzetten van Windows 7 naar Windows 10. Kies ‘advanced’ om specifieke bestanden te selecteren om over te zetten in plaats van de hele map. Terug in het hoofdvenster kunt u met 'de geavanceerde optie' beslissen; of het hele gebruikersaccount dat is gekoppeld aan de bestanden en instellingen van de oude pc naar de nieuwe pc moet worden opgehaald of dat het moet worden samengevoegd met een account dat al op de nieuwe pc staat.Bestanden overzetten van oude naar nieuwe computer.
  • Na het kiezen van de gewenste bestanden, selecteer ‘Transfer’. Wacht dan geduldig af. U zult eindelijk met succes Windows Easy Transfer van 7 tot 10 gebruiken.

Er zijn andere mogelijkheden om bestanden en instellingen van een oude computer naar Windows 10 te importeren. Maar daarvoor moet je wel de beschikbare ‘Betaalde Software’ downloaden.

NOTITIE: Als je wilt gegevens overdracht van ene Windows 10 PC naar andere, volg dit schrijven.

Telkens wanneer u bestanden en instellingen van uw oude computer naar Windows 10 gaat importeren, bestaat de mogelijkheid dat u een bestand verliest; zoals ontbrekende foto's of video's. Want onthoud, u importeert veel dingen en dat is gebruikelijk. Geen paniek dus! Als zoiets toch gebeurt, kies dan gewoon een betrouwbare en professionele tool voor gegevensherstel. Een tool voor gegevensherstel houden, zoals Remo herstellen handig in dergelijke situaties is een goede manier om uw gegevens te beveiligen.

Deze applicatie biedt een eenvoudige gebruikersinterface en herstelt efficiënt gegevens van alle opslagapparaten, zoals externe harde schijven, flashdrives, geheugenkaarten en andere opslagapparaten. Bovendien kunt u deze applicatie gebruiken om gegevens te herstellen nadat Windows binnen een paar minuten opnieuw is geïnstalleerd.

About the Author: Remo Software