Installer Eenvoudig Windows applicaties op SD Kaart | USB | Externe Harde Schijf

6 minutes read
Gravatar Remo Software
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Windows was gestopt met het ondersteunen van het installeren windows 10 apps op een sd kaart of andere stations. Met de recente Windows 10-update is Windows echter begonnen met het toestaan van gebruikers om apps op een SD-kaart en andere schijven te installeren of om apps naar externe schijven zoals een SD-kaart of USB-station te verplaatsen.

Windows was gestopt met het ondersteunen van het installeren van apps op SD-kaart met Windows 8.1-update. Met de recente Windows 10-update is Windows echter begonnen met het toestaan van gebruikers om apps op een SD-kaart en andere schijven te installeren of om apps naar externe schijven zoals een SD-kaart of USB-station te verplaatsen.

In dit artikel leert u hoe installeren windows 10 apps op een SD kaart of andere stations kunt downloaden en daarnaast kunt u applicaties naar een SD-kaart of USB-station verplaatsen. Als u een van die gebruikers bent met die slanke tablets en notebooks, dan is dit het juiste artikel voor u.

Bonustip: Als uw SD-kaart of USB-drive wordt weergegeven vol dan moet je dit artikel raadplegen om te weten hoe je dat moet doen herstel SD-kaart naar volledige capaciteit.

Breid Opslag uit door de Juiste Schijf te Kiezen

Koop eerst een SD-kaart of USB-drive die bij uw apparaat past. Verschillende apparaten worden geleverd met verschillende SD-kaartsleuven. Als de SD-kaart niet in de sleuf past, kunt u overwegen een kleinere te gebruiken, zoals een Micro SD-kaart. Vaak zijn Micro SD-kaarten verkrijgbaar met adapters, die ook als grotere SD-kaart werken.

Bij het kopen van een SD-kaart is niet alleen de prijs van belang. Het gaat over de opslagklasse. U wilt niet de langzaamste SD-kaart kopen voor app-installatie en uiteindelijk de app zelf vertragen. Wees dus voorzichtig bij het kiezen van een SD-kaart.Install windows 10 apps op sd kaart driver.

Notitie: Als je er een tegenkomt SD kaart of geheugenkaart fout u kunt naar deze info verwijzen.

Hoe kan ik Installeren Windows applicaties op SD Kaart of USB Stick?

Om Apps op een SD-kaart of USB-drive op Windows 10 te installeren, sluit u de SD-kaart of USB-drive aan en volgt u de onderstaande stappen:

  • Plaats een SD-kaart of een USB-station en open Settings app vanuit het startmenu.
  • Ga nu in het instellingenprogramma naar System en toen Storage.
  • Scroll hier naar beneden en klik op Change where new content is Saved.
click on change where new content is saved to install apps on SD card
  • Klik op New apps will save to optie. Kies de geheugenkaart of USB Drive of een ander opslagstation en klik op Apply.
  • Je hebt hier nog een andere optie: je kunt een schijf kiezen om nieuwe documenten, foto's, muziek of films op te slaan.

U hebt nu de SD-kaart of USB-drive ingesteld als een gekozen locatie om apps te installeren. Ga naar Windows Store en installeer de apps zoals je normaal zou doen. Windows installeert nu de apps op een SD-kaart of een ander gekozen station om ruimte op de interne schijf van uw apparaat te besparen.

Notitie: Soms weigert de SD-kaart waarop u Windows 10-applicaties hebt geïnstalleerd te openen of de SD kaartlezer zal fout werpen. U kunt de bovenstaande link bekijken om dit probleem op te lossen.

Hoe reeds geïnstalleerde apps naar SD-kaart of USB-drive te verplaatsen?

Wijzig de bovenstaande instellingen en de nieuwe apps die u installeert, worden opgeslagen op de door u gekozen locatie. Alle apps die momenteel zijn geïnstalleerd, worden echter niet overgedragen. Als je wilt, kun je al geïnstalleerde apps wisselen. Het aantal verschillende schijven waarop u apps kunt opslaan, is niet beperkt. Dit helpt u om optimaal gebruik te maken van de beperkte opslagruimte die u heeft.SD kaart of USB station op Windows 10

Ga naar Settings > Applications > Apps & Features > Move

move already installed apps to SD card or other external drives

Wat als de SD-kaart wordt verwijderd?

Als u uw SD-kaart of andere opslagapparaten verwijdert, werken de apps niet. Zelfs als u klikt om de app uit te voeren, ziet u niets. Als u wilt dat de apps weer normaal werken, plaatst u gewoon de SD-kaart in uw computer. Alles zal gewoon goed werken.

De instellingen ongedaan maken

Als u in de toekomst besluit de externe schijf niet te gebruiken om de apps op te slaan, kunt u in de Settings programma, ga naar System en toen Storage, kies Deze pc voor New apps will save to. Hiermee worden de nieuwe apps op de interne schijf opgeslagen.

De apps die al op de SD-kaart zijn opgeslagen, worden echter niet naar de interne opslag verplaatst. Om die apps te migreren, moet u het proces voor het verwijderen en opnieuw installeren volgen.

Installeren en verwijderen kan een eenvoudig proces zijn, maar u kunt uw kostbare gegevens verliezen als u vergeet een back-up van de gegevens te maken. In dergelijke gevallen wordt aanbevolen om gebruik te maken van betrouwbare software zoals gegevens herstel software door Remo. Het kan makkelijk volledig verwijderd/verloren gegevens van SD kaart terughalen of USB-stick. Ze komen zelfs met technische ondersteuning 24*7. Download en probeer de tool nu gratis.

Download Remo Recover to recover photos and other files for free
Download Remo Recover to recover deleted files for free

Laatste Woorden:

Het installeren windows 10 apps op een SD kaart is handig als u onvoldoende interne schijfruimte heeft. Zorg er tijdens het installeren voor dat u de SD-kaart goed aansluit en niet loskoppelt tijdens het installeren. Het nadeel van het installeren van Windows-apps op een SD-kaart is echter dat je de apps niet terug naar de interne schijf kunt verplaatsen. In een dergelijk geval, als u die apps op de interne schijf wilt verplaatsen, moet u die apps op de schijf verwijderen en vervolgens opnieuw installeren.

Als je dit artikel nuttig vindt, deel dit artikel dan met vrienden en collega's en reageer hieronder als je vragen hebt.

Gravatar Remo Software

About the Author: Remo Software