Instelling e-mail prioriteit in Outlook 2016

Als je iemand bent die Outlook van de afgelopen paar jaar gebruikt, zou je inbox vol staan met heel veel belangrijke en onbelangrijke e-mails. Het is erg moeilijk om deze berichten te sorteren totdat u prioriteitsniveaus voor hen hebt ingesteld.

Hoe dan ook, het instellen van prioriteit voor een Outlook-e-mail is eenvoudiger dan je denkt. Het kan worden gedaan tijdens het verzenden van een nieuwe e-mail. Klik daarvoor op het tabblad “HUIS” van uw Outlook en kies “Nieuwe e-mail“.

Tijdens het maken van een nieuw e-mailbericht kunt u enkele opties onder het menu “tags” zien met de tekst Hoog belang en Laag belang. Kies een optie van deze twee om een overeenkomstige prioriteit in te stellen voor de e-mail die u verzendt.

Klik op de vervolgkeuzepijl in het menu “Tags” voor meer geavanceerde instellingen in e-mailprioriteit. Hier in Instellingen kunt u het standaard prioriteitsniveau van e-mails instellen. Standaard is dit normaal. U kunt ook de gevoeligheidsniveaus van uw e-mails instellen op niveaus zoals Normaal, Vertrouwelijk, Privé en Persoonlijk.

Berichten met hoge prioriteit die in uw inbox worden ontvangen, worden gemarkeerd met een rood uitroepteken. Voor berichten met een lage prioriteit is een blauwe pijl omlaag de markering. In Normale berichten ziet u geen van dergelijke markeringen.

Standaardprioriteit wijzigen via Outlook Email-opties

Outlook Email-opties bieden een manier om het standaardprioriteitsniveau van e-mails die u verzendt te wijzigen. Kies daarvoor het tabblad “Bestand” en kies “Opties“.

Kies het tabblad ‘E-mail’ en ga naar het gedeelte ‘Berichten verzenden’.

Boven aan het gedeelte Berichten verzenden ziet u de optie Standaard belangrijkheidsniveau. Hier kunt u kiezen of het Normaal, Laag of Hoog moet zijn.

U kunt de berichten in uw inbox ook sorteren op basis van het prioriteitsniveau van elk bericht dat door de afzender is toegewezen. Als u ervoor kiest om e-mails in uw Postvak IN op belang te sorteren, worden eerst belangrijke belangrijke berichten gesorteerd.

Lees ook: Hoe e-mail te vinden in Outlook 2016

 

Instelling e-mail prioriteit in Outlook 2016 was last modified: december 6th, 2019 by Remo Software

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*