Mac

Internet Herstel Mac

6 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Mac-herstelmodus is een redder in nood tijdens crises. Afhankelijk van het type crisis kunt u kiezen uit vier opties die beschikbaar zijn in de herstelmodus van Mac. er kunnen enkele complicaties zijn die kunnen worden opgelost door de normale herstelmodus, maar het heeft zijn eigen beperkingen. Als er een optie is die van pas kan komen, ongeacht de ernst van het probleem, is dit de Mac-internetherstelmodus. Lees waarom de Mac-modus voor internetherstel cruciaal is en laten we bespreken hoe u de modus voor internetherstel op Mac kunt gebruiken.

Wat is Internet Herstel Mac?

De internetherstelmodus is compleet anders in vergelijking met de Mac-herstelmodus. Elke Mac heeft een toegewezen herstelpartitie van 650 MB die volledig onafhankelijk is van de andere schijven.

Daarom kunnen we in het geval van corruptie of ontoegankelijkheid van de Mac de Mac-herstelmodus gebruiken en macOS opnieuw installeren of herstellen vanaf de tijdmachine-back-up om elk probleem in het besturingssysteem op te lossen. Om de herstelmodus te openen, drukt u op de "command + R" -knoppen terwijl de Mac opnieuw opstart. U ziet de volgende opties:

  • Herstel vanaf een back-up van een tijdmachine
  • Installeer macOS opnieuw
  • Krijg online hulp
  • Schijfhulpprogramma

Wanneer u "MacOS opnieuw installeren" selecteert, wordt de herstelpartitie (650 MB) geopend waar een nieuwe kopie van macOS aanwezig is om het herinstallatieproces helemaal opnieuw te starten. Houd er rekening mee dat dit proces uw Mac- of MacBook-volumes volledig zal wissen, dus wees voorzichtig wanneer u de Mac-herstelmodus gebruikt.

Hoewel de herstelpartitie onafhankelijk is, kunnen er complicaties optreden die uw hele Mac-harde schijf kunnen beschadigen. In een dergelijke situatie zal de normale herstelmodus niet werken en zit u vast in een Mac grijs scherm.

Het beste van Mac-internetherstel is dat het kan werken, zelfs als je Mac niet opstart. En aangezien internetherstel rechtstreeks toegang heeft tot Apple-servers, werkt het ook wanneer de herstelpartitie is beschadigd.

Hoe Toegang Internet Herstel Mac?

Over het algemeen brengt Mac u automatisch naar de internetherstelmodus wanneer de normale herstelmodus niet werkt. Je zult ook een draaiende wereldbol zien die aangeeft dat je naar de internetherstelmodus wordt gestuurd.

Als u de internetherstelmodus handmatig wilt starten, moet u ingedrukt houden Option + Command + R toetsen tijdens het herstarten van de Mac. Wacht tot de draaiende wereldbol verschijnt en laat de sleutels achter. Later verschijnt er een progressieve balk onder het draaiende wereldbolpictogram. Nadat de progressieve balk volledig is geladen, ziet u het macOS-hulpprogramma-venster met dezelfde opties als de normale herstelmodus op Mac of MacBook.

  • Herstel vanaf tijdmachine-back-up
  • Installeer macOS opnieuw
  • Krijg online hulp
  • Bureau hulpprogramma

De internetherstelmodus heeft toegang tot de Apple-server om elk probleem op te lossen, dus als u zich in de internetherstelmodus bevindt, moet u deze verbinden met een Wi-Fi- of ethernetpoort.

Hoe verbind ik mijn Mac met wifi in herstelmodus?

Eenmaal in de internetherstelmodus, ziet u in de rechterbovenhoek het Wi-Fi-pictogram. Klik op het Wi-Fi-pictogram, selecteer uw netwerk om het wachtwoord in te voeren en klik op verbinden.

Wat Kunt u Doen met Internet Herstel Mac?

De Mac-internetherstelmodus heeft exact dezelfde opties als de normale herstelmodus, maar er is een verschil in de functionaliteit. Als u bijvoorbeeld "MacOS opnieuw installeren" selecteert in de modus voor internherstel, downloadt uw Mac de oudere versie of de macOS die bij de Mac is geleverd tijdens de aankoop.

Als je bijvoorbeeld een Mac met Mojave hebt gekocht en deze later hebt bijgewerkt naar Catalina, zal het opnieuw installeren van macOS met de internetherstelmodus alles op de opslagschijf volledig wissen en Mojave installeren. Dit is waarom je moet herstellen Mac harde schijf voordat u macOS opnieuw installeert. Je kunt opgelucht ademhalen, want je kunt het upgraden naar Catalina nadat de installatie is voltooid.

Pro-tip:

U kunt een Mac-opstartbare schijf maken, later kunt u dezelfde opstartbare schijf gebruiken en inloggen op Mac en cruciale bestanden herstellen. Hier ziet u hoe u een opstartbare schijf kunt maken met behulp van de internetherstelmodus.

Een opstartbare schijf maken met behulp van de Mac Internet Recovery-modus

Om een opstartbare schijf te maken, heb je een flashdrive van 12 GB of groter nodig en sluit je deze aan op je Mac. Start nu de internetherstelmodus, selecteer de optie "MacOS opnieuw installeren" en klik op doorgaan. Accepteer alle voorwaarden en volg de algemene stappen totdat je installatieconfiguratie je vraagt om een opslagstation te selecteren.

U ziet de melding "Selecteer de schijf waarop u macOS wilt installeren". Wees voorzichtig en selecteer de pen drive of het externe opslagstation dat u hebt aangesloten. Nadat u de USB-flashdrive heeft geselecteerd, klikt u op Volgende en wacht u tot de installatie is voltooid.

Nadat u de opstartbare schijf hebt gemaakt, start u uw Mac opnieuw op, terwijl u opstart in het besturingssysteem Mac zal u vragen om te selecteren vanaf welke schijf u in macOS wilt opstarten. Selecteer de opstartbare schijf om in te loggen op uw Mac. En nu kunt u proberen toegang te krijgen tot de gegevens.

Internet Recovery Mac werkt niet? Dit kan de reden zijn waarom?

Over het algemeen heeft de internetherstelmodus een gecertificeerde internetverbinding nodig die WAP-, WEP- en 802.1 IP- of internetprotocollen accepteert. Normaal gesproken accepteert elke internetverbinding thuis alle bovengenoemde protocollen. Als u echter een proxy- of PPPoE-verbinding gebruikt, werkt internetherstel niet. Als de internetherstelmodus op Mac niet werkt, controleer dan de verbinding of probeer verbinding te maken met een ander netwerk.

Hoe lang duurt het herstellen van internet?

Het hangt af van uw internetverbinding; internetherstelmodus vereist een snelle breedbandverbinding.

About the Author: Remo Software