USB

Is het nodig om “Veilig Uitwerpen USB Stick”?

6 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Bij het loskoppelen van een USB-apparaat van onze pc of notebook, denken we er altijd over na. Laten we enkele aspecten verkennen om deze vraag te beantwoorden.

Een USB loskoppelen

Mac-systeem biedt een aantal manieren om je USB-apparaat veilig te verwijderen, maar het wordt niet aanbevolen om je hardware plotseling uit te werpen.

Windows suggereert een andere benadering van dit probleem; het biedt een instelling die u zou behoeden voor de extra inspanningen van het gebruik van de optie 'Hardware veilig verwijderen'. Maar deze functie geeft ons niet het antwoord op onze vraag, behalve dat Windows gelooft in het opslaan van uw tijd en het veilig verwijderen van de USB-schijf.Waarom USB-stick veilig verwijderen?

Wat gebeurt er wanneer u USB loskoppelt zonder de optie 'Hardware veilig verwijderen'?

Er zijn bepaalde aspecten die we moeten overwegen terwijl we de USB-drive plotseling uitwerpen.

Corruptie - Tijdens het overbrengen van bestanden van uw Windows of Mac naar USB of USB naar uw computer, is de kans groot dat uw bestand corrupt raakt. Dit gebeurt alleen als er sprake is van een bestandsoverdracht. Dit heeft ook invloed op de prestaties en gegevensoverdrachtsnelheid van uw USB-station. En het is vrij moeilijk voor ons om verwijderde afbeeldingen, video's en andere belangrijke bestanden van een corrupte geheugenkaart te herstellen. Het is een verstandige keuze om ervoor te zorgen dat het bestandsapparaat niet wordt gebruikt voordat het wordt losgemaakt.Veilig verwijderen van USB stick

Degradatie van prestaties - Dit is niet meteen zichtbaar, maar als u uw USB verwijdert zonder voorzorgsmaatregelen te nemen, verslechteren deze de prestaties van uw schijf. Dit is zichtbaar met de tijd. Dit probleem ontstaat door het maken van cachegeheugen op USB. Dit is standaard in alle systemen die met een verbinding een cachegeheugen van USB maken en op dezelfde manier werken tenzij er een bestandsoverdracht is. De USB-drive heeft een constante stroomtoevoer nodig voor het verwerken van alle bewerkingen en gegevensoverdrachten, dus als de verbinding plotseling wordt verbroken, kan dit leiden tot verlies van de prestaties van de USB-schijf.Veilig uitwerpen USB stick

Dit is wat Windows biedt;

Het optimaliseert de USB voor snelle verwijdering, d.w.z. biedt de USB die zonder enige inspanningen van de gebruiker moet worden verwijderd; deze functie is standaard in Windows.

Deze optie is toegankelijk via Apparaatbeheer;

Ga naar> menu Start> Apparaatbeheer> Schijf en schijven

De schijf en schijven kunnen worden uitgebreid met het drop-down-pictogram er net boven, zodat alle beschikbare stations worden weergegeven die op uw computer zijn aangesloten.

Selecteer uw USB en klik er met de rechtermuisknop op en ga naar 'Eigenschappen'. Hierdoor worden de eigenschappen van uw USB-station geopend.

U kunt twee opties bekijken die zeggen - "Snelle verwijdering" en "Betere prestaties" die u kunt selecteren uit de twee opties en uw USB-station gebruiken om gegevens op uw computer te lezen / schrijven. Als u 'Snelle verwijdering' gebruikt, hoeft u nooit de optie 'Hardware veilig verwijderen' te gebruiken.Hardware veilig verwijderen lukt niet

We raden u echter aan om niet te gaan met de optie Snelle verwijdering omdat dit het uitschakelen van de schrijfcache zou inhouden. Dit kan uw USB-drive extra belasten en enkele problemen veroorzaken. Er is ook een bepaalde verwerkingstijd, waarna, als u de schijf uitwerpt, dit kan resulteren in een storing in de bestanden erin.

USB veilig verwijderen op Mac

De bedreiging van het uitwerpen van een USB-schijf blijft hetzelfde, Mac gebruikt ook gegevensopslag om een ​​aangesloten USB-schijf te bedienen. De gegevens op Mac-computers kunnen ook verloren gaan, verwijderd of beschadigd raken als gevolg van onjuist uitwerpen van USB-schijven.Hoe veilig uitwerpen USB stick

Als u een Mac-systeem gebruikt, gebruikt uw systeem schrijfcaching om betere prestaties te leveren. Als USB niet correct wordt gebruikt, kan dit leiden tot teleurstelling en tijdverspilling bij het ophalen van uw gegevens. Hier is een eenvoudig proces om veilig USB in Mac te verwijderen;

1 - Sleep het pictogram van het flash-station in de prullenbak.

2 - Klik op het uitwerppictogram naast het station in het Finder-venster.

Er is een grote kans op datacorruptie of andere bedreigingen zoals hierboven vermeld tijdens het gebruik van USB op uw Mac. USB gebruiken om een ​​back-up of uit te voeren geheugenkaart herstellen op Mac, kan erg gevoelig blijken te zijn. Dus als u verlies van gegevens en de veiligheid van uw gegevensoverdracht wilt voorkomen, zorg er dan voor dat u geen USB rechtstreeks van uw computer verwijdert.

Conclusie

Hoewel het lijkt een kwestie van seconden te zijn om de optie Veilig uitwerpen te gebruiken. Deze vraag lijkt niet significant, maar als we aan de gegevens denken, stijgt de waarde ervan onvoorstelbaar. Een goede keuze zou in dat geval zijn om de operatie onder veiligheidsnormen te houden en altijd proberen de USB-schijf te stoppen voordat deze eruit wordt gehaald. Sommige drives zijn ook voorzien van flikkerende LED's of een andere lichtbron die u zal begeleiden als de drive correct is uitgeschakeld en veilig kan worden verwijderd.

About the Author: Remo Software