Data Herstel Software

Data Herstel Software
Beste
Verkoper

Remo Recover Windows 6.0

Alle nieuwe krachtige software voor gegevensherstel

Herstel eenvoudig gegevens van elk opslagapparaat onder Scenario's voor ernstig gegevensverlies.

$99.97

$69.97

1 Month license

Koop Nu

Bestanden Repareren Software

Bestanden Repareren Software
Beste
Verkoper

MOV Reparatie Werktuig

Compleet Video Reparatie Werktuig Kit

Reparatie uw Unplayable video's (MOV en MP4) veilig

$79.97

$69.97

Koop Nu

Outlook Hulpmiddelen

Outlook Hulpmiddelen
Beste
Verkoper

Outlook Reservekopie en Migreren

Ultieme Outlook Reservekopie Werktuig

Veilige manier om Backup & e-mails en Contacten Move

$59.97

$49.97

Koop Nu

Remo ONE

Remo ONE

Ander Nutsbedrijven

Ander Remo Gereedschap
Beste
Verkoper

Duplicaat Foto's Verwijderaar

Geavanceerde Duplicaten Foto's Finder en Cleaner Werktuig

Zoek en verwijder dubbele foto's en verhoog schijfruimte in 3 - klikken!!

$29.97

$19.97

Koop Nu

Dutch

Lightroom Lossy DNG Compressietechniek Bespaart 67% Schijfruimte!

Als u een professionele fotograaf bent, zijn RAW-bestanden zoals CR2, NEF etc. waarschijnlijk uw favoriete ding. Deze bestanden geven u ongetwijfeld creatieve vrijheid, maar er zijn kosten aan verbonden. Het zijn extreem grote bestanden die u veel opslagruimte en dus veel meer geld kosten.

JPEG’s daarentegen zijn de beste opslagbehoeften, maar je wilt absoluut niet de kwaliteit die het biedt.

Lossy DNG-bestanden invoeren; ze zijn als een droom die uitkomt voor fotografen. Het biedt een compressiecapaciteit als die van een JPEG en kwaliteit bijna als een RAW-afbeelding (verliesvrije DNG). Het uiteindelijke bestand neemt dus slechts 1/3 van de grootte van het oorspronkelijke bestand in beslag Lightroom lossy DNG compressietechniek bespaart 67% schijfruimte.

Meer over DNG-compressie met verlies

Het resulterende bestand na compressie heeft geen artefacten die een JPEG wel heeft. Het bespaart ook een goede hoeveelheid gegevens zodat u de afbeeldingen desgewenst kunt verwerken. U krijgt dus het voordeel van een RAW-bestand dat aanzienlijk minder ruimte in beslag neemt.

Het nadeel is het lichte kwaliteitsverlies, zoals ruis in de schaduw en patronen (kleurzweem) in hoge lichten.

Als u zich zorgen maakt over kwaliteitsverlies, hoeft u niet voor alle bestanden verlieslatende DNG-compressie te gebruiken. Als u een groot aantal afbeeldingen heeft die u niet wilt verwijderen, maar wel wilt hebben, is dit wellicht een goede optie voor u. Op deze manier kunt u heel veel opslagruimte besparen.

Nu u de voordelen van kent Lightroom lossy DNG compressietechniek, laten we leren hoe we RAW-afbeeldingen kunnen converteren met behulp van de onderstaande stappen.

Hoe doe je RAW foto converteren aan lossy DNG?

De volgende stappen leggen het proces uit van het converteren van bestaande RAW-afbeeldingen naar lossy DNG met Lightroom.

 1. Druk in Lightroom op Shift + Gtoets om de rasterweergave te openen
 2. Selecteer de foto’s die u naar DNG wilt converteren
 3. Ga naar Library > Convertphotos to DNG
 4. Zorg ervoor dat u in het dialoogvenster dat verschijnt de juiste voorkeuren selecteert
 • Converteer alleen RAW-bestanden – Selecteer dit selectievakje om RAW-bestanden te converteren
 • Verwijder het originele bestand na conversie – Selecteer dit selectievakje om originele RAW-bestanden na conversie te verwijderen.
 • Bestandstype – Selecteer een extensie voor kleine letters
 • Compatibiliteit – Kies de nieuwste versie, Camera Raw 7.1 en hoger
 • JPEG-voorbeeld – Middelgrote preview zal het prima doen; door volledige grootte te selecteren, kan de conversie langer duren
 • Sluit snellaadgegevens in – Hierdoor kunnen afbeeldingen sneller worden geladen in de module Ontwikkelen, dus het is een goed idee om deze optie in te schakelen
 • Gebruik Lossy Compression – Schakel dit selectievakje in om het RAW-bestand te converteren naar een DNG-bestand met verlies
 • Origineel RAW-bestand insluiten – Laat dit vakje uitgeschakeld. Deze optie wordt geboden om het originele RAW-bestand in uw geconverteerde DNG-bestand te hebben, maar dit zal de opslaggrootte van het bestand aanzienlijk vergroten. Als je de originele RAW-bestanden wilt, sla deze dan op als back-up.
 1. Klik als laatste stap op Okom te zetten naar DNG met verlies. Houd er rekening mee dat het lang kan duren voordat de conversie is voltooid.

Met deze stappen kunt u DNG-bestanden converteren en uw waardevolle schijfruimte besparen. Maar terwijl u dit doet, moet u voorzichtiger zijn. Als ‘Originelen verwijderen na conversie’ is ingeschakeld, worden al uw originele RAW-bestanden automatisch verwijderd na conversie en kunt u deze niet meer terugkrijgen. U moet gebruik maken van gespecialiseerde tools voor gegevensherstel. U kunt Remo Recover-tool gebruiken om herstellen van verloren raw bestanden na DNG-conversie. Zorg er daarom voor dat deze optie niet is ingeschakeld tijdens deze conversie

Standaard afbeelding
Remo Software
Artikelen: 819

Geef een reactie