Come Recuperare i File DIR Persi sulla Scheda SD | Guida per principianti

7 minutes read

Als u Lost.DIR-bestanden probeert te herstellen vanaf een externe SD-kaart, USB-stick of Android-telefoon, raak dan niet in paniek! Dit artikel biedt een complete gids over hoe gemakkelijk u verwijderde of verloren DIR-bestanden kunt herstellen met behulp van betrouwbare methoden. Bovendien kunt u Remo Recover gebruiken! Een eenvoudig te gebruiken software om meer dan 500 bestandsformaten te herstellen. Zoals LOST DIR-bestanden, DCIM-mappen, foto’s, onbewerkte afbeeldingen, video’s, enz.

Geschreven door
Bijgewerkt aan

LOST.DIR is een kaart van de deur die op Android-telefoon of Windows-besturingssysteem op een SD-kaart of USB is gemaakt. Kortom, deze kaart bestaat uit bestanden zoals foto's of video's die per ongeluk verloren zijn gegaan of verwijderd. Als u een smartphonegebruiker bent, heeft u al LOST.DIR-kaarten op uw apparaat of externe SD-kaart gezien.

Sommige gebruikers verwijderen de map Lost.DIR mogelijk omdat ze denken dat het een virusmap is, wat volkomen onwaar is. Het is u misschien opgevallen dat zodra u de map Lost.DIR verwijdert, deze automatisch opnieuw wordt aangemaakt nadat u uw mobiele telefoon start. Dit komt door de reden waarom LOST.DIR is the Android system folder.

Veel voorkomende scenario's waarin u verdwaalt. dir-bestanden of map worden gemaakt:

 1. Applicatie crasht op uw mobiele telefoon
 2. Applicatie crasht op uw mobiele telefoon
 3. Verwijder de SD-kaart tijdens het lees-/schrijfproces
 4. Je Android-telefoon is gecrasht of plotseling uitgeschakeld
 5. Onderbrekingen tijdens het downloaden van bestanden naar de SD-kaart, enz.
 6. De SD-kaart wordt steeds gedemonteerd of verdwijnt

Waarom is hij de Verloren? Is de map DIR belangrijk?

De map Lost.DIR is belangrijk omdat deze dient als tijdelijke opslagmap waarmee u bestanden kunt herstellen die verloren of beschadigd zijn geraakt als gevolg van onverwachte systeemafsluitingen, onderbrekingen of crashes. Het is geen typische map, maar een bestandssysteemmap waarin vaak corrupte bestanden worden opgeslagen die veilig kunnen worden hersteld met behulp van betrouwbare methoden.

Hoe de map LOST.DIR herstellen van een externe SD-kaart en pen drive?

Methode 1: Herstel LOST.DIR-bestanden van de SD-kaart met behulp van Remo Photo Recovery-software

Gebruik Remo fotoherstelsoftware, dat is een geavanceerd hulpmiddel voor bestandsherstel om meer dan 500 verwijderde of verloren bestandsformaten te herstellen, zoals LOST.DIR-bestanden, onbewerkte afbeeldingen, foto's, video's, audiobestanden, Excel-bestanden, Word-documenten, PDF-bestanden, DJI files, en vele anderen. Deze tool ondersteunt bestandsherstel van meer dan 1000 apparaten, waaronder verschillende merken SD-kaarten, pen-drives, geheugenkaarten, SSD's, enz. Download deze tool nu om uw LOST.DIR-bestanden te herstellen!

Stappen om LOST DIR-bestanden te herstellen met Remo

 • Launch Remo op uw Windows of Mac en sluit de SD-kaart of pen drive aan waarvan u Lost.DIR-bestanden wilt herstellen
 • Selecteer in het hoofdscherm de externe SD-kaart/pen drive en klik op Scan knop. Tijdens het scanproces kunt u klikken Dynamic Recovery View om erachter te komen hoe de software verwijderde of verloren DIR-bestanden van de schijf herstelt
 • Zodra het scanproces is voltooid, kunt u naar het bestand gaan Lost and Found Files map en zoek alle LOST DIR-bestanden. Ook kunt u gebruik maken van de Tags map om verloren foto's, video's of andere bestanden met verschillende eigenschappen te lokaliseren.
 • Nu kunt u de LOST.DIR-mappen of bestanden selecteren die u wilt herstellen en klikken Recover optie om ze te herstellen naar een locatie naar keuze.
save the recovered file

Methode 2: Herstel bestanden met LOST.DIR door de bestandsextensie toe te voegen

De map Lost.DIR is bedoeld om verwijderde bestanden te herstellen die vergelijkbaar zijn met die van het herstellen van per ongeluk verwijderde bestanden uit de Prullenbak su un computer Windows o dal Cestino su un Mac. Seguire i passaggi seguenti per recuperare file dalla cartella LOST.DIR aggiungendo un'estensione al nome file.

Snelle tip: Bestandsextensie verwijst naar een achtervoegsel aan het einde van de bestandsnaam, dat een bestandstype aangeeft, zoals .png, .jpg, .mov, .mp4, .avi, .mp3, .pdf, enz.

Stappen om bestanden te herstellen met LOST.DIR (bestandsnaamextensie toevoegen)

 • Ga naar de LOST.DIR folder en selecteer de LOST.DIR file die u wilt herstellen.
 • Hernoem nu de bestandsnaamextensie en voeg deze toe aan het LOST.DIR-bestand.
  Eg: (Filename.extension) Audio.mp3, favorite audio.mp3, Video.mov, Bruiloft video.mp4, Image.png, enz.
  (Or)
  Zoek naar de LOST.DIR folder gebruik de bestandsnaam en vink alle LOST.DIR-bestanden aan om de naam in batch te wijzigen en begin met het toevoegen van de bestandsextensie.
recover files using Lost DIR folder
 • Zodra u klaar bent met het toevoegen van relevante bestandsextensies aan de verloren mapbestanden, kunt u proberen ze te openen.
 • Als u de LOST.DIR-bestanden of -mappen niet op uw SD-kaart of USB vindt, gebruik dan Remo Recover. Het is een geavanceerd hulpmiddel om uit te voeren SD-kaartherstel op Windows 11, 10 en eerdere versies

Kent u de reden waarom uw bestanden in de DCIM-map worden opgeslagen? Lees dit artikel om de redenen te kennen waarom uw foto's worden opgeslagen in de DCIM-map.

Veel Gestelde Vragen

1. Is het veilig om LOST. DIR-bestanden?

Ja, het is veilig om de verloren map van uw Android-telefoon te verwijderen. Kortom, de map Lost.DIR slaat de geheugengegevens, cachebestanden en meerdere andere documenten op. U kunt de map LOST.DIR dus veilig verwijderen als er geen belangrijke bestanden op zijn opgeslagen. Dit vergroot ook de opslagruimte van uw SD-kaart. Wanneer u uw Android-telefoon echter opnieuw opstart, wordt de map LOST.DIR automatisch opnieuw gemaakt.

2. Waarom kiezen voor Remo Recover om LOST DIR-bestanden op SD-kaart of USB te herstellen?

a) Een gebruiksvriendelijke tool voor het herstellen van LOST DIR-bestanden om LOST DIR-bestanden eenvoudig te herstellen van een pen drive en een externe SD-kaart. 
b) Helpt jou video's herstellen van een SD-kaart, externe harde schijf en pen drive met eenvoudige klikken.
c) Naast het herstel van LOST DIR-bestanden, kunt u ook verwijderde of verloren afbeeldingen, video's, audiobestanden, Office-bestanden, enz. Terugkrijgen van verschillende interne en externe opslagapparaten.
d) Voer eenvoudig gegevensherstel uit onder verschillende scenario's voor gegevensverlies, zoals corruptie van SD-kaarten of pen-drives, formattering, onbedoelde verwijdering of verlies, enz..
e) Remo Recover is compatibel met alle nieuwste versies van Windows- en Mac-besturingssystemen, inclusief Windows 11 en macOS Ventura.

3. Hoe kan ik LOST.DIR-bestanden op een Android-telefoon vermijden?

Volg de onderstaande tips om VERLOREN mapbestanden op uw Android te voorkomen;
1. Vermijd het plotseling afsluiten van uw Android-telefoon.
2. Wis regelmatig ongewenste bestanden en cachebestanden. 
3. Verwijder de SD-kaart op de juiste manier. 
4. Vermijd het uitvoeren van ongebruikte apps op de achtergrond.
5. Formatteer uw SD-kaart van Flash je Android-telefoon.

About the Author: Remo Software