Data Herstel Software

Data Herstel Software
Beste
Verkoper

Harde schijf herstel Software

Alles in een gegevens Herstel Werktuig

Krijg uw verloren gegevens terug na het formatteren of partitie fouten.

$109.97

$99.97

Koop Nu

Bestanden Repareren Software

Bestanden Repareren Software
Beste
Verkoper

MOV Reparatie Werktuig

Compleet Video Reparatie Werktuig Kit

Reparatie uw Unplayable video's (MOV en MP4) veilig

$79.97

$69.97

Koop Nu

Outlook Hulpmiddelen

Outlook Hulpmiddelen
Beste
Verkoper

Outlook Reservekopie en Migreren

Ultieme Outlook Reservekopie Werktuig

Veilige manier om Backup & e-mails en Contacten Move

$59.97

$49.97

Koop Nu

Remo ONE

Remo ONE

Ander Nutsbedrijven

Ander Remo Gereedschap
Beste
Verkoper

Duplicaat Foto's Verwijderaar

Geavanceerde Duplicaten Foto's Finder en Cleaner Werktuig

Zoek en verwijder dubbele foto's en verhoog schijfruimte in 3 - klikken!!

$29.97

$19.97

Koop Nu

Dutch

Mac Hot Corners

Een van de belangrijkste upgrades die we gewoonlijk waarnemen met de evolutie van Mac OS is de gebruikerservaring. Apple overtreft zichzelf altijd als het gaat om de gebruikersinterface. Hot Corners is zo’n functie die niet alleen interessant is, maar ook zeer productief kan zijn wanneer deze wordt gebruikt. Hier is de complete gids die u zal helpen volledig te profiteren van Mac Hot Corners.

Wat is Mac Hot Corners?

Hot corners op Mac zijn de vier actieve hoeken op je Mac Desktop die een actie uitvoeren wanneer een van deze wordt geactiveerd. Om de hot corner te activeren, hoef je alleen maar de courser op het scherm naar een van de hoeken te slepen. Omdat hot corners niet standaard zijn ingeschakeld, merken veel gebruikers deze functie niet op.

Welke acties kunt u activeren met Mac hot corners

De beperkte reeks acties die kunnen worden geactiveerd met behulp van hot corners zijn:

 • Missie Controle
 • Toepassingsvenster
 • Bureaublad
 • Dashboard
 • Meldingscentrum
 • Lanceerplatform
 • Schermbeveiliging starten
 • Schermbeveiliging uitschakelen
 • Zet het scherm in de slaapstand
 • Vergrendel scherm

Als elite Mac-gebruiker weet je misschien al wat deze acties doen, maar voor beginners is hier een gedetailleerde uitleg van wat die opties zouden moeten doen. Als je al weet wat die opties zijn, kun je naar het volgende gedeelte gaan om te leren hoe je hot corners op Mac kunt inschakelen.

Missie controle op Mac

Mission control is een overzicht in vogelvlucht van alle momenteel geopende applicaties. Als je 10 of meer applicaties hebt geopend die de Mission-besturing activeren, worden alle geopende applicaties voor je weergegeven.

Toepassingsvenster

Door het toepassingsvenster te gebruiken, kunt u alle momenteel geopende vensters van een specifieke toepassing zien. Als u bijvoorbeeld 4 Google Chrome-vensters samen met enkele andere applicaties hebt geopend, zal Mac door het activeren van het applicatievenster alle 4 Chrome-vensters weergeven door andere applicaties te minimaliseren.

Dashboard op Mac

Mac Dashboard is een verzameling widgets zoals rekenmachine, weer, kalender, klok. U kunt ook meer widgets downloaden.

Bureaublad

Door de desktopoptie te activeren, worden alle geopende applicaties geminimaliseerd.

Notificatie centrum

Het meldingscentrum is de verzameling van uw e-mail-, plannings-, bericht- en applicatiemeldingen

Lanceerplatform

Lanceerplatform is waar je alle geïnstalleerde applicaties op je Mac vindt

En ik denk dat de volgende opties voor zich spreken

 • Schermbeveiliging starten
 • Schermbeveiliging uitschakelen
 • Zet het scherm in de slaapstand
 • Vergrendel scherm

Elk van deze opties heeft een kortere manier om te activeren. U kunt bijvoorbeeld het toepassingsvenster activeren door op “Command+Tab” te tikken. Om de missiebesturing te starten, moet je met 3 vingers over het MacBook-trackpad vegen of dubbeltikken met twee vingers op Magic Mouse op Mac.

Het gebruik van hot corners om deze opties te activeren gaat veel sneller dan het gebruik van de meegeleverde standaardoptie. Ga nu verder met de volgende fase waarin je de hot corners op Mac inschakelt

Hoe Inschakelen Mac Hot Corners?

Hier leest u hoe u Hot Corners op Mac of MacBook inschakelt. Ga naar System Preferences > Desktop & Screen Saver > Screen Saver.

In de rechterbenedenhoek van het schermbeveiligingsvenster vindt u de optie Hot Corners. Klik erop om de instellingen voor hot corners te openen.

how to enable hot corners on mac

Vanaf hier wijst het proces zich vanzelf. In de Hot Corners-configuratie vindt u een bureaubladafbeelding met 4 vervolgkeuzemenu’s op elke hoek.

hot corners on mac

Klik op het vervolgkeuzemenu en u ziet de bovengenoemde opties. Selecteer een optie in het vervolgkeuzemenu om een specifieke hot corner in te schakelen.

mac hot corner menu

Als ik bijvoorbeeld de optie Launchpad linksonder op het scherm heb geselecteerd, wordt het launchpad geopend door de muis naar linksonder te slepen.

Veel gebruikers twijfelen er echter aan, wat als ik mijn courser per ongeluk naar een van de hoeken sleep en de bijbehorende actie inschakel. Ga door naar het volgende gedeelte om te zien hoe u kunt voorkomen dat u per ongeluk How Corner inschakelt.

Hoe Vermijden Toevallig Hot Corner Inschakelen

Veel gebruikers zijn bang dat ze per ongeluk de hete hoeken gaan inschakelen. Dus de beste manier om onbedoeld starten te voorkomen, is door een combinatietoets in te stellen.

U kunt een combinatiesleutel instellen om een hot corner in te schakelen. Tik tijdens het selecteren van een actie voor een hoek op de Command of Shift toets. Dus als je je courser naar een hoek sleept, moet je op de combinatietoets tikken om de actie te activeren. Als u de combinatietoets niet gebruikt, wordt hot corner niet ingeschakeld.

In de onderstaande schermafbeelding heb ik Command en shift ingedrukt gehouden tijdens het instellen van de Hot Corners.

how to avoid accidentally enabling hot corners

Bovendien zal de hoek ook de betreffende combinatiesleutel weergeven wanneer de renner zich lange tijd in een van de hoeken bevindt.

Mijn favoriete acties van Hot corners zijn LaunchPad (linksonder), Application Window (linksboven), Mission control (rechtsonder) en Desktop (rechtsboven). Ik gebruik de Command als combinatiesleutel.

Standaard afbeelding
Remo Software
Artikelen: 819

Geef een reactie