Mappenstructuur Outlook Kopieren naar Nieuwe PST Bestand

Het creëren van extra mappen om uw Outlook-mailbox te personaliseren bespaart u veel tijd en moeite. Na verloop van tijd vertrouw je op deze mappenstructuur om te vinden wat je zoekt of om de taken uit te voeren. Maar parallelle Outlook-gegevens kunnen zich opstapelen en moeilijk te beheren worden. Misschien wilt u zich ook aan deze mapindeling houden wanneer u naar een nieuwe computer of Outlook-versie gaat. Dit artikel bevat waardevolle informatie die u kan helpen de mappenstructuur te behouden en naar een gewenste locatie of versie te kopiëren.

Copy Outlook folder structure to new PST

Soms, vanwege redenen zoals het scheiden van Outlook-gegevens in verschillende gegevensbestanden en het migreren naar een ander systeem of andere versie, moet u een nieuw Outlook PST-bestand maken. Maar u moet ervoor zorgen dat de mapstructuur hetzelfde is als het huidige PST-bestand. Om alle kenmerken van het Outlook-gegevensbestand intact te houden, hebben we een geautomatiseerde methode voorzien die de migratie van het PST-bestand voor u gemakkelijker maakt. Afgezien daarvan zijn er handmatige methoden die kunnen worden gebruikt om het PST-bestand ook te kopiëren. Kies de beste oplossing volgens uw vereisten.

Er kunnen veel situaties zijn, maar de vraag is hier: hoe kopieer je de Outlook-mapstructuur naar een nieuw PST-bestand?

Hoe Kopieer Ik een Mappenstructuur naar een Nieuw PST Bestand in Outlook?

Welnu, het kopiëren van de Outlook-mapstructuur van het ene PST-bestand naar het andere is geen moeilijke taak. Outlook heeft er misschien geen aangewezen optie voor, maar er zijn functies zoals Archive PST en Import / Export-functie die kunnen worden gebruikt om de taak uit te voeren. U hoeft alleen de juiste methode te kennen om het te doen. Daar ga je dan; in de volgende segmenten maakt u kennis met 3 methoden waarmee u eenvoudig de Outlook-mapstructuur naar een nieuw PST-bestand kunt kopiëren.

Handmatige methode 1: Kopieer de PST-mapstructuur in Outlook met de archiefoptie

Deze methode gebruikt de functie Archiveren om de mapstructuur opnieuw te maken in een nieuw PST-bestand. Na het repliceren van de structuur, vindt u stappen om dit nieuwe pst-bestand als uw standaardgegevensbestand in te stellen. Met deze methode wordt een nieuw PST-bestand gemaakt dat in uw Outlook-e-mail zelf blijft en niet kan worden gekopieerd of geëxporteerd naar een andere versie/computer.

De hieronder beschreven stappen zijn voor de Outlook 2019-versie. De stappen kunnen variëren als u andere Outlook-versies gebruikt, maar het resultaat zou hetzelfde moeten zijn. Deze methode is verdeeld in 3 stappen, eerst moet u een nieuw PST-bestand maken en vervolgens de mapstructuur kopiëren en deze ten slotte instellen als het standaardgegevensbestand.

Stap 1: Een nieuw PST-bestand maken

 • Open Outlook en ga naar File > Info > Account Settings > Account Settings
 • Klik op Data Files tab
 • Klik nu op Add tab
 • In de File name entryveld, voert u de PST-bestand naam van uw keuze. Bijvoorbeeld: abc_replicate_folder
 • Klik op OKen Close het raam.

Stap 2: Repliceer de huidige Outlook-mapstructuur in het nieuwe PST-bestand

 • Ga in Outlook naar File > Info > Tools > Clean up Old Items 

use Archive to Copy Outlook Folder Structure to New PST File

 • Vervolgens wordt het dialoogvenster Archief geopend. Selecteer deArchive this folder and all subfolders  Selecteer vervolgens de hoofdmap uit de lijst, d.w.z. scrol omlaag om het huidige persoonlijke PST-bestand te selecteren dat u wilt repliceren.

archive PST to Copy Outlook Folder Structure to New PST File

 • In Archive items older than, je moet een datum invoeren die zo ver terug is dat er geen kans is dat een e-mail in het huidige PST-bestand wordt gearchiveerd
 • Vervolgens, in de Archive file, blader om het nieuwe PST-bestand te selecteren dat u in stap 1 hebt gemaakt. Vink het vakje aan Include items with “Do not AutoArchive” 
 • Klik op OK
 • Ga nu terug naar Outlook. U kunt het nieuwe PST-bestand vinden dat de mapstructuur van het huidige PST-bestand heeft gerepliceerd. De submappen zijn leeg.

NOTITIE: Als u de OST-mapstructuur naar OST probeert te kopiëren, kunt u dat doen door de OST naar PST te converteren met Remo OST naar PST converter.

Stap 3: Stel het nieuwe PST-bestand in als uw standaard Outlook-gegevensbestand

Nu heb je namelijk al een nieuw PST-bestand aangemaakt met de mappenstructuur van je huidige mailbox. U blijft achter met de laatste stap waarin u het nieuw gemaakte PST-bestand moet instellen als uw standaardgegevensbestand, zodat alle nieuwe e-mails erin worden afgeleverd. Dit PST-bestand slaat nu alle nieuwe gegevens op.

 • Ga naar FileInfo > Account Settings > Account Settings
 • Klik op Data FilesTab

Outlook data file tab

 • Selecteer het nieuw gemaakte PST-bestand uit de lijst
 • Klik op Set as Default
 • RestartOutlook wanneer daarom wordt gevraagd.

Nadat u het nieuwe PST-bestand als het standaard Outlook-gegevensbestand hebt gemaakt, zult u toekomstige e-mails erin ontvangen en opslaan. De oude Outlook-gegevens zullen ook beschikbaar zijn in het PST-bestand dat al bestond. De methode helpt u echter niet bij het migreren van het PST-bestand naar een andere pc. Voor het probleemloos kopiëren en migreren van PST-bestanden, waarbij de mappenstructuur en alle attributen op hun plaats blijven, moet u een betrouwbare tool gebruiken zoals Remo Outlook Backup and Migrate.

Handmatige methode 2: Kopieer de PST-mapstructuur in Outlook met behulp van de import- en exportfunctie

De import- en exportfunctie helpt u wanneer u het nieuwe PST-bestand op een andere pc wilt gebruiken. Volg de onderstaande stappen om de mappenstructuur van de huidige mailbox naar een ander systeem te kopiëren:

 • Open Outlook en ga naar File > Open & Export > Import and Export

Use Import and export to Copy Outlook Folder Structure to New PST File

 • Selecteer Export to a file optie, en druk op Next

use import and export feature

 • Selecteer Outlook Data File (.pst), en klik Next
 • Kies de bovenkant van de hiërarchie op het scherm, dat meestal wordt vermeld als Persoonlijke mappen, en zorg ervoor dat Include subfolderszijn geselecteerd. Klik Next.

Copy Outlook Folder Structure to New PST File

 • Selecteer een naam voor het laatste bestand en de plaats voor het nieuwe bestand en klik op Finish

Export outlook data file

 • Als er een ander scherm wordt weergegeven met vermelding van Create Microsoft Personal Folders, dan klikken OK

Nadat het exporteren is voltooid (kan enkele minuten duren), klikt u op File > Open & Export > Open Outlook Data File. Hiermee wordt het PST-bestand geopend dat u zojuist hebt gemaakt.

Open outlook data file

Volg de onderstaande stappen om de gegevens te migreren:

 • Klik op File > Info > Tools > Clean up Old Items
 • Klik nu op de bovenste map van het PST-bestand dat u hebt gemaakt in stap 2 van methode 1
 • Vul de datum van morgen in het vak in Archive items older than
 • Zorg ervoor dat Include items with ‘Do not AutoArchive’ vakje is aangevinkt
 • Klik op Browse en kies een naam en locatie
 • Klik op OK

Nu migreert Outlook volledige gegevens van de kopie van de mailbox naar een ander bestand. Daarna zal het het nieuwe Auto Archive-gegevensbestand koppelen als archiefmappen. Right-click het bestand en kies Close Archive Folders.

Volg de stappen om de Outlook-mapstructuur naar een ander PST-bestand te kopiëren.

 • Klik met de rechtermuisknop op het PST-bestand dat u hebt gemaakt en selecteer Properties > Advanced
 • Klik op Start Compression
 • Zodra het is voltooid, klikt u op OK
 • Klik nu met de rechtermuisknop op het gegevensbestand in Outlook en kies Close
 • Sluit de Microsoft Outlook-toepassing en verwijder de gemaakte PST

Nu kunt u het nieuw gemaakte PST-bestand naar een andere computer kopiëren. Nadat de Outlook-mappenstructuur is gekopieerd, kunt u het lege Outlook-gegevensbestand als een archief gebruiken omdat het leeg is. Maar dit lege bestand bevat de bestaande mappenstructuur omdat het er een kopie van is. U kunt het nieuwe PST-bestand naar andere computers kopiëren.

Er zijn een paar beperkingen aan deze methode. Ten eerste is het een vrij gecompliceerd proces en als Outlook een fout retourneert of als het proces wordt onderbroken, kan het vervelend worden om het helemaal opnieuw te doen. Ten tweede, als u een zakelijke e-mail gebruikt, is het mogelijk dat de archieffunctie is uitgeschakeld als bedrijfsbeleid.

Bovendien is het kopiëren van de Outlook-mapstructuur naar een nieuw PST-bestand een zeer langdurig proces, fouten tijdens het proces kunnen leiden tot het verlies van uw Outlook-gegevens. Daarom wordt aanbevolen om een professionele en betrouwbare tool te kiezen om de mappenstructuur te kopiëren. De best mogelijke en makkelijke optie is om een geautomatiseerd hulpmiddel te gebruiken om Outlook verplaatsen naar nieuwe computer. Bekijk de volgende methode voor volledige details.

Methode 3: Geautomatiseerde manier om Outlook-mapstructuur naar nieuw PST-bestand te kopiëren

Remo Outlook Backup and Migrate is een veilige tool om Outlook migrieren gegevens naar een nieuwe computer. Met behulp van deze tool kunt u ook Outlook instellingen migreren naar een nieuwe computer, of tijdens het upgraden van Windows, helpt Remo Outlook Backup en Migrate tool om uw Outlook PST-bestand in korte tijd te importeren.

Download button

De software helpt u zelfs bij het maken van een back-up van het PST-bestand met al zijn e-mails, contacten, vergaderingen en andere kenmerken met slechts één klik. Vanuit deze reservekopie kunt u het PST-bestand importeren. Het werkt goed op alle Outlook-versies, inclusief Office 365, Outlook 2019, Outlook 2016, enz. en ondersteunt alle versies van het Windows-besturingssysteem. U kunt zelfs de back-upplanner inschakelen om automatische back-up in te stellen, als u dat wilt.

 1. Download Remo Outlook Backup and Migratesoftware en installeer deze op uw computer. Sluit de Outlook-app als deze actief is en start de geïnstalleerde software door te dubbelklikken op het pictogram.

Copy Outlook Folder Structure to New PST File

 1. Klik in het hoofdscherm op deBackup  Kies vervolgens een van beide Smart Backup (om met één klik een back-up te maken van de hele Outlook-map) ou Advance Backup (aangepaste back-up; om alleen uw favoriete items voor back-up te selecteren).

Copy Outlook Folder Structure to New PST File

 1. Kies een naam en locatie om het back-upbestand op te slaan.

Nadat u het back-upproces en een samenvattend rapport met succes hebt voltooid, ontvangt u een bevestigingsbericht.

Copy the Outlook Folder Structure to a PST File

Hiermee wordt een kopie van uw Outlook-mappenstructuur (inclusief accountinstellingen) gekopieerd naar een nieuw PST-bestand. U kunt deze kopie vervolgens gebruiken tijdens het herstellen van Outlook na beschadiging of tijdens het migreren van het Outlook-profiel.

Mappenstructuur Outlook Kopieren naar Nieuwe PST Bestand was last modified: juni 22nd, 2021 by John Harris

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*