Hoe kan ik Migreren HDD naar SSD zonder Herinstallatie van Windows

4 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Migreren naar SSD-schijf is een van de beste dingen die u op uw computer kunt doen. Het klonen van uw HDD naar een kleine schijf kan echter een beetje ingewikkeld zijn, omdat uw gegevens niet op de kleinere schijf passen. Zorg er daarom voor dat je de maat goed kiest. Deze pagina biedt een stapsgewijze procedure om te begrijpen hoe u de HDD naar een kleinere schijf kunt klonen zonder het Windows-besturingssysteem opnieuw te installeren.Hoe zet je Windows over van HDD naar SSD? Hier gaan we met de procedure ...

Wat je nodig zult hebben?

  • Een SSD natuurlijk: SSD moet de juiste vormfactor en interface hebben, samen met voldoende vrije geheugenruimte.
  • Een externe adapter: een externe behuizing om SSD op het systeem aan te sluiten.
  • Uw huidige harde schijf met Windows OS geïnstalleerd.

Stappen voor het Harde schijf migreren naar SSD:

Stap 1: Maak een volledige back-up van uw systeem

Een van de manieren om een systeemback-up te maken, is door een back-up van systeemimages te maken op Windows, ga naar Configuratiescherm > Systeem en beveiliging > Back-upkopieën van uw bestanden opslaan met Bestandsgeschiedenis.Migratie van HDD naar SSD

Klik in het volgende venster op "Beeldback-up opslaan" in de linkerbenedenhoek. Hiermee wordt een systeemkopie gemaakt op een externe schijf of netwerklocatie.

Stap 2: Maak ruimte vrij op je schijf:

Uw harde schijf kan grote bestanden of mappen bevatten. In dit geval moet u die bestanden naar een externe schijf overbrengen om voldoende ruimte op uw schijf vrij te maken. En verwijder ook ongebruikte of onnodige bestanden die u niet naar SSD wilt overbrengen. Zodat het geen problemen vertoont tijdens het migratieproces.

Stap 3: Verbind en initialiseer SSD

Sluit de SSD aan op het systeem met behulp van een USB-kabel of adapter. Zodra de verbinding tot stand is gebracht, initialiseert u SSD.

Stap 4: Verklein de HDD-partitie (hetzelfde of kleiner dan SSD)

Controleer of de primaire partitie (C: schijf) groter is dan SSD. Als dat het geval is, moet u de partitie verkleinen om deze gelijk aan of kleiner te maken dan SSD.Windows overzetten van hdd naar SSD

Stap 5: Kloon uw Schijf om SSD

Eindelijk is het tijd om uw schijf naar SSD te klonen. Daarvoor moet u de software voor het klonen van schijven installeren om naar een SSD te migreren.

Stap 6: Wissel fysiek je HDD met SSD

Verwijder voorzichtig de oude schijf uit uw systeem en plaats de SSD erin.

Stap 7: Boot SSD-station

Schakel uw systeem in en als alles volgens plan is verlopen, herkent Windows uw SSD-schijf. Dan klikken Win + S om te zoeken naar defragmentatie en selecteer "Defragmenteer en optimaliseer uw schijven". In het Optimizer-venster moet uw schijf worden vermeld als Solid State Drive. Zo ja, dan is je missie voltooid!

Nu wordt je HDD gekloond naar SSD en nu start je Windows op vanaf SSD. Zorg er bij het uitvoeren van de bovenstaande stappen voor dat er goede internetverbindingen, stroomvoorziening enz. zijn en wees voorzichtiger bij het selecteren van opties. Omdat, als er fouten of onderbrekingen optreden, de kans bestaat dat de harde schijf crasht. Volg in dat geval deze herstellen gecrashte harde schijf. Hiermee kunt u al uw gegevens herstellen die verloren zijn gegaan na een crash van de harde schijf. Men moet echter een back-up maken van de volledige gegevens op de harde schijf voordat u deze bewerkingen uitvoert.

About the Author: Remo Software