Waarom Mijn computer toont plotseling Blauw Scherm met Systeem Geheugendump Fout?

5 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Het Blue Screen of Death wordt door de technische mensen gewoonlijk de "berichtenbox in de modus Volledig scherm" genoemd. Telkens wanneer u oog in oog komt te staan ​​met een dergelijk scherm, bijvoorbeeld door uzelf, zult u onmiddellijk een groot of klein gegevensverlies hebben.

Het blauwe scherm met systeemgeheugendumpfoutscherm verschijnt net voordat het systeem opnieuw wordt opgestart of soms tijdens een bewerking. Dit komt omdat het besturingssysteem op dat moment niet meer goed zal werken. De inhoud van RAM wordt in een enkel gegevensbestand gedumpt. Zodat de .dll-bestanden van het besturingssysteem vastlopen en resulteren in blue screen of death (BSOD).

BSOD wordt in feite veroorzaakt door toepassingen of stuurprogramma's die niet compatibel zijn met het besturingssysteem van uw computer. Wanneer u nieuwe software installeert en sommige van de te laden bestanden niet compatibel zijn met het besturingssysteem, kan dit resulteren in een systeemcrash na BSOD.

Voor het vinden en oplossen van dit probleem is kennis nodig over het identificeren van het soort problemen dat op het scherm wordt gemeld. Soms is het moeilijk om het type fout te achterhalen uit de beschikbare informatie op het blauwe scherm, dus wordt een brede strategie gevolgd om dit probleem op te lossen. Wat de onderzochte inhoud betreft, zijn de volgende de hoofdoorzaak die verantwoordelijk is voor het blauwe scherm met een systeemgeheugendumpfout.Computer blauw scherm crash dump.

Oorzaken van een systeemgeheugenstortfout

  1. Sommige virusbestanden zoals rundll32.dll hebben de potentie om de informatiestroom van de harde schijf naar het besturingssysteem te blokkeren of de registerinstellingen te wijzigen die de index van de benodigde .dll- of .exe-bestanden bevatten, wat uiteindelijk resulteert in een dumpfout met een blauw scherm.Blauw scherm geheugendumpfouten
  2. Het besturingssysteem dwingen toegang te krijgen tot incompatibele hardwarecomponenten zal leiden tot een blauw scherm met een systeemgeheugendumpfout
  3. Als het blauwe scherm berichten met betrekking tot "UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP" weergeeft, controleer dan op onregelmatig of incompatibel RAM-geheugen in uw pc en onderzoek de CMOS op problemen. Als beide goed en goed waren, stel dan vast dat uw processor de hoofdoorzaak is.

Oplossing

De oplossing voor de bovenstaande problemen is het gebruik van software voor het opschonen van het register. De registeropschoonprogramma's zullen de ongewenste registerbestanden wissen en de instellingen van het systeemregister herstellen, zodat deze systeemdumpfout wordt vermeden.

Een andere oplossing die kan worden gevolgd, is het upgraden of terugdraaien van stuurprogramma's die niet compatibel waren met het besturingssysteem. Dit, samen met / zonder de-installatie van incompatibele software, lost vaak het probleem op.Computer crasht blauw scherm

Extra informatie: Als u fouten krijgt met vermelding van geen geldige win32-toepassing, de kans is groot dat de toepassing beschadigd kan zijn. Klik op de gegeven link om de fout op te lossen.

Maar de belangrijkste reden tot zorg is

Afgezien van deze kleine maar noodzakelijke problemen, is er één grote crisis in de vorm van een defect opslagapparaat. Het besturingssysteem scant naar de beschikbare stations en de informatie tijdens het opstarten van het systeem. In dit geval kan het besturingssysteem de inhoud op de harde schijf niet lezen. En dit resulteert in een blauw scherm met een systeemgeheugendumpfout

Je denkt misschien dat wat er zo speciaal is aan het bovenstaande, verschilt in vergelijking met anderen. Bedenk dat u een BSOD bent tegengekomen met een systeemdumpfout. U kunt denken aan een herstelproces voor het besturingssysteem of een herinstallatieproces. Deze oplossing kan echter geschikt zijn voor de eerste drie oorzaken; het is niet geschikt voor de onleesbare fout op de harde schijf.

Deze fout wordt veroorzaakt doordat de partitie-index van de harde schijf onbereikbaar is voor het besturingssysteem. Dit kan uiteindelijk leiden tot corruptie van de header en de gegevens binnen die bepaalde partitie of set partities gaan verloren. Soms, zelfs na de herinstallatie van het besturingssysteem, is de schijf niet beschikbaar voor de gebruiker of het besturingssysteem.

Er is een kans dat de schijf de meest benodigde gegevens bevat. Om dit probleem van gegevensverlies te verhelpen, moet u gebruik maken van de herstelsoftware zoals Remo Recover Windows Pro. Deze herstelsoftware zal de indextabel opnieuw opbouwen en de gebruiker helpen om verloren gegevens gemakkelijk van de harde schijf van de computer te herstellen

About the Author: Remo Software