MOV of MP4? Welke is de Beste Video Formaat

3 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Met alles zo snel aan het veranderen, vooral wanneer de video-opslag en het streaming-systeem zijn veranderd in zoveel verschillende bestandsindelingen. Met elk videoformaat dat beschikbaar is en het format van streaming en om te weten welke waarvoor moet worden gebruikt? Dit klinkt allemaal heel intimiderend en waarom zou het niet. Niet elke reguliere Joe kan een gedetailleerde kennis van een techneut hebben. En voor de meesten van ons kunnen we het verschil MOV en MP4 niet echt onderscheiden. Laat staan ​​weten welke beter is van de ander. Maar het helpt altijd om wat basisinformatie te hebben in de kennis van beginnersniveau. Vooral als het gaat om het verschil mp4 en mov de twee meest gebruikte en populairevideobestandsindelingen. Tenslotte heeft kennis nooit iemand pijn gedaan. Vooral voor iets dat zo vaak door een meerderheid van de bevolking wordt gebruikt.

We willen onze bestanden niet verknoeien alleen maar omdat we nu het verkeerde formaat hebben, toch? Dus, laten we even kijken naar wat het MOV- en MP4-bestandsformaat is. Kijk eens naar elk van hun functies, voor- en nadelen en neem vervolgens een weloverwogen beslissing, waarvan één de beste kwaliteit video formaat, nietwaar?

Nieuwsgierig? Lees verder…….,

MOV of MP4? Welke is de Beste Video Formaat

MOV-bestandsformaat: als er niet genoeg eerder werd vermeld dat het een van de meest populaire bestandsindelingen is. De reden hiervoor is dat het streamen van video's online een behoefte is en dat het MOV-bestandsformaat het eenvoudiger maakt. U kunt ook video's, 3D-, animatie- en VR-inhoud opslaan in een containerformaat waarin verschillende soorten video's kunnen worden opgeslagen. MOV Reparatie 2021 | Corrupte MOV Bestanden Repareren op Windows en Mac. Het is compatibel met zowel Mac als Windows. Voor een Apple Mac-gebruiker is dit een erg goede en veilige keuze, maar als je QuickTime gaat gebruiken, loop je waarschijnlijk in de problemen. Dit maakt meestal gebruik van MPEG-4 codec voor compressie. MOV staat bekend om het leveren van bestanden van betere kwaliteit, betere beeldkwaliteit, betere mogelijkheden om geluid te verbeteren en een betere beeldresolutie.

MP4-bestandsformaat: Nogmaals, dit is een van de meest populaire en meest gebruikte bestandsindelingen. Maar deze indeling is gebaseerd op MOV in QuickTime-filmindeling, later ontwikkeld door Industry Standard. Naast het opslaan van verschillende audio- en videogegevens, ondertitels en grafische afbeeldingen, maakt het ook geavanceerde inhoud mogelijk, zoals 3D-afbeeldingen, gebruikersinteractie en menu's. Het werkt soepel op de meeste besturingssystemen omdat het meestal wordt gebruikt voor het delen van video's op het net. Hoewel het afzonderlijke compressie gebruikt voor audio- en videosporen, maakt het doorgaans gebruik van MPEG-4-compressie.

Conclusie: als u MAC gebruikt, dan zou MOV een goede optie voor u zijn, terwijl, als u een niet-Apple-apparaat gebruikt, MP4 uw keuze is. Echter, als u per ongeluk of opzettelijk eindigt met een beschadigd of beschadigd bestand, onthoud dan dat er een is om mp4-bestanden te repareren dat kan erg handig zijn.

About the Author: Remo Software