MOV of MP4: Welke is beste voor Je?

3 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Laten we, voordat we beginnen met de discussie of liever gezegd het debat, wat koele feiten vertellen over videobestandsindelingen in het algemeen.

Koele Feit #1: een video kan een compilatie zijn van verschillende snapshots of frames. En de framesnelheid kan worden gedefinieerd als het aantal stilstaande beelden per tijdseenheid van een video.Wat is het verschil tussen MOV en MP4?

Koele Feit #2: Er zijn ongeveer 166 soorten videobestandsindelingen.

Koele Feit #3: de beeldverhouding geeft de afmetingen van het videoscherm weer.

Laten we nu naar het hoofdonderwerp gaan. MOV en MP4 zijn de meest populaire en meest gebruikte videobestandsindelingen. De keuze van het bestandsformaat is afhankelijk van de behoefte van de gebruiker. Over het algemeen worden zowel MP4 als MOV gebruikt om video's met verlies vast te houden. Kan me niet herinneren wat verlieslatende video's zijn ?! Welnu, lossy video compressiestijl gebeurt er om de gedeelten te verwijderen die het minst belangrijk zijn.

Lees ook: Hier is een MOV Repareren Software.

MOV arriveerde voor MP4. Apple introduceerde MOV als een bestandsformaat om de QuickTime-filmspeler te ondersteunen.Wat is beter MOV of MP4

Hoewel het door Apple is ontwikkeld, was het bestandsformaat niet alleen compatibel met Mac-systemen, maar werd het ook ondersteund door het Windows-besturingssysteem. De MP4 is later ontwikkeld als een industriestandaard die het MOV-bestandsformaat in gedachten houdt.

MOV gebruikt het concept van tracks. Een track wordt gebruikt om een ​​bepaald type gegevens op te slaan. Het is in feite een multimedia-containerbestand. Verschillende tracks moeten verschillende soorten data opslaan, zoals audio, video, tekst enz. Zowel MOV als MP4 gebruiken lossy compressiemethoden. Daarom zijn beide comfortabel op elk Apple-platform. Maar aangezien MP4 een industriestandaard is, is het aantal besturingssystemen dat MP4 ondersteunt, meer vergelijkbaar met MOV. MP4 wordt ook ondersteund door videospelers en spelapparaten.

Samenvattend, als je een keuze moet maken tussen MOV en MP4, maak het dan alleen op basis van het platform dat je wilt spelen. Als u de video's in een van de Mac-systemen of Apple-producten wilt afspelen, is het een goed idee om te kiezen voor het MOV-bestandsformaat. Maar als u de video wilt afspelen op een ander platform dan Apple's of spelapparaten zoals PSP, is het raadzaam om te kiezen voor MP4.

Nog een leuk bonusfeitje !! Het opslaan van het bestand MOV of MP4 zal resulteren in dezelfde video als de gebruikte codec hetzelfde is.

In het geval dat je een mp4-bestand hebt dat kapot of beschadigd is; leren Hoe te leren hoe je MP4 video's hier op te lossen hier.

About the Author: Remo Software