Hoe Onleesbare Externe Harde Schijf Repareren en gegevens Herstellen? | 6 Bewezen methode

13 minutes read

Heeft u ooit uw externe harde schijf aangesloten en ontdekt dat deze onleesbaar is? Het kan frustrerend en stressvol zijn, vooral als er belangrijke bestanden op zijn opgeslagen. Maar maak je geen zorgen, dit artikel helpt je bij het repareren van je onleesbare harde schijf en het herstellen van gegevens ervan. Als u op zoek bent naar een snelle oplossing, maak dan nu gebruik van Remo Recover om getuige te zijn van probleemloos onleesbaar herstel van de externe harde schijf.

Geschreven door
Bijgewerkt aan

Gebruikersvraag: Gisteren heb ik mijn externe harde schijf aangesloten en geprobeerd erop te klikken. Er verscheen een bericht dat de schijf niet toegankelijk is en dat de bestandsmap van de schijf beschadigd of onleesbaar is. Dus ik heb de stekker uit het stopcontact gehaald en weer aangesloten. Toen kreeg ik het bericht met de vraag of ik hem wilde formatteren. Ik heb zelfs geprobeerd het in verschillende computers te plaatsen, naar schijfbeheer te gaan en de instellingen te controleren, maar niets werkte en nu weet ik niet wat ik moet doen… Ik heb een back-up gemaakt van de meest cruciale bestanden op mijn externe harde schijf drijfveer. Hoe krijg ik de gegevens op de schijf terug? Ik kan niet het risico lopen mijn bestanden kwijt te raken. Help alstublieft!

Externe harde schijven zijn handig voor het opslaan van gegevens en het maken van back-ups van belangrijke bestanden. Het wordt ook gebruikt om de opslagcapaciteit van de computer uit te breiden. Het is dus erg frustrerend als ze onleesbaar worden en u de toegang tot uw gegevens kwijtraakt.

Maar het goede nieuws is dat er verschillende methoden zijn die u kunt proberen om uw onleesbare harde schijf te repareren en uw waardevolle gegevens op te halen. In dit artikel helpen we u niet alleen bij het repareren van uw onleesbare harde schijf, maar helpen we u ook bij het probleemloos herstellen van een onleesbare externe harde schijf. Blijf lezen!

Waarom wordt een externe harde schijf onleesbaar?

Hieronder volgen de redenen waarom uw externe harde schijf onleesbaar werd.

 • Onderbrekingen tijdens het formatteren of opnieuw formatteren van partities op de externe harde schijf.
 • Wanneer uw externe harde schijf ernstig is geïnfecteerd met virus-/malwarebedreigingen, bestaat de kans dat uw externe harde schijf onleesbaar wordt.
 • Gebruik van incompatibele applicaties van derden voor het maken, vergroten of verkleinen van bestaande partities, en verwijderen van bestanden op uw externe harde schijf.
 • Een plotseling stroomverlies tijdens het overbrengen van gegevens vanaf de externe harde schijf kan leiden tot beschadiging van het bestandssysteem, waardoor de harde schijf onleesbaar wordt.
 • De aanwezigheid van overmatige slechte sectoren op de externe harde schijf zal uw schijf ook onleesbaar maken.
 • Dit is misschien onbekend, maar als u meer dan één harde schijf heeft, is dit het geval Windows zal de tweede harde schijf niet detecteren.

Foutmeldingen die wijzen op een onleesbare externe harde schijf

Wanneer u problemen ondervindt met uw externe harde schijf, kunnen er foutmeldingen verschijnen die aangeven dat deze onleesbaar is geworden. Hier zijn enkele veelvoorkomende foutmeldingen en hun mogelijke oorzaken:

Fout 1: “De schijfstructuur is beschadigd en onleesbaar”

Als u deze foutmelding ziet wanneer u probeert toegang te krijgen tot uw externe harde schijf, betekent dit dat het bestandssysteem op de schijf ernstig beschadigd is en niet kan worden gerepareerd. Dit kan gebeuren als gevolg van fysieke schade aan de harde schijf, malware- of virusinfecties of plotselinge stroomuitval.

Fout 2: “Drive niet herkend” of “Apparaat niet herkend”

Mogelijk ziet u dit foutbericht als uw computer de externe harde schijf niet herkent. Het probleem kan te wijten zijn aan een defecte verbinding, verouderde stuurprogramma's of andere hardwareproblemen.

Fout 3: “De schijf in station X is niet geformatteerd. Wil je het nu formatteren?”

Als het bestandssysteem op uw externe harde schijf is beschadigd of beschadigd, Mogelijk ziet u dit foutbericht. Als u ervoor kiest de schijf te formatteren, gaan alle gegevens erop verloren.

Fout 4: “Het bestand of de map is beschadigd en onleesbaar”

Deze foutmelding geeft aan dat sommige bestanden of mappen op uw externe harde schijf niet toegankelijk zijn vanwege een corrupt of beschadigd bestandssysteem.

Fout 5: “Gegevensfout (cyclische redundantiecontrole)”

Wanneer de gegevens op de externe harde schijf fouten bevatten, verschijnt deze foutmelding. Dit kan gebeuren als gevolg van fysieke schade aan de schijf of andere hardwareproblemen.

Fout 6: “Sector niet gevonden” of “Slechte sector”

Deze foutmeldingen duiden op de aanwezigheid van beschadigde sectoren op de externe harde schijf. U kunt deze foutmelding krijgen vanwege fysieke schade of veroudering van de harde schijf.

Fout 7: “RAW-bestandssysteem”

Als het bestandssysteem op uw externe harde schijf wordt niet herkend door het besturingssysteem, ziet u dit foutbericht “Raw bestandssysteem”. Het kan u overkomen als gevolg van corruptie van het bestandssysteem of virus-/malware-infecties.

Als u een van deze foutmeldingen tegenkomt, is dit een teken dat uw externe harde schijf onleesbaar is geworden en moet u stappen ondernemen om uw gegevens te herstellen.

Hoe gegevens van een onleesbare harde schijf repareren en herstellen?

Hieronder hebben we 6 effectieve methoden toegevoegd waarmee u uw onleesbare harde schijf kunt repareren en herstellen.

Opmerking: Het wordt ten zeerste aanbevolen om eerst de onleesbare externe harde schijf te herstellen voordat u een reparatie probeert. Door dit te doen, kunt u het risico van mogelijk gegevensverlies vermijden. Om door te gaan met het gegevensherstelproces,

Methode 1: Snelle oplossingen om een onleesbare harde schijf te repareren

Als u zich afvraagt hoe u een onleesbare harde schijf moet lezen, begin dan met de basisstappen die u kunnen helpen uw onleesbare externe harde schijf te repareren.

 1. Controleer nogmaals of uw harde schijf correct op uw computer is aangesloten. Probeer indien mogelijk een andere USB-poort of -kabel te gebruiken.
 2. Soms kan een eenvoudige herstart van uw computer softwareproblemen oplossen die ervoor kunnen zorgen dat uw harde schijf niet kan worden gelezen.
 3. Probeer uw harde schijf op een andere computer aan te sluiten om te zien of het probleem zich blijft voordoen.
 4. Zorg ervoor dat uw externe harde schijf voldoende stroom krijgt. Mogelijk moet u hem op een andere voedingsbron aansluiten of een USB-hub met eigen voeding gebruiken.

Methode 2: Voer Chkdsk uit om het probleem met de beschadigde en onleesbare draagbare harde schijf op te lossen

Als uw externe harde schijf niet leesbaar is vanwege kleine beschadigingen, kunt u de opdrachtpromptfunctie gebruiken om deze leesbaar te maken. Volg de onderstaande stappen om een onleesbare harde schijf te repareren met behulp van de opdracht chkdsk;

 • Typ cmd in het Windows Search box.
 • Right-click Opdrachtprompt en kies Run as administrator.
Run command Prompt
 • Type CHKDSK G: /f /r /x en druk op de Enter knop.
Run chkdsk commad

Opmerking: Vervang G door de letter van uw onleesbare externe harde schijf.

Methode 3: Voer een foutcontroleprogramma uit om een onleesbare harde schijf te repareren

Volg de onderstaande stappen om het foutcontroleprogramma uit te voeren

 • Right-click op de schijf die u wilt controleren en selecteren "Properties".
click on Properties
 • Ga naar de "Tools" tabblad en klik "Check" > "Scan drive".
click your drive for error
 • De foutcontroletool scant automatisch uw schijf en probeert eventuele gevonden fouten te herstellen.
Scan your drive for error

Methode 4: Stuurprogramma bijwerken om 'De schijfstructuur is beschadigd en onleesbaar' te repareren zonder gegevens te verliezen

Als u problemen ondervindt bij de toegang tot een USB-, SD-kaart of extern opslagapparaat op uw Windows-pc, kan dit te wijten zijn aan een beschadigd of verouderd schijfstuurprogramma. Gelukkig kan het bijwerken van het schijfstuurprogramma het probleem vaak oplossen. Dit zijn de stappen die u kunt volgen:

 • Sluit de defecte schijf aan op uw pc.
 • Right-click "This PC" en selecteer "Manage".
right click and select manager
 • Klik "Device Manager" en uitbreiden "Disk drives".
 • Zoek het problematische USB-station, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer "Update driver".
update your external hard drive
 • Kies de optie om "automatically search for driver software online".
automatically search for driver

Methode 5: Formatteer om uw beschadigde of onleesbare externe harde schijf te repareren

Wanneer een harde schijf onleesbaar wordt vanwege een beschadigde of corrupte MBR, de oplossing is om de schijf te formatteren met een nieuw bestandssysteem, waardoor een nieuwe MBR ontstaat. Door de schijf te formatteren wordt de beschadigde MBR vervangen door een nieuwe, waardoor de computer weer toegang krijgt tot de schijf en de gegevens ervan.

Het formatteren van een onleesbare harde schijf zal echter herstelbare gegevens wissen. Het wordt dus sterk aanbevolen om gegevens van een onleesbare harde schijf te herstellen voordat u deze formatteert.

Volg de onderstaande stappen om uw onleesbare harde schijf te formatteren:

 • Ga naar Windows Verkenner right-click op de onleesbare harde schijf en tik op de Format keuze.
format your external hard drive for repair
 • Selecteer in het formaatdialoogvenster het gewenste bestandssysteem (NTFS, FAT32, exFAT…..) en tik op Start.
repair unreadable external hard drive by
formatting

Zodra het formatteringsproces is voltooid, zou uw harde schijf leesbaar moeten zijn.

Methode 6: Gegevens herstellen van onleesbare harde schijf

Om gegevens van een onleesbare externe harde schijf te herstellen heeft u een professional nodig herstelprogramma voor harde schijf zoals Remo herstellen.

Remo Recover is een van de beste externe harde schijf herstelsoftware waarmee u effectief meer dan 500 bestandsindelingen kunt herstellen, waaronder video's, audio, afbeeldingen en Excel-bestanden. Het is compatibel met alle merken externe harde schijven en kan gegevens herstellen uit verschillende situaties van gegevensverlies, zoals formatteren, verwijderen, corruptie en meer.

Deze tool is niet beperkt tot externe harde schijven en kan dat ook gegevens herstellen van SSD's, USB-drives en pen-drives. Dankzij de veilige werking en de gratis preview-functie vóór herstel kunnen gebruikers verzekerd zijn van een succesvolle en probleemloze gegevensherstelervaring.

Download deze tool nu gratis en krijg weer toegang tot uw verloren gegevens.

Lees meer: Hoe repareer ik de externe harde schijf van Toshiba die niet werkt?

Stappen om onleesbaar herstel van externe harde schijven uit te voeren

Hier zijn de stappen om gegevens van een onleesbare externe harde schijf te herstellen met Remo Recover:

Stap 1: Download en installeer Remo Recover-software

Download en installeer om te beginnen Remo Recover-software op uw computer. Deze krachtige tool is compatibel met alle versies van Windows- en Mac-computers en kan effectief meer dan 500 bestandsindelingen herstellen.

Stap 2: Sluit uw onleesbare externe harde schijf aan

Sluit uw onleesbare externe harde schijf aan op uw computer met behulp van een geschikte USB-kabel. Zorg ervoor dat het apparaat correct is aangesloten.

connect your external hard drive

Stap 3: Start de tool en scan uw onleesbare externe harde schijf

Nadat u de onleesbare harde schijf hebt aangesloten, start u de Remo Recover-tool en selecteert u de schijf in de lijst met beschikbare apparaten en klikt u op de knop Scannen om het scanproces te starten.

click on the scan button

Stap 4: Bekijk gratis een voorbeeld van de herstelde bestanden

Tijdens het scannen kunt u een voorbeeld van de herstelde bestanden bekijken met behulp van de functie Dynamische herstelweergave. Hierdoor kunt u vóór herstel de inhoud van de bestanden bekijken, zodat u zeker weet dat u de juiste gegevens herstelt. U kunt ook wachten tot het scanproces is voltooid en een voorbeeld van de bestanden bekijken met behulp van de Preview-functie.

click on the files that you want to recover

Stap 5: Sla de herstelde bestanden op

De herstelde bestanden worden vermeld onder de partitiemappen Lost and Found of Lost. Om de bestanden te herstellen, klikt u eenvoudig op de knop Herstellen, kiest u een veilige locatie om de bestanden op te slaan en klikt u op de knop OK om het proces te voltooien.

saving complete

Tips om de harde schijf te beschermen tegen "structuur beschadigd of onleesbaar" en gegevensverlies

 • Altijd maak een back-up van uw computer op een externe harde schijf om ongewenst gegevensverlies te voorkomen.
 • Bescherm uw externe harde schijf tegen stroompieken met behulp van een overspanningsbeveiliging of een batterijback-up.
 • Warmte is een van de belangrijkste oorzaken van defecten aan de harde schijf. Zorg er daarom voor dat uw externe harde schijf op een koele en droge plaats wordt bewaard.
 • Ga voorzichtig om met uw externe harde schijf en voorkom dat u deze laat vallen, schudden of op welke manier dan ook verkeerd gebruikt.
 • Installeer antivirussoftware en update deze regelmatig om uw externe harde schijf te beschermen tegen virus- en malware-infecties.
 • Werp uw externe harde schijf altijd veilig uit door de optie "Uitwerpen" in het besturingssysteem te gebruiken voordat u deze loskoppelt.

Conclusie

Het verliezen van belangrijke gegevens als gevolg van een beschadigde en onleesbare externe harde schijf kan een zenuwslopende ervaring zijn, vooral als u geen back-ups heeft. Er is echter hoop dat u verloren bestanden kunt herstellen zonder uw gegevens te verliezen door de onleesbare harde schijf te repareren.

Dit artikel biedt een uitgebreide handleiding voor het herstellen van bestanden van een onleesbare externe harde schijf en het repareren ervan zonder gegevensverlies. We hebben ook een eersteklas hulpmiddel voor gegevensherstel aanbevolen, zoals Remo Recover, waarmee u uw gegevens gemakkelijk vanaf uw onleesbare externe schijf kunt herstellen.

About the Author: Remo Software