Hoe Kan ik Problemen met Windows 10 Harde Schijf Repareren

8 minutes read
Gravatar Remo Software
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Vaak worden we het slachtoffer van de fout "Windows heeft een probleem met de harde schijf gedetecteerd" tijdens het werken in uw Windows 10. Er zijn verschillende redenen achter dit vervelende bericht van Windows. Laten we eens kijken naar de redenen voor deze ernstige fout en proberen de problemen met windows 10 harde schijf repareren op te lossen.

Hoe Kan Ik Problemen met Windows 10 Harde Schijf Repareren?

Deze fout is een voorzorgsmaatregel van de Windows om u te waarschuwen voor de kwetsbaarheid van uw computersysteem. De fout treedt op wanneer uw harde schijf niet goed functioneert. Het Windows-foutbericht geeft u de serverproblemen met betrekking tot uw harde schijf aan.Problemen met windows 10 harde schijf repareren.

Behalve vervelend en een constante storing in uw werk, is deze fout een oproep tot actie van uw kant. Probeer het Problemen met windows 10 harde schijf repareren zo snel mogelijk op te lossen om de integriteit van uw gegevens te behouden. De vele oorzaken van de foutmelding over de harde schijf problemen windows zijn:

 • De harde schijf is mogelijk defect.
 • De gegevens op uw harde schijf kunnen op het punt staan corrupt te worden.
 • Het besturingssysteem kan disfunctioneel worden.
 • De systeembestanden kunnen beschadigd zijn.
 • De werking van de computer kan worden geconfronteerd met vastlopen.

Software naar Problemen met Windows 10 Harde Schijf Repareren

Het probleem met de harde schijf van Windows is het gevolg van een storing van de harde schijf. Maar het kan ook worden veroorzaakt door systeembestanden, RAM-storingen, registerfouten enz. Laten we eens kijken naar de mogelijke redenen voor het probleem met de harde schijf in uw Windows 10:

 • Systeembestanden Error – Er zijn verschillende oorzaken die een systeembestandsfout kunnen veroorzaken. Een onvolledige installatie of de-installatie van het programma, het verwijderen van belangrijke systeembestanden of onjuiste werking van een systeemprogramma, registerfout, gefragmenteerde bestanden enz. Dit alles veroorzaakt corruptie van ontbrekende links tijdens de werking van het systeem. Dit stopt het systeem om correct te functioneren, wat aanleiding geeft tot een systeembestandsfout.Externe harde schijf problemen
 • Harde schijf fout / Slechte sectoren - Er zijn verschillende sectoren die slecht kunnen gaan in de logische partitie van de harde schijf. Er kan ook sprake zijn van een mechanische storing van de harde schijf. Deze problemen creëren slechte sectoren op de harde schijf. Het is een van de ernstigste problemen met de harde schijf en vormt een bedreiging voor de beschikbare gegevens op uw computer.
 • Virusschade - Enkele van de meest voorkomende fouten zijn een virusaanval op uw systeem. Zodra het virus zich door het systeem heeft verspreid, is het waarschijnlijk dat uw hele systeem is geïnfecteerd. Het gebruik van antivirus is er alleen om de schade onder controle te houden, maar de basisschade wordt over het algemeen niet gerepareerd. In dergelijke gevallen is beschadiging van het systeembestand en schade aan het register een natuurlijk verschijnsel. Dit kan de functionaliteit van uw systeem in hoge mate belemmeren.
 • Gebruikersschade - De schade als gevolg van een onjuiste werking van een systeem kan leiden tot een fout op de harde schijf. Het lijkt misschien onbeduidend, maar speelt een belangrijke rol bij het beschadigen van de harde schijf. Het wordt over het algemeen onbedoeld door de gebruikers gedaan, wat soms een ramp blijkt te zijn. Deze schade kan bestaan uit onjuist afsluiten, wijziging van de instellingen van het systeemregister, wijziging van de locatie van systeembestanden, onjuiste plug-ins, enz.
 • Fysieke schade - Een fysieke schade aan uw harde schijf kan een dergelijke foutmelding van Windows veroorzaken. Oververhitting, een disfunctioneel koelmechanisme en fysieke schokken kunnen ertoe leiden dat de harde schijf niet goed werkt. In dergelijke gevallen geeft Windows de foutmelding weer.Problemen met externe harde schijf oplossen how to recover data from an unbootable hard disk.

Opmerking: De bovengenoemde redenen kunnen ook problemen veroorzaken bij het openen van een toepassing die geen geldige win32-toepassingsfout veroorzaakt. het kan zijn dat u de fout moet oplossen om toegang te krijgen tot de toepassing. Voor meer informatie over hoe u fix win32 applicatie fout klik op de gegeven link.

Software naar Problemen met Windows 10 Harde Schijf Repareren

Zodra u deze waarschuwing van uw Windows ontvangt, moet u onmiddellijk actie ondernemen. Dit kan een tijdelijke fout zijn, maar het is beter om voorzorgsmaatregelen te nemen dan uw gegevens te verliezen. Er zijn verschillende manieren om de fout te controleren en op te lossen.

Lees hier hoe kan ik problemen met windows 10 harde schijf repareren kunt oplossen;

Controleer beveiliging en onderhoud:

 1. Openen Control Panel en klik op Security and Maintenance
 2. Klik (tik) op Maintenance en zoek naar Drive Status – Dit toont u de status van uw huidige schijf en een lijst met problemen.
 3. Jij kan scan de schijf als er problemen zijn.
Controleer met behulp van drive eigenschap:
 1. Klik op 'This PC' en open het in de bestandsverkenner.
 2. Klik met de rechtermuisknop (ingedrukt houden) op de Drive en ga naar Properties.
 3. Go to the Tool tabblad en klik op Check – je ziet de knop in Error Checking gedeelte van het tabblad.
 4. Als er fouten worden gevonden, wordt u gevraagd om: Repair de aandrijving.
 5. Als er geen fouten worden gevonden, vraagt Windows om scan de aandrijving.
 6. Als de Scan klaar is, klik op Show Details link om het SFC-logboek te bekijken.
Gebruik 'chkdsk' in de opdrachtprompt
 1. Open de opdrachtprompt - Typ 'Win + X' of voer 'cmd' uit als beheerder.
 2. Typ chkdsk gevolgd door de stationsletter in het volgende formaat: - chkdsk C: /D

Voor offline scannen en fixen - gebruiken chk disk C: /D/offlinescanandfix

Gebruik PowerShell om de schijffout te controleren
 • Open PowerShell als een beheerder.
 • Voor scan & reparatie type; Repair-Volume-DriveLetter <drive name > - hiermee wordt het opgegeven station gescand en gerepareerd. Je kunt het voor alle schijven doen.
 • Voor Offline scan en fix type; Repair-Volume-DriveLetter <drive name > -offlinescanandfix - Hierdoor wordt het volume offline gehaald om de fouten te scannen en op te lossen
 • Snelle scan; typ Repair-Volume-DriveLetter < drive name>-scan - dit zal alleen de fouten van het aangewezen station scannen en weergeven.
 • Spot Fix; Typ Repair-Volume-DriveLetter <drive name>-SpotFix - hierdoor wordt het volume binnenkort offline gehaald en worden de problemen opgelost die zijn vastgelegd als een beschadigd bestand.

Hopelijk wordt met behulp van dit bericht de fout "Windows gedetecteerd probleem met de harde schijf" opgelost. Er is niet veel om je zorgen over te maken, deze fout kan ook optreden als gevolg van een storing. Maar onderschatting kan leiden tot gegevensverlies/verwijdering. In dat geval moet u het probleem met de harde schijf oplossen of anders zie hoe software voor gegevensherstel kan helpen..

Ter afsluiting van het bovenstaande weten we dat Windows 10 een aantal opties biedt voor het beveiligen van uw harde schijf. Deze problemen met de harde schijf kunnen leiden tot een disfunctionele of beschadigde schijf op uw computer. Telkens wanneer de fout op de harde schijf door uw Windows 10 wordt weergegeven, moet u deze als een rode vlag beschouwen. Probeer een back-up van uw gegevens te maken op het eerste moment dat u begint te werken aan het oplossen van het probleem.

Gravatar Remo Software

About the Author: Remo Software