[Opgelost] Harde Schijf Wordt Weergegeven als Niet Toegewezen - Hoe te Repareren?

Bent u op zoek naar een manier om uw harde schijf te repareren die niet is toegewezen? Wilt u uw gegevens herstellen van een harde schijf die niet door uw systeem wordt herkend? U bent bij ons aan het juiste adres. In dit artikel laten we u zien hoe u uw niet-toegewezen harde schijf kunt repareren en uw gegevens kunt herstellen met behulp van betrouwbare gegevensherstelsoftware zoals Remo Recover.

Wat betekent het als een harde schijf niet toegewezen?

Een niet-toegewezen schijf betekent een harde schijf die niet is toegewezen aan een stationsletter of de harde schijf die niet tot een partitie behoort, een niet-toegewezen harde schijf wordt genoemd. Dus tijdens het installeren van het besturingssysteem op uw nieuwe computer moet u die niet-toegewezen harde schijf partitioneren. Omdat u geen harde schijf kunt gebruiken zonder een stationsletter en bestandssysteem toe te wijzen.

In sommige gevallen hebben bestaande harde schijven (de schijf die u gebruikt) ook niet-toegewezen ruimte. De niet-toegewezen ruimte op een harde schijf geeft aan dat de ruimte op een schijf niet tot een partitie behoort en dat er geen gegevens naar kunnen worden geschreven. Om die niet-toegewezen ruimte te gebruiken, moet u een nieuwe partitie maken of de huidige partitie op de schijf uitbreiden.

Maar in sommige zeldzame gevallen wordt een hele harde schijf niet toegewezen! Ja, soms wordt uw goed functionerende harde schijf plotseling zonder reden als niet-toegewezen weergegeven, waardoor al uw bestanden en mappen die erop zijn opgeslagen ontoegankelijk zijn.

Dit artikel laat dus weten waarom uw HDD niet-toegewezen wordt en hoe u deze kunt Gegevens Uit Het Beschadigde RAR Bestand Extraheren.

In dit artikel

Waarom werden harde schijven niet toegewezen?

Over het algemeen wordt uw harde schijf niet toegewezen vanwege basisredenen, zoals

 • Beschadiging, corruptie of fout van het bestandssysteem
 • Interne fout
 • Een ongepaste manier om met harde schijven om te gaan, zoals onjuist uitwerpen
 • Virusaanval op harde schijven
 • Accumulatie van slechte sectoren
 • Verouderde stuurprogrammasoftware voor de harde schijf, enz.

Ongeacht de redenen kunt u de niet-toegewezen harde schijf nog steeds repareren. Als u echter belangrijke bestanden op de niet-toegewezen harde schijf hebt opgeslagen, wordt aangeraden om die bestanden eerst te herstellen. Omdat het toewijzen van een harde schijf de schijf formatteert, wat resulteert in permanent gegevensverlies. Dus als u momenteel belangrijke gegevens op uw niet-toegewezen harde schijf hebt staan, herstel dan eerst de gegevens ervan.

Hoe Een Niet-Toegewezen Harde Schijf Te Repareren?

U kunt een niet-toegewezen harde schijf repareren met behulp van verschillende methoden, zoals diskpart, schijfbeheer of zelfs door uw apparaatstuurprogramma's bij te werken. Voordat u echter verder gaat, is er één belangrijk aspect dat u moet weten. Dat wil zeggen, het proces van het repareren van een niet-toegewezen harde schijf en het formatteren van de schijf. Dit betekent dat het repareren van de niet-toegewezen harde schijf permanent de gegevens zal wissen die zich momenteel op de niet-toegewezen harde schijf bevinden.

Dus als je. cruciale bestanden hebt die op uw niet-toegewezen harde schijf zijn opgeslagen, wordt sterk aangeraden om de gegevens te herstellen voordat u de niet-toegewezen harde schijf repareert.

U vraagt zich misschien af hoe u bestanden kunt herstellen als de harde schijf niet is toegewezen?

Welnu, het proces van het repareren van een niet-toegewezen harde schijf omvat soms het formatteren van de harde schijf. In die scenario's kunt u uw belangrijke gegevens verliezen, daarom wordt het aanbevolen om software voor gegevensherstel te gebruiken om gegevens van een niet-toegewezen harde schijf veilig te herstellen voordat u doorgaat met het repareren van de niet-toegewezen harde schijf.

Remo herstellen is de harde schijf herstel software die u kunt gebruiken om gegevens te herstellen van de harde schijf die wordt weergegeven als niet-toegewezen. Deze software is volkomen veilig in gebruik en werkt goed met verschillende merken harde schijven. U kunt de tool gratis uitproberen door hieronder te downloaden.

Hoe Niet-Toegewezen Schijfruimte Toewijzen?

Voer effectieve antivirussoftware uit op uw niet-toegewezen harde schijf om het virus of kwaadaardige scripts op te ruimen.

Werk Het Stuurprogramma Van Uw Harde Schijf Bij

 • Openen Device Manager van de Start menu door te typen msc in de Run tabblad of van Control Panel -> Device Manager
  device-manager
 • Klik met de rechtermuisknop op de unallocated hard drive gelegen onder de Disk drive
 • Selecteer Properties -> Driver and druk op de Update Driver knop

Voer CHKDSK uit om niet-toegewezen harde schijf te repareren

 • druk op Win R keys samen, typ cmd, en raak Enter (zorg ervoor dat u CMD als beheerder uitvoert)
 • Typ vervolgens in chkdsk H: /f /r /x en raak Enter (vervangen H met de letter van uw niet-toegewezen harde schijf)
  chsk to fix unallocated hard drive

Voer DiskPart Command uit om niet-toegewezen harde schijf te repareren

Om uw harde schijf te repareren die wordt weergegeven als niet-toegewezen met DiskPart, volg de onderstaande stappen:

 • Open DiskPart, typ de onderstaande opdrachten in en druk op Enter toets na elke
 • list volume
  using diskpart to fix unallocated hard drive error
 • select volume C(vervang C door uw niet-toegewezen letter van de harde schijf)
 • delete volume
 • list volume
 • select volume C 
 • delete volume 
 • delete volume override 

Open nu Schijfbeheer en klik met de rechtermuisknop op uw niet-toegewezen harde schijf. Maak een nieuwe partitie en wijs deze toe aan een nieuw bestandssysteem.

Gebruik niet-toegewezen schijfruimte in Windows met schijfbeheer

Om een niet-toegewezen harde schijf nuttig te gebruiken, kunt u eenvoudig de onderstaande stappen volgen en de niet-toegewezen ruimte op de harde schijf toevoegen aan een partitie:

 • Openen Disk Management en right-click op uw niet-toegewezen harde schijf
  disk management to make use of unallocated hard drive
 • Maak een nieuwe partitie door te selecteren New Simple Volume
 • Kies de Size of the volume en wijs het een stationsletter toe en klik op next
  size of drive and assign a drive letter
 • Selecteer het gewenste bestandssysteem (NTFS of FAT32), klik op next, en finish
  choose the new file system

Met deze stappen zou uw harde schijf nu zonder fouten toegankelijk moeten zijn. Hoewel deze stappen niet direct betrekking hebben op gegevens, moet u eerst een back-up maken / uw gegevens herstellen met Remo Recover en vervolgens doorgaan met de stappen voor probleemoplossing. Zo blijven uw gegevens veilig. Als de bovengenoemde stappen u niet hebben geholpen om de niet-toegewezen harde schijf te repareren, volg dan het volgende gedeelte van het artikel om gegevens van de niet-toegewezen harde schijf te herstellen.

Hoe gegevens herstellen van niet-toegewezen harde schijf?

U kunt eenvoudig gegevens herstellen van niet-toegewezen harde schijven met behulp van betrouwbare software voor gegevensherstel op de harde schijf, zoals Remo herstellen. Remo is de meest effectieve tool voor gegevensherstel die kan worden gebruikt om gegevens te herstellen van niet-toegewezen harde schijven of externe harde schijven.

Remo Recover is compatibel om allerlei soorten gegevens zoals audio, video, foto's en documenten te herstellen, kortom, Remo kan met succes meer dan 500 bestandsindelingen detecteren en herstellen. Bovendien heeft Remo een unieke functie waarmee gebruikers elk aangepast of ongedefinieerd bestandsformaat kunnen definiëren om ze te herstellen. Het belangrijkste is dat Remo de gemakkelijkste tool is om te gebruiken. Download nu om te beginnen met het herstellen van uw gegevens.

Stappen om gegevens te herstellen van niet-toegewezen harde schijf:

Hier zijn de stappen om gegevens van een niet-toegewezen harde schijf te herstellen:

 1. Download, installeer en start de Remo Recover-tool

  Download en installeer de Remo Recover hulpmiddel op uw computer. Eenmaal geïnstalleerd, start u het hulpprogramma om het herstelproces vanaf uw niet-toegewezen harde schijf te starten..
  select-the-unallocated-hard-drive

 2. Selecteer de niet-toegewezen harde schijf en klik op scannen

  Selecteer in de lijst met beschikbare schijven op het startscherm van het hulpprogramma de niet-toegewezen harde schijf en klik op Scan knop. Als u gegevens wilt herstellen van uw niet-toegewezen externe harde schijf, zorg er dan voor dat deze correct is aangesloten via een USB-kabel voordat u de externe harde schijf selecteert en scant.scan-the-unallocated-hard-drive-to-recover-data

 3. Bekijk een voorbeeld van de herstelde bestanden

  Zodra het scanproces is beëindigd, zal deze tool alle herstelde bestanden weergeven onder de map verloren en gevonden of de map verloren partitie. Jij kan Double-click op elk bestand om gratis een voorbeeld te bekijken en de staat van het bestand te beoordelen.preview-the-recovered-files-from-unallocated-hard-drive-for-free

 4. Kies een veilige locatie en sla de herstelde bestanden op

  Selecteer aan het einde de bestanden die u wilt herstellen en klik op de Recover knop. Selecteer nu een veilige locatie waar u de bestanden wilt opslaan en klik op de OK knop om het herstelproces te voltooien.
  save-the-recovered-files-to-complete-the-recovery-process-from-your-unallocated-hard-drive

Aangezien een niet-toegewezen opslagstation een gecompliceerde fout is, bestaat de kans dat een normale scan niet voor u werkt. Dit is de reden waarom Remo is ontworpen met de optie Diepe scan.

In de diepe scanmodus zoekt Remo elke afzonderlijke opslagsector op voor bestandshandtekeningen. Zodra de bestandshandtekeningen zijn gedetecteerd, herstelt Remo's meest efficiënte diepe scanalgoritme elk stukje gegevens van de niet-toegewezen harde schijf.

Vrijwaring:Bewaar de herstelde bestanden nooit op dezelfde schijf die u momenteel aan het herstellen bent.

Conclusie

Met alle bovengenoemde methoden kunt u zeker de niet-toegewezen harde schijf repareren en ook gegevens herstellen van de harde schijf waarop niet-toegewezen staat. Laat ons uw mening weten over de bovengenoemde oplossingen om het probleem met de niet-toegewezen harde schijf op te lossen in het commentaargedeelte hieronder.

Standaard afbeelding
Remo Software
Artikelen: 410