Oplossen Compact Flash Kaarten Problemen

5 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Sommige van onze beste herinneringen worden vastgelegd op foto's. En ik ben er zeker van dat de meesten van jullie die herinneringsreis met je foto's gaan doen, van je schooltijd, universiteitsdagen, zomerkampen enz. Ja, er zijn echt geen betere manieren om die tijden vast te leggen en te koesteren dan op foto's. Maar wat doe je als je foto's die zijn gemaakt en opgeslagen in een Compact Flash-kaart, beschadigd raken. Het droevige mokkelgevoel sijpelt naar binnen en je probeert een manier te vinden om ze op te lossen, net zoals je je geheugen probeert te verbeteren om die momenten opnieuw te beleven. Als en wanneer de gedachte door je hoofd kruipt die die foto's misschien nooit meer zal zien.

Verlies je hart niet, want alles is niet verloren omdat de meeste high-end camera's CF-kaarten gebruiken, de kleine fout die je tegenkomt zijn veelvoorkomende problemen die opgelost kunnen worden. Dus geen paniek, deze dingen gebeuren en ze hebben gewoon wat geduld en tijd nodig zodat je je herinneringen terug kunt krijgen. Vraagt ​​u zich af, waar gaat dit allemaal om, tenslotte, u bent geen fotograaf van beroep of een techneut, hoe kunt u dit dan oplossen? Wel, dat komt omdat het zo gemakkelijk is als het maar kan komen. Behalve, je moet een paar dingen volgen, maar bovendien wat je moet doen is.....? Nieuwsgierig? Lees verder voor meer informatie.

Voordat we hier iets gaan oplossen, is een kleine tip om te voorkomen dat je jezelf opnieuw in een dergelijke situatie bevindt...

Tips om dergelijke problemen te voorkomen:

Wanneer je een stapel foto's hebt die je hebt genomen van een recente reis of een feest of bruiloft en je weet dat deze foto's belangrijk zijn, dan is dit wat je doet. Zorg ervoor dat u deze foto's op zijn vroegst op uw systeem downloadt. Hierna kunt u een back-up maken van uw gedownloade foto's, zodat stressvolle momenten van storingen uw beste herinneringen niet overschaduwen.

Oplossingen voor CF-kaartkwesties:

1. Het is niet erg waarschijnlijk dat uw CF-kaart een fout vertoont, maar als u een foutmelding krijgt. Dan is het eerste wat u moet doen het controleren van de CF-kaartsleuf, omdat u misschien een licht gebogen pin hebt. Over het algemeen zou het eerste instinct zijn om aan te nemen dat het probleem bij de kaart ligt, maar dat is niet altijd het geval. Dit probleem kan worden verholpen met een schroevendraaier. Zorg er wel voor dat je het voorzichtig en met een lichte hand fixeert. Bij het plaatsen van de CF-kaart nadat deze is gefixeerd om ervoor te zorgen dat dit zeer voorzichtig en langzaam gebeurt.

2. Als uw camera uw CF-kaart niet kan lezen. In een dergelijke situatie kunt u altijd uw eigen camera gebruiken om de kaart te formatteren. Dit komt omdat niet elke camera een kaart kan lezen die is geformatteerd door andere apparaten. Het enige wat u hoeft te doen is naar het instellingsmenu van de camera gaan en de opdracht Formaat kiezen. Als u eenmaal de opdracht selecteert wanneer u wordt gevraagd of u de kaart wilt formatteren, klikt u op Ja.

3. Als u ervoor kiest de kaart op uw computer te formatteren, moet u ervoor zorgen dat u een bestandssysteem kiest dat ook met uw camera werkt. Dit komt omdat de oudere versies van de camera geen CF-kaarten konden lezen die zijn geformatteerd in NTFS- of FAT-bestandssystemen.

4. In de oudere versie van CF-kaarten werden PIO-protocollen gebruikt om gegevens met een zeer lage snelheid over te zetten in vergelijking met UDMA. Dus, als u een vertraging of een langzame overdracht van gegevens ondervindt, is dit omdat de kaart die u gebruikt geen UDMA-protocol ondersteunt.

In een poging al deze kleine foutjes te verhelpen en je realiseert je dat je CF-kaart corrupt is en dat je geen bestanden meer hebt. Je hoeft niet op de paniekknop te drukken omdat er een eenvoudig doe-het-zelfproces voor is Herstel bestanden na CF kaart corruptie.

About the Author: Remo Software