Hoe oplossen ik een beschadigd Windows-systeembestand met behulp van zijn gezonde versie gebruiken?

7 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Als u problemen ondervindt in uw vensters en niet kunt achterhalen wat de oorzaak van het probleem is, als uw Windows voortdurend fouten vertoont, als uw besturingssysteem niet naar wens kan werken en meestal crasht, kan dit worden geclassificeerd als een van de meest voorkomende voorvallen die ontstaan ​​als gevolg van 'systeembestandscorruptie'. U kunt de gebeurteniskijker controleren om een ​​algemeen beeld te krijgen van de problemen waarmee uw systeem wordt geconfronteerd, zoals de fout 'bestandssysteemcorruptie' of harde schijf, maar deze zijn handig als uw computer niet crasht, als de computer constant crasht en er verschijnt een blauw scherm dat over het algemeen wordt aangeduid als 'Blue Screen of death' -fout, het is te wijten aan de corruptie in systeembestanden of geeft aan dat er systeembestanden ontbreken.

Vaak zijn er momenten dat Windows-gebruikers vast komen te zitten in het oplossen of begrijpen van een systeemonregelmatigheid. Het wordt nog verontrustender als de fout is opgetreden vanuit het Windows-bestandssysteem zelf, het creëert verschillende problemen zoals crash en disfunctionele Windows-functionaliteit. Systeembestanden in vensters worden blootgesteld aan een aantal omstandigheden waarin ze kwetsbaar zijn en voortdurend worden bedreigd door corruptie en / of verwijdering; reden kan variëren van een onjuiste update van het besturingssysteem tot het verwijderen van bestanden of wijziging als gevolg van malware in het systeem.

Hier zijn een paar dingen die u zou moeten proberen voor de goede werking van uw vensters in het geval uw systeembestanden beschadigd zijn of niet functioneren als gevolg van bovengenoemde of andere redenen;

Voer Automatische controle uit met behulp van 'Systeembestand checker tool (SFC.exe)

Deze tool wordt door de vensters geleverd om te controleren op corrupte of ontbrekende systeembestanden in Windows en om ze te helpen herstellen. Dit is een hulpprogramma dat het herstel van het systeembestand automatisch uitvoert.

Het hulpprogramma SFC.exe gebruiken: dit hulpmiddel is toegankelijk via het opdrachtpromptvenster. Windows 10, 7, XP - Ga naar Start> Zoeken 'cmd' of 'opdrachtprompt'> Uitvoeren als beheerder.

 1. Windows 10, 7, XP - Ga naar Start> Zoeken 'cmd' of 'opdrachtprompt'> Uitvoeren als beheerder.

Windows 8 & 8.1 - open zoekopdracht (rechter benedenhoek)> typ 'command prompt'> Uitvoeren als beheerder.

Hierdoor kunnen uw vensters een opdrachtpromptvenster openen waarin u de systeembestandscontrolewerking verder kunt uitvoeren.2. In het opdrachtpromptvenster gaat u naar de specifieke map

 1. Ga in het opdrachtpromptvenster naar de specifieke map

C:\windows\system32>

Nadat u de directory hebt ingevoerd, voert u SFC/Scannow in

De opdrachtprompt voert het hulpprogramma voor het controleren van de systeembestanden uit en controleert en probeert de fout van alle systeembestanden op te lossen.

Voor alle corrupte of verwijderde bestanden in het systeem vervangt de systeembestandscontrole bestanden met de overeenkomstige exemplaren van de in de cache opgeslagen exemplaren die zijn opgeslagen in system32/dllcache.

Tijdens de uitvoering van Windows-bronbeschermingsbestanden kan het resultaat echter de hieronder genoemde antwoorden zijn:

 • Heb geen overtreding niet vinden– Er staat dat er geen corrupt of ontbrekend bestand aanwezig is in het systeem.
 • Corrupte bestanden succesvol gerepareerd - Details van de geslaagde restauratie zijn vastgelegd in CBS.Log - dit antwoord suggereert het succesvol herstellen van corrupte bestanden in de vensters en details kunnen worden opgezocht in %Windir%\logs\CBS\CBS.log.
 • Gevonden corrupte bestanden maar niet in staat om te repareren - dit suggereert de aanwezigheid van corrupte bestanden in de windows en Windows resource-bescherming kon ze niet repareren, de details zijn te vinden in de CBS.log voor verdere analyse.
 • Kon de gevraagde bewerking niet uitvoeren - dit suggereert dat de systeembestandscontrole de gevraagde query niet kan uitvoeren en dat er geen details zijn voor het ontbrekende of beschadigde bestandssysteem.
 • Systeembestandscontrole kon niet werken / niet werken - Dit suggereert de noodzaak om 'handmatig herstel' van systeembestanden uit te voeren.

Repareer corrupte systeembestanden handmatig;

Als het antwoord van de systeembesturingscontrole negatief is en u de corrupte systeembestanden niet kunt herstellen, is een handmatige restauratie van dergelijke bestanden vereist, maar om dat te doen, moeten we op de details van de systeembesturingscontrole letten.

De details van de systeembestandscontrole kunnen worden verkregen met behulp van het CBS.log-bestand; om het bestandslogboekbestand op te roepen in de opdrachtprompt, volgt u de onderstaande stappen:

 1. Kopieer de inhoud van het CBS-logbestand naar het bestand Sfcdetails.txt op het bureaublad van uw venster met de opdracht "findstr" en bekijk de details met behulp van sfcdetails.txt opgeslagen op uw bureaublad.
 2. Open het opdrachtpromptvenster en typ in; findstr /c:“%windir% ”Logs\CBS\CBS.log >%user1%\E:\sfcdetails.txt

Dit bevat de details van alle bewerkingen wanneer de systeembestandscontrole is uitgevoerd. Het gedetailleerde logboek kan worden bekeken met behulp van het bestand sfcdetails.txt.

 1. Het gedetailleerde rapport kan worden bekeken vanuit het respectieve tekstbestand dat u hebt opgeslagen vanaf de opdrachtprompt die informatie in het formulier bevat; Datum / tijd SFC-details.
 2. Aangezien de corrupte bestanden worden herkend aan de hand van de SFC-gegevens van het logboek, kunt u vervolgens proberen de bijbehorende, gezonde bestanden te vinden uit de gegevensmap in de cache of uit een andere computer of systeembestanden van een andere bron en deze op het bureaublad opslaan (of elders).
 3. Neem beheerderseigendom van het corrupte bestand over door de opdrachtprompt via takeown/f bestandspad en verleen de beheerder de volledige toegang tot het verwerken van het corrupte bestand met behulp van icacls file path/grant administrators:f
 4. Vervang het beschadigde systeembestand door de goede kopie van een bestand, opgeslagen tijdens stap IV met behulp van de opdrachtprompt; Copy source file destination file

Enkele veelvoorkomende methoden voor probleemoplossing tijdens het ervaren van het probleem met de corrupte systeembestandfout.

 • Gebruik de probleemoplosser voor Windows Update als uw pc geen updates kan toepassen of deze herhaaldelijk kan aanbieden.
 • Tijdens het falen van Automatische reparatie of het niet beschikbaar zijn van Veilige modus worden fouten of ontbrekende bestanden op de harde schijf van uw computer voorgesteld waardoor Windows niet kan worden opgestart. Op te starten herstelopties zoals Drive / System Repair Disc of (CD / DVD Drive) kunnen in dergelijke gevallen nuttig zijn.
 • Back-up- en herstelfuncties zijn ook beschikbaar in sommige versies van Windows.
 • Vernieuwen, De computer resetten of een systeemimage herstellen, worden ook in verschillende scenario's toegepast.

Notitie: Alle hierboven vermelde methoden voor probleemoplossing kunnen leiden tot het verlies van uw persoonlijke gegevens en tot wijziging van de systeemfunctionaliteit, als u veerkrachtig bent om uw huidige instellingen en bestandssysteem te behouden, hier is een software voor het repareren beschadigde bestanden  handmatig door de gegeven instructies te volgen.

About the Author: Remo Software